Сваляне на теглото. Препоръки?

23.06.06
18:14

Изчетох доста от форума и сайта .. и съм на мнение, че е великолепен .. но все пак искам да ви попитам
значи .. на 18 години съм .. 174 см. и около 80-82 кг. Искам да сваля около 5-10 килограма. И искам да разбера как ще е по-добре да стане това. Не обичам да пазя някви диети и прочие .. обожавам спорта .. много тичам .. имам и около 6 месеца тренинг в зала като съм постигнал тва онова .. та .. чрез упражнения и тичане ли препоръчвате да смъкна нежеланите мазнини и какви упражнения бихте препоръчали?!

23.06.06
19:55

Без диета няма как  :wink:

23.06.06
20:30

Абе има как (за 2 месеца и имам страшни резултати). Само следи калорийния ти баланс да е отрицателен с около 300-400 ккал (ето този сайт ще ти помага за изчисляване на приетите калории http://zdravoslovno.com/Calculators.html ). Само с отрицателен кал. баланс + фитнес 3 пъти в седмицата (+1 път волейбол за 2 часа) и резултатите няма да закъснеят. Или поне при мен свърши работа (ето това е МОЯТА формула. Не твърдя, че 100% ще проработи за други хора). Успех! :D

24.06.06
10:15

Не знам защо, ма ги ненавиждам тея диети, пазих едно време като тренирах футбол, ма беше изтощително и спрях .. а ей ся тука да ми минат изпитите 10-15 дена и се хващам яко тренировки .. Authority, мерси!! Ако имам още питанки ще питам :)

24.06.06
10:19

Абе човек бъди сигурен че без добра диета-НВД и кардио добър релеф няма да постигнеш,може само да свалиш ММ но това не е желателно пък и няма да изглеждаш добре

24.06.06
10:32

@Authority, сайтът е много добър, браво.

24.06.06
13:05

ММ -какво ще рече ?
Малтодекстрин (бавноусвоим-поли- или дизахарид е ?)  добре ли е да се приема преди трен-ка ,както и глюкоза ?
  за захарта,  фруктозата  с какво е по-вредна от глюкозата и дали да я заместя захарта с глюкоза ,не че се наливам със захар ама

24.06.06
13:17

ММ е Мускулна Маса

24.06.06
14:48

[quote author=“hakama”]
Малтодекстрин (бавноусвоим-поли- или дизахарид е ?)  добре ли е да се приема преди трен-ка ,както и глюкоза ?
  за захарта,  фруктозата  с какво е по-вредна от глюкозата и дали да я заместя захарта с глюкоза ,не че се наливам със захар ама...

а по този въпрос ?
кои мазнини бяха от полезните и какви продукти ги съдържат?

Вечер какви храни да избягваме , и какво време преди ляхане не трябва да се яде?

Не пускай поредни постове моля !!! Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” !!! Обединих ти поста
Astor

24.06.06
23:21

[quote author=“hakama”]Вечер какви храни да избягваме , и какво време преди ляхане не трябва да се яде?

Вечер не трябва да ядеш мазнини и да намалиш въглехидратите - повече протеини. Преди лягане най-добре да не ядеш нищо. Ако все пак я докараш до там - шепа нискомаслени ядки или протеинов шейк, ако измислиш.

25.06.06
00:00

какви нискомаслени ядки ?! (много ми е чудно има ли такива)
зависи от обмяната ако по принцип качвате и сваляте еднакво бързо и лесно - тогава един протеинов шейк с вода
ако сте с бавна обмяна след 18:00 само вода
това е при положение че искате да сваляте

25.06.06
00:15

[quote author=“SpiRTeR”]какви нискомаслени ядки ?! (много ми е чудно има ли такива)

Леблибията например.

По този въпрос в писано в една тема “Ядки!!!”

25.06.06
00:23

[quote author=”|Chosen|”][quote author=“hakama”]Вечер какви храни да избягваме , и какво време преди ляхане не трябва да се яде?

