Гръб / мнения

17.06.06
10:40

значи идеята ми е как да съчетая програмата си за гръб ,значи я тренирам гръб понеделник и има 2 дена да се възтанова от тренировката в петък ..

I-вариан
1-набирания
2-дорен скрипец с тясната ръкохватка ( с която се прави мечка с лост)
3-долен скрипец
4-тяга

II-вариан
1-горен скрипец  с олимпийския лост
2- долек скрипец или гребане
3- тяга

III-вариян
1-горен със средно широкия лосто
2-долен скрипец
3-кребане 2 серии
4- тяга

п.п.
мечка не правя понеже не мога да я усетя хубаво...
еми като правя по малко упражнения не усещам гърба си хубаво напомпан
нз даъне текви съвети и накрая дано стигнем до некав компромисен изхон
тези програмките не са нужни да са същите
еми на 15-6 години . 73-4 килограма. стаж - 6 месеца

17.06.06
10:58

мисля че първия вариант е най добар

17.06.06
10:58

какви по-точно искаш да са резултатите??

аз правя за гръб 4 упражнения, 5 с хиперекстензии и съм доволен
начи правя горен.долен и хоризонтален скрипец(тяга) и гребане
по 4 серии всяко с около 10 повторения

така че аз съм пвоече за третият вариант

редувай I-ви и IIІ-ри вариант през седмица като в III вариант на гребането прибави още една серия да станат  три и общо взето на всяко упрж. прави три серии 2 загряващи и една работна защото при 4 упж. при повече серии със сигурност ще претренираш.

17.06.06
12:10

[quote author=“PaTriK”]значи идеята ми е как да съчетая програмата си за гръб ,значи я тренирам гръб понеделник и има 2 дена да се възтанова от тренировката в петък ..

I-вариан
1-набирания
3-долен скрипец
4-тяга

II-вариан
1-горен скрипец  с олимпийския лост
2- долек скрипец или гребане
3- тяга

III-вариян
1-горен със средно широкия лосто
2-долен скрипец
3-кребане 2 серии
4- тяга

п.п.
мечка не правя понеже не мога да я усетя хубаво...
еми като правя по малко упражнения не усещам гърба си хубаво напомпан
нз даъне текви съвети и накрая дано стигнем до некав компромисен изхон
тези програмките не са нужни да са същите
еми на 15-6 години . 73-4 килограма. стаж - 6 месеца

Според мен 14 трен, добре регулирана и добро хранене, просто не може да има по-практичен и даващ добри резултати метод.  Защото примерно с 2 пъти гръб  и незнам кога правиш бицепс, но може лесно да го претренираш.

0-хиперекстензии
1-набирания
3-горен скрипец
4-тяга

А защо не правиш хребане с дъмбел?

И какво е това “горен скрипец с олимпийски лост” :?:

ако наистина си решил два пъти гръб да праиш бъди сигурен че ще претренираш. Най добрите упж за гръб са тяга чукове и набирания. С тези три упрж. веднъж седмично трен. и здраво ядене няма как просто да не разтеж.

17.06.06
21:55

Аз съм за втория вариант,но махни тягата.Рано ти е още за тяга,вместо него прави чукове с дъмбел. А другото което е,че ти тренираш от няма и половин година и искаш да си огромен  :wink:

17.06.06
22:57

2-ри вариант, тягата си е точно на мястото

17.06.06
23:11

[quote author=“baihu”]Аз съм за втория вариант,но махни тягата.Рано ти е още за тяга,вместо него прави чукове с дъмбел. А другото което е,че ти тренираш от няма и половин година и искаш да си огромен  :wink:

аз за няколко месеца нередовно ходене станах много по-широк в раменете...

18.06.06
10:40

[quote author=“buhalbot”][quote author=“baihu”]Аз съм за втория вариант,но махни тягата.Рано ти е още за тяга,вместо него прави чукове с дъмбел. А другото което е,че ти тренираш от няма и половин година и искаш да си огромен  :wink:  аз за няколко месеца нередовно ходене станах много по-широк в раменете...

И какво като си станал по-широк,ще ходиш вече на състезание ли ??

19.06.06
23:05

еми тягата няма да е махам  , поне за това съм сигорен , аз от първия вариант го направих един път и доста добре си усетих гърба , иначе още за 2 пъти гръб ми е рано .

19.06.06
23:10

за гърба първо прави ширина после дълбочина после кръста и масата или загрей с тягата тялото и почни ширина и дълбочина - ако се изфърляш сяка седмица на големи килограми на тяга ще си изгърмиш патроните  :wink:  :lol:

25.06.06
15:48

ПИШИ НА КИРИЛИЦА !!!
ASTOR

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1