15.06.06
19:11
Искам ако може да ми направите някаква едномесечна НВД ще кажа и какви продукти са ми достъпни.. само да ми ги подредите кога какво да ям..
Значи на 16години съм 172-3 см висок и 65кг тежа ходя 3 пъти на фитнес и искам да сваля биреното коремче като мисля да почна да въртя и велоаргометър и да си зема Л-карнитин..
Смятях колко калории ми трябват на ден.. По 1700 калории ама не съм сигурен дали не са много или малко..
Тренирам от 2 месеца
Ето и продуктите :Кисело мляко , сирене, яица, пържолим, краставици и домати(салата), овесени ядки, и това е за сега..
Закуска - 30 мин след ставане - кисел плод измисли
Закуска 1 - Кисело Мляко с овесени ядки
Обяд - Пържола със салата и сирене (можеш да вземеш 2 черни филийки или свършиш с лажица мед - за качване на въглехидартите на обяд)
Закуска 2 - Салата със сирене (извара) - в салата бухай и витамини (копър, лук, магданоз)
Вечеря - Пържола, белтъци, и някаква лека салатка
Имам много забележки, обаче:
Забележка 1: Продкутите “Кисело мляко , сирене, яица, пържолим, краставици и домати(салата), овесени ядки” са твърде малко за цял месец, даже бих казал, че са малко за 1 седмица. Не можеш цял месец да ядеш едно и също. Гледай как съм ги разделил хранетата и гледай да заместваш месо с месо, въглехидрати с въглехидрати. Далеч съм от идеята, че ще ядеш само тези горе цял месец.
Забележка 2: Яденетата да са през 3 часа (с изключение на първите 2 закуски - там около 30 мин). Последното ядене да не е след 19ч. Ако ставаш рано вмъкни още едно протеиново ядене между Закуска 2 и Вечерята.
Забележка 3: Ако си изчислил калориите си 1700, вземай към 1400, ако искаш да сваляш. И все пак най-важното е да гориш повече, отколкото поемаш.
Забележка 4: Изчисли от колко протеини се нуждаеш, Въглехидарите да са към 70грама на ден. Мазнините ги намали до минимум и гледай да са ненаситени. Всички стойности на храните ще намериш в таблиците на www.bb-team.org
Забележка 5: Яйцата, ако ги ядеш всеки ден, наблягай на белтъците. Желтъците могат да ти вдигнат много холестерола, ако скачаш на по 10-12 на седмица.
Забележка 6: Говорим за пилешки пържоли. Свинските са много мазни.
16.06.06
14:08
за ставане е идеален грейпфрут!
Еми предложи още някакви продукти.. а и се чуда да си зема ли Протеин или Л-карнитин кое ще е по добре,а на мен попринцип само стомаха ми е отпуснат имам сланина в долната част там ми е проблема горната ми е по добре и в краката и ръцете не съм зле..
А продукти мога да вклуча риба прясно мляко зелева салата.Рибата ще я сменям на обяд с месото
Протеинът е за качаване на мускулна маса. Л-Карнитинът за сваляне на мазнини. Ако ядеш по 2 пъти на ден месо и редуваш пилешко с риба, сирене, яйца... протеини не ти трябват.
Ако питаш мен и Карнитин не ти трябва, но ако си решил твърдо да вземаш нещо, вземи си Карнитин.
Прясното мляко го избягвай. Рибата задължително я сменяй с пилешкото както си замислил. Гледай на вечеря да ядеш разнородни протеини (яйца+месо, сирене+месо, сирене с яйца ако се сетиш как да ги омесиш... Нещо такова. Сиренето го сменяй с извара.
Ще можеш ли да ми направиш програмата кое колко да ям ,до 1500 калории..
Например на обед 200гр пържоли + 150гр сирене и т.н ,че аз немога да намериа тази страница със съдържанието на храните или ако можеш даи ми линк..