Тъпото претрениране ?

VA

13.06.06
21:39

Сега вероятно по опитните ще се смеете но аз искам да ви кажа това.

Значи тренирам от 3-4 месеца (няма 4 още) и сам на 14 години и мога да ви кажа никога не съм ви слушал работите че не трябва да тренирам много често и да правя тежки тренировки и не повече от 3 пъти седмично и имам много ама наистина много по голям ефект от другите които са тренирали толкова време!

Първия месец спазвах тези правила да не правя много упражниния да ходя рядко дъра дъра но нямах ефект особен и накрай послушах тялото си и качих 3 санта на рацете и 15 кила на лежанката отгоре...иначе за 1 месец нямах никакъв ефект !

Мисля че да се ходи през ден дори и за начинаещ е много добре дори може и по често да се ходи стига да се има добър хранителен режим и да се спи достатъчно понеже е важен фактор за възстановяването !

Още не знаеш какво е да тренираш тежко. Като направиш стаж, почнеш да вдигаш тежко и интензивно, пробвай се да тренираш 6 дена. Ако въобще издържиш ще разбереш какво значи Претрениране.

13.06.06
22:34

е те тогава ще се разбере за какво иде реч и колко трябва да се спи и яде и как трябва да се уважава възстановяването - но интензивно да се тренира неозначава 6 дена тренировки - да отбележим само че току виж изведнъж всички по на 5 м. стаж започнат да тренират интензивно  :D

14.06.06
11:07

Споко и аз имам подобни съмнения..
Вярно е, че не се изсилвам в килограмите,  които вдигам, ама то и нямам много (60 и малко). 
Тренирам 7 от 7, при това ...някои мускулни групи въобще ги нямам в плам-графика - крака ...тичам понякога, когато ми е кеф и клекове/ след друга тренировка/, а пък гръб ...тренирал съм го отделно 3-4 пъти досега, иначе като ми скимне ..врътвам някое набиране.  :)
При тия обяснения, сигурно става ясно за какви почивки става въпрос.
Дали претренирвам - не съм с такова усещане, пък де да знам. :)

[quote author=“cleaner”]е те тогава ще се разбере за какво иде реч и колко трябва да се спи и яде и как трябва да се уважава възстановяването - но интензивно да се тренира неозначава 6 дена тренировки - да отбележим само че току виж изведнъж всички по на 5 м. стаж започнат да тренират интензивно  :D

много хора бъркат интензивната тренировка, с тежка и смазваща!!!
а що се отнася до стажа, вярвам ,че човк когато се научи как да тренира мускула, и с лека (относително) тежаст може да го прави, а когато не знае как да го тренира, каквато и тежаст да сложи -няма ефект.

14.06.06
12:48

[quote author=“bgtrener”]
много хора бъркат интензивната тренировка, с тежка и смазваща!!!
а що се отнася до стажа, вярвам ,че човк когато се научи как да тренира мускула, и с лека (относително) тежаст може да го прави, а когато не знае как да го тренира, каквато и тежаст да сложи -няма ефект.

много точно казано (съзнание - мускул - движение)

много точно казано (съзнание - мускул - движение)

е точно това имам предвид!!!!!!!!!!!!

VA

14.06.06
15:08

Аз лично правя разлика между интензивна и тежка тренировка !

Както казах нямам дори 4 месеца стаж и тренирам тежко и мога да кажа че тренирам тежко понеже правя по 4 упражнения 8 повторения за всяка група само първата серия е загряващо всичко останало на максимум. Естествено може и по тежко и нямам досега претрениране поне така си мисля понеже се развивам без добавки при това само с хранене :wink:

Така че тези работи които вие ги пишете могат да се успорят а това че може да се прави мускул и с леки тренировки е безспорно  :wink:

ИСКАМ САМО ДА ВМЕТНА...
хипер въстановяване се получава с почивка от 48 час! така че през ден е СУПЕР

VA

14.06.06
21:53

Съгласих се ама май това хипер възстановяване съвсем не е нужно  :?:

[quote author=“varneneca”]Съгласих се ама май това хипер възстановяване съвсем не е нужно  :?:

ха ха ха!
ами ти защо тренираш тогава. за да си стоиш на едно ниво?
нали по този начин се напредва.

VA

15.06.06
13:12

Нали ти казах изобщо не чакам 24 часа да се възстановя и ефекта отново си е налице а когато чаках толкова време нямах ефект !

Как да ти го кажа по друг начин ?

[quote author=“varneneca”]Нали ти казах изобщо не чакам 24 часа да се възстановя и ефекта отново си е налице а когато чаках толкова време нямах ефект !

Как да ти го кажа по друг начин ?

значи не тренираш както трябва, или зобиш, или доста добавки, или си на 16 год :)

15.06.06
15:31

[quote author=“varneneca”]Нали ти казах изобщо не чакам 24 часа да се възстановя и ефекта отново си е налице а когато чаках толкова време нямах ефект !

Как да ти го кажа по друг начин ?

не си прави6 тренировката правилно. претренирането е ФАКТ при по4то вси4ки на4инае6ти. сега се залъгва6 ама по-късно като по4не6 да дига6 по-тевко 6е се осети6 4е така нестаа.

