28.06.06
19:49
става ли за ядене при НВД (100-150гр)за деня
Брутално го одряза, пич! :lol: :D :lol:
Ама си прав де... Иска и лишения спорта :(
Ако толкова искаш охлаждане си напълни хладилника с натурален сок и пий натурален сок. Аз директно от кутията понякога си пия (никой друг не пие така че...) за да е максимално студен. Само внимавай да не ти измръзнат зъбите, че боли.
Ако не можеш без него го хапвай до обяд или непосредствено след тренировка. Естествено че лятото на всеки му се хапва сладолед и не виждам причина (освен за профибилдерите и участващите на състезание) да се лишават от малкото удоволствия в живота.
И аз да попитам нещо по темата. Кое е по добре да се яде при ВВД, сладолед с фруктоза 100 гр- 110 кал. или обикновен 100 гр- 165 кал. Не че е много голяма разликата в калориите обаче за фруктозата знам че е по сладка от захарта и някои я отричат от друга страна би трябвало да е по полезна от бяла рафинирана захар. Между другото диабетичния сладолед е по вкусен и ако е и по полезен ще е чудесно.
Доколкото знам фруктозата не попълва гликогена ами направо се складира в черния дроб.Какви са тези диабетични сладоледи ? Без захар ли ?
Прости въглехидрати, наситени мазнини и консерванти. Аз лично съм го разкарал от живота си и не ми липсва.
По - добре сладолед, вместо “натурални” сокове!
Wow… Ти май не харесваш натуралните сокове. Е, аз не обичам пък сладолед така че пия натурален сок (1 литър на 2-3 дни). И според теб е по-правилно да се яде сладолед, в който има сметана, захар, прясно мляко, шоколад/ванилия и т.н. други неща?
ПП Аз пия само FLORINA натурален сок (и той не е чак съвсем натурален ама става), другите са тотални ментета (BBB също горе-долу минава)
Този сладолед се води диабетичен и има вместо захар фруктоза. Знам че има консерванти и Е-та но все пак го ям два пъти в месеца по 100 грама. Просто от всичко сладко това най-много обичам и плодове особено летни. През ВВД ми идва 10 килограма да изям. Ужас
[quote author=“Authority”]Wow… Ти май не харесваш натуралните сокове. Е, аз не обичам пък сладолед така че пия натурален сок
Според мен имаше предвид, че се спекулира с думата “натурален”.
Разбрах го, но ти явно не ме разбра. Имах предвид, че