Вечер не трябва да ядеш мазнини и да намалиш въглехидратите - повече протеини. Преди лягане най-добре да не ядеш нищо. Ако все пак я докараш до там - шепа нискомаслени ядки или протеинов шейк, ако измислиш.

метаболизмът ми е бърз (лесно качвам и лесно свалям) до колко часа мога спокойно да ям

25.06.06
00:33

И този въпрос е разнищван.

Пробвай да се хванеш да прочетеш темите от последните 2 страници от този раздел и ще научиш всичко, което ти трябва за храненето като цяло! :idea:

25.06.06
00:41

[quote author=”|Chosen|”]И този въпрос е разнищван.

Пробвай да се хванеш да прочетеш темите от последните 2 страници от този раздел и ще научиш всичко, което ти трябва за храненето като цяло! :idea:

ок ,само да имам време :roll:  8)

25.06.06
08:40

[quote author=”|Chosen|”][quote author=“SpiRTeR”]какви нискомаслени ядки ?! (много ми е чудно има ли такива)

Леблибията например.

По този въпрос в писано в една тема “Ядки!!!”

хаха тя може да е нискомаслена ама за сметка на това има доста въглехидрати, така че едва ли е подходяща за преди лягане

25.06.06
09:55

Говоря ти за 1 шепа - няма да те съборят, а ще те заситят, ако си я докарал до глад.
Както казах, спред мен най-добре е нищо да не се яде преди лягане.

25.06.06
10:46

добре де преди месец бях към 64кг сега съм 60 без никакви диети и тренировки ,и корема си ми е същият ,как става така?

25.06.06
12:50

[quote author=“hakama”]добре де преди месец бях към 64кг сега съм 60 без никакви диети и тренировки ,и корема си ми е същият ,как става така?

Хаха, варианти много:
задържане на вода, затопляне на времето -> забързване на метаболизма и т.н.

25.06.06
17:04

[quote author=“emzo”][quote author=“hakama”]добре де преди месец бях към 64кг сега съм 60 без никакви диети и тренировки ,и корема си ми е същият ,как става така?

Хаха, варианти много:
задържане на вода, затопляне на времето -> забързване на метаболизма и т.н.

баси работата  8)

26.06.06
11:11

[quote author=”|Chosen|”]Говоря ти за 1 шепа - няма да те съборят, а ще те заситят, ако си я докарал до глад.
Както казах, спред мен най-добре е нищо да не се яде преди лягане.

там е работата, че докато не усетиш глад мазнините няма да паднат ...
апък и калява волята :)

26.06.06
19:38

Това, че усещаш глад, означава, че организмът ти страда един вид. После като се наядеш, той ще спести енергия (разбирай въглехидрати - мазнини), защото не знае дали утре пак няма да го прецакаш без храна 100 часа - така хем се сваля бавно, хем се връщат бързо килограмите.

Затова и са тези 5-6 яденетета при НВД. Да не си гладен по никое време и да не преяждаш с много храна наведнъж.

27.06.06
14:51

[quote author=”|Chosen|”]Това, че усещаш глад, означава, че организмът ти страда един вид. После като се наядеш, той ще спести енергия (разбирай въглехидрати - мазнини), защото не знае дали утре пак няма да го прецакаш без храна 100 часа - така хем се сваля бавно, хем се връщат бързо килограмите.

Затова и са тези 5-6 яденетета при НВД. Да не си гладен по никое време и да не преяждаш с много храна наведнъж.

Значи случайно ако се наложи да си гладен 1-2 часа си е кофти работа,
абе един френд некакъв свещенник му казал да пости - 1 седмица само на вода - тва е неква лудост според мене ,какви са опасностите?

27.06.06
15:39

Него Бог ще го пази!  :)

27.06.06
15:58

[quote author=”|Chosen|”]Него Бог ще го пази!  :)

не бе ,дай сериозно  :?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1