23.06.06
11:56
9:00 2 яйця+домат
11:00 Активия
13:00 Пилешка пържола+зеле
15:00 Протаин+тренировка тежести и след нея 30мин.кардио
17:00 Протаин
18:30 Пилежка пържола+салата домати или зеле
Спазвам тази диета от около 10 дни и имам ниакакъв напредък ,не ми трябва да свалям много ,само 4-5 кг. но пък не искам да загубя постигнатото ,вземем L-карнитин преди тренировка и Кленбутерол, кардиото го правя 5 пъти на седмица 30мин. велоергометър , :D а с тежести /програма за релеф/ 4 пъти.Ще се радвам да ме посъветвате какво да промея и дали тези медикаменти са достатъчни.Предварително благодаря на всички които ще ми окажат съдействие.
Моят съвет е да увеличиш белтъците сутрин, поне + 3, махни активията може да я заместиш с обезмаслено мляко. Не виждам въглехидрати, а това означава малко енергия и неефективна диета. Ще ти препоръчам сутрин, преди и след тренировка да хапваш малко ориз, картофи или овес. ядки. Ако държиш на тази диета по-добре я редувай т.е. 3-4 дена с ниски въгл., след това зареждане 1-2 дена, след това или умерен прием или отново ниски въгл. Така ще подържаш метаболизма бърз т.е. ще топиш по-лесно мазнините, няма да ти липсва енергия и ще подържаш добър хормонален баланс. В дните с малко въгл. приемай и здравословни мазнини - зехтин, рибено масло и т.н.т.
23.06.06
17:48
kam 240-250 гр и ги раздели на 4 пъти по 60-70 гр
Значи ако правилно съм разбрал правя една седмица НВД после ден с висок прием и пак НВД
Доматите имат средновисок глицемичен индекс, разбирай, че се явяват среднобързи въглехидрати. Избягвай ги след 15.00 часа - смени ги в менюто за вечерта.
Зелените зеленчуци имат нисък глицемичен индекс. Тях можеш да ги ядеш по всяко време.
E Аз не виждам проблем, решението си е твое, ям си ги редовно, то остава домати и краставици да не ядеш :roll:
http://www.nutritiondata.com/facts-B00001-01c20lf.html
Значи обърни внимание на редуването на въглехидратите 3-4 дена НВД 1-2 зареждане, зависи как се чустваш можеш да включваш и дни със среден прием. Не пишеш колко кг. си затова ще ти кажа при мен при 90 кг. ниски въгл. 50-70 гр. + 300гр. протеин + умерено мазнини
високи въгл. над 600 гр. + 180 гр. протеин и мин. мазнини
средни въгл. 300-400 гр. + 240 гр. протеин и мин. мазнини
Това действа отлично при мен, но при всеки е индивидуално така че трябва да си нагодиш диетата за твоя метаболизъм.
Относно зеленчуците аз ям абсолютно всички без да се съобразявам дали са червени или зелени или някакви други. Избягвам плодовете и това е.
В това, което казах за доматите, съм сигурен. Имам го материала, писан от дипломиран американски инструктор.
Жълтите, оранжевите и червените зеленчуци имат средновисок глицемичен индекс, което не ги прави предпочитани за след 15ч.
Това не означава, че като изядете 3 домата на вечеря ще ви съборят, но ако можете ги заменете с 1 краставица...
75 кг.съм 181см. и ми остава да изчистя много малка част от корема ,а да питам става ли да ям бисквити без захар/за диабетици/ или да ги махна
Същия като мен си. :)
Това, че няма захар, не ги прави белтък все пак. Можеш да си ги позволиш на закуска по няколко например, ако въглехидратите за деня ти са под нормата, която си изчислил. Те са си чисти въглехидрати :wink: