15.06.06
11:46
Какво мислите за тоталното разделяне на тренировките по мускулни групи?
Всеки ден по една групичка, м?
Доколко би било ефективно и при какви условия?
Какво мислите за подобна “програма”:
1 ден - корем, ръце - 3цепс. бицепс
2 д - рамо
3 д - гърди
4 д - гръб
- Произволно вкл. на крака в 2ри 3-ти или 4ти ден.
И след 4..логично следва 1 без почивен ден или пък мускулната група, в-ху която искаме да наблегнем. :)
Ааа и корем всеки ден или през ден :P
15.06.06
11:55
На мен лично ми звучи добре, ако вкараш краката при рамото си става екстра, даже мисля да пробвам тоя вариант..
Супер е! Точно така трябва да се тренира, ако искаш по-добри резултати, но трябва да не си начинаещ!
[quote author=“NRG52”]
И след 4..логично следва 1 без почивен ден или пък мускулната група, в-ху която искаме да наблегнем. :)
МОЛЯ???
А мускулите кога ще се възстановяват и растът? :?: :!:
Явно, когато не ги тренираш. :)
Аз и сега тренирам 7 от 7, ама не виждам проблем, ама от почивкови съображения, обмислям някаква такава програма, която ем ще ми дава нужното движение, ем ще дава възможност за пълно възстановяване. :)
15.06.06
12:57
Може би 2 почивки са по-добре, т.е. 2/1 - тренировка/почивка. Иначе просто ще се изгуби ефекта от натоварването.
Нещо такова:
1 ден - корем, ръце - 3цепс. бицепс
2 д - рамо и крака
3 д - почивка
4 д - гърди
5 д - гръб
6 д - почивка
Напълно съм съгласен с eazymoney, този сплит върви с такава почивка. В упражненията за отделна мускулна група може да включвате и по някоя суперсерия и тогава ще засилите още повече ефекта от разделното трениране.
16.06.06
13:06
според мен трябва задължително почивен ден. трябва да има баланс!
Ако искаш 4-дневен сплит мисля, че този е традиционен:
1. ден - гърди и предно рамо
2. ден - гръб, задно рамо, трапец
3. почивка
4. ден - крака
5. ден - трицепс и бицепс
6. и 7. почивка
Корема може да го включиш 2 пъти седмично. Предмишницата може с краката или ръцете.
А ако искаш 5 дена да тренираш в 3-ти ден вместо почивен може да сложиш рамото.