26.06.06
14:11
Изчетох доста теми и разбрах, че при НВД въглехидратните хранения трябва да се разделят на две - сутрин и след тренировка с тежести.
Така сутрин преди кардио пия доза протеин на CN и 1г. Л-карнитин, 15 мин след него закусвам овесени ядки с яйчни белтъци (1-во хранене с въглехидрати).
Следобед 15 мин. след тренировка с тежести пия още една доза протеин... трябва ли с него да приема някакви въглехидрати, за да не загубя мм. ? Ако да от какво трябва да са или мога да ги оставя 1 час по-късно със пилешкото и салатата - примерно 2 филийки бонус...
Още 2 въпросчета за да не пиша и др-и теми:
Колко време преди лягане трябва да напраява последното хранене и какво количество мазнини трябва да съдържа или трябва да е само от протеин - яйчни белтъци, пилешко.... ?
Има ли смисъл да пия карнитин преди лягане ?
26.06.06
18:32
10ина-20 минути след тренировки някакви бързи въглехидрати, изчакай 20ина минути и тогава пий протеина. а за другот - последно ядене не по-късно от час преди ляганеи карнитина половин час преди лягане
простите въглехидрати възстановяват по-бързо, но не нацяло, докато комплексните въгл. възстановяват по-бавно но изцяло мускулния гликоген
прави си избора
27.06.06
17:15
сложните са по-добри по принцип, но за зареждане ти трябват прости, за да можеш да ги усвоиш в прозореца който се отваря след тренировка, трае около 30 мин и тогава трябва да си дигнеш инсулина, със сложни въглехидрати ще стане трудно
Доколкото знам след тренировка е добре да се вземе глюкоза. Някои може ли да разясни по колко се пие - имам предвид има ли някаква зависимост между количеството глюкоза и тегло. Мисля, че 30 гр би трябвало да са достатъчни - нали при положение, че следваш НВР. И за да не отварям нова тема- как е по-добре, първо да се вземе протеин, за да възстановиш мускулите и чак след това глюкоза, или обратно. На мен първият вариант ми допада повече.
28.06.06
12:34
след тренировка имаш най-голям глад за глюкоза. ако вземеш протеин той ще се разгради до глюкоза. затова първо взимаш прости захари/глюкоза за да се възстановиш и да си дигнеш инсулина след 20-30 минути суроватъчен протеин или аминокиселини защото докато е висок инсулина ще ги усвоиш по-добре
след тренировка пиеш когато имаш възможност до 30мин. след нея протеин с 2 лъжици глюкоза и си супер - а карнитина в никакъв случай не го пии преди лягане ( няма смисъл ) и гледайте да намалявате приема на въглехидрати с напредването на деня .... междудругото въглехидратния прозорец не е един :wink: