22.06.06
18:53
Здравейте, искам да попитам на някой да му се е случвал подобен проблем. Правих крос три поредни дни и понеже ме болеше малко палеца съм стъпвала може би на криво, последствията са оток и страшна болка. Ходих на ортопед и той каза че започвам да ставам дюстабан и трябва да бягам със стелки. Хубавото е че с подобна травма трябва да се движа, и като спре болката мога да тичам, обаче тя не спира.Мажа се с Хепалантан и Лидокаин. Отока също не е спаднал особено вече е 6 ден от травмата.Някой може ли да помогне със съвет за компреси или нещо от сорта. Благодаря предварително. :(
Трябва да чакаш,аз преди време си бях извъртял глезена на около95 градуса,не скъсах сухожилие,но пак оток и адски болки,не можех изобщо да стъпвам на този крак около 3-4 дена,не е истина как болеше.Ако и твоето е някакво изкълчване да знаеш,че трябвт около 2-3 седмици,за да се възстанови напълно.Щом не ти спада отокът 6ти ден,можеш да отидеш при друг лекар,при положение,че се мажеш би трябвало да се спадне.Общо взето това е което мога да каже-иска се време.
А аз пък ще се изкажа против лидокаина. На мен лично ми беше гаден за кожата точно с 4 дни мазане. Да внимаваш, на теб може и да не ти е неприятен. Ама доколкото знам не е много добро да се ползва така много...
[quote author=“daya”]Здравейте, искам да попитам на някой да му се е случвал подобен проблем. Правих крос три поредни дни и понеже ме болеше малко палеца съм стъпвала може би на криво, последствията са оток и страшна болка. Ходих на ортопед и той каза че започвам да ставам дюстабан и трябва да бягам със стелки. Хубавото е че с подобна травма трябва да се движа, и като спре болката мога да тичам, обаче тя не спира.Мажа се с Хепалантан и Лидокаин. Отока също не е спаднал особено вече е 6 ден от травмата.Някой може ли да помогне със съвет за компреси или нещо от сорта. Благодаря предварително. :(
:?: Това за дюстабана ми звичи бая нелицеприятно. С наднормено тегло ли си :?: Виж там какво трябва да се направи по въпроса... може би се виж с някои ортопеди.
Не съм с наднормено тегло. 43 кг. съм на 164 см. Доктора каза че при жените около 30 год./ аз съм на 29/ е възможно да се появи такъв проблем заради токчета , неудобни обувки, и ходене и просто кроса е отключил проблема. В крайна сметка ми биха една инжекция и отока спадна веднага, болката също намаля. Днес ще ми бият още една и край. Благодаря на всички за отговорите и внимавайте да не се прецакате като мен. Поздрави.
Моля за насока,чета тук вярно отдавна е било ,травма на ходила от натоварване при крос.Случая е подобен при дъщеря ми натоварване на ходилата от 12 часова работа , оточни подути и болезнени ходила .Първа работа като цяло и е.
Какво би помогнало за облекчаване на проблема !
Това може да са съвсем различни неща. Като цяло трябва крака да се вдига високо вечер и да се прилага лед. Има едни калъфки с гел които се слагат във фризера и после на крака вместо лед. Но това може да са проблеми и с циркулаторната система. Ако има лошо кръвообращение и/или разширени вени, през лятото е така.
Ако ти кажа че трябва почивка и по малко работа на крак, това едва ли ще се случи.