Коремни преси, серии и т.н.?

30.08.04
21:53

Сега се сетих, че коремните преси са упражнението, на което обръщам най-малко внимание. Имам предвид никога не съм се заинтригувал повече за него, иначе си правя във всяка тренировка. Гледам из форума, че повечето от вас правят коремни преси също във всяка тренировка. Интересува ме колко горе-долу серии коремни преси/упражнения за корем ви се събират в една тренировка?
И може ли и при при корема да претренираш?

30.08.04
23:14

[quote author=“spookyy”]Сега се сетих, че коремните преси са упражнението, на което обръщам най-малко внимание. Имам предвид никога не съм се заинтригувал повече за него, иначе си правя във всяка тренировка. Гледам из форума, че повечето от вас правят коремни преси също във всяка тренировка. Интересува ме колко горе-долу серии коремни преси/упражнения за корем ви се събират в една тренировка?
И може ли и при при корема да претренираш?

Аз правя два пъти в седмица упражнения за кормната мускулатура.
Общо две упражнения: на “римско столче” 3 серии по 20 повторения и на успоредка пак 3 серии по 20 повторения. С други думи АКО правиш правилно коремните преси след 15-20 повторения ще гориш! Ако не ги правиш правилно (както аз в началото) то и след 100 коремни преси (както аз в началото) няма да чустваш умора и парене :)
И отново.. АКО правиш правилно пресите, то е абсурдно да си мислиш, че е полезно да правиш тренировки за корема всеки ден :)
(това е мое мнение.. но може би има има привърженици на всекидневните тренировки и правенето по 50 или повече коремни преси  :wink: )

Ами аз лично правя различните части корем (горна, долна, странична) в различни тренировки.... и определяно правя повечко серии от теб за да го усетя добре корема (за долната част ... да 20 са достаъчни за да се “запали”.... но само за нея). За изпълнение вече не знам.... нали знаеш всеки си мисли че прави всичко правиелно :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1