VA

15.06.06
19:52

БГТренер ти явно неможеш да четеш  :roll:  :?:

В първия си ред съм написал че съм на 14 !

Доколкото че претренитенато при мене било факт еми нека си претренирам нали си качвам мусколи и сила  което е противопоказно значи не претренирам ???


Аз тренирам на макс и считам тренировката за сравнително тежка по мойте възможности...никакви помпения!

16.06.06
19:46

Мисля, че това се получава поради една причина, която ми е малко трудно да я обясня.Ще се опитам.
1.Понеже си начинаещ тренираш с приблизително 25% тежест от твоето собствено тегло
2.С времето придобиваш сила и тези проценти се покачват
3.С покачването на процентите шансът да претренираш се покачва драстично.(Ако тренираш така, както си описал)

Пример:
В началото: Твоето собствено тегло е 60 килограма и тренираш с относителна тежест 15 килограма.
След година: Твоето собствено тегло е 70 килограма и тренираш с относителна тежест 35 килограма.

Примерът е даден за упражнението: Прав сгъване на щанга

Естествено е, че при всяко упражнение с времето, този процент расте.И така след определен период от време
този начин на трениране, по които тренираш в момента ще стане неефективен, понеже се натоварваш повече от преди и тялото има нужда от повече време да се възстанови.
Дано сте ме разбрали.  :?

16.06.06
20:42

Подозирам, че може би има нещо вярно. Eдно момче в залата тренира 6 дена в седмицата. Всеки ден като ходя го засичам вече от два-три месеца. И тренира цялото тяло разделено в две тренировки като ги редува. От първо си мислeх, че просто е ламер и се опитах да му обясня как да тренира и се хванах за главата като почна да ми изнася някакви лекций от микроклетъчната биология. Горе-доло това това което разбрах е, че до 1-2 дена след тренировката продължават да протичат анаболитни процси в тялото. Целта било да се тренира преди анаболитните процеси да се преустановили. Аз си тренирам по нормалния начин, обаче това момче за тия няколко месеца дето го гледам в залата определено има повече ефект от мен. Не казвам, че със сигурност се дължи на това, защото не се знае какво пие, но е възможно.

18.06.06
16:23

Изпробвал съм го растеш първоначално после изпадаш в застой и не мърдаш на никъде и извода е че просто няма смисъл,но ти сам ще установиш че е истина. Сега не ти се вярва ама като разбереш наистина какво значи застой ще се откажеш от този начин на трениране ,а и според мен ти е раничко да ходиш на фитнес все пак си на 14

18.06.06
18:11

[quote author=“varneneca”]БГТренер ти явно неможеш да четеш  :roll:  :?:

В първия си ред съм написал че съм на 14 !

Доколкото че претренитенато при мене било факт еми нека си претренирам нали си качвам мусколи и сила  което е противопоказно значи не претренирам ???


Аз тренирам на макс и считам тренировката за сравнително тежка по мойте възможности...никакви помпения!

Какви мускули качваш ти ве та ти си на 14 години и не тренираш правилно  :lol:  :lol:  :lol:

18.06.06
19:00

Това е ефекта на начинаещия, не си мисли че ще напредваш все така... тепърва предстои трудното

VA

19.06.06
10:34

Астор съгласен съм  :wink: !

Аз товоря че учите явно начинаещите грешно...но вие неможете да ме разберете явно съм доста тъп и немога да го обясня но няма значение.

Може този “феномен” да е само на мене.

fMania може и да си прав но аз не дигам 25% от теглото си тежа 62кила и кигам 35 кила бицепсово сгъване с щанга от стоеж :wink: . Твоята теория със сигурност е верна.

НО пак никой не ме е разбрал аз не говоря че така ще правя за напреде а казвам че като за начинаещ на мене това ми подейства по добре от тези 3дневни сплитове с по 2 упражния на мускулна група да не претренираш които само ме вкараха във форма (да нямам мускулни трески)  :wink:

19.06.06
10:48

абе varneneca много се гордеем с момчета като теб(в смисъл интосиазирани) - упичай си акъла не си Колумб внимавай след 2-3 месеца да не ти се изпари желанието за тренировка поради системно пренатоварване + това на 14 ти нямаш още завършена централна нервна система и неможеш трезво да си дадеш сметка за това дали претренирваш ,нито завършено генетично оформяне ма мускулите !!!


а и вобще си в голяма заблуда явно неси чел достатъчно из форума или поне не постовете на тези които трябва относно това как се тренира като начинаещ !!! - цялото тяло 2-3 пъти седмично в 3 тренировки или 4

VA

19.06.06
22:19

Явно тука никой не ме разбира...както и да е...явно аз съм тъпия в случея за което се извинявам...няма да споря с вас понеже аз си знам че кантара и постиженията говорят за това че има резултат ЯВЕН но вие ми обяснявате че няма резултат едва ли не обратен резултат :wink:

19.06.06
22:21

ами опитай се да го синтезираш отново този път по логично и разбираемо !

 


обаче след 1-2-3 месеца

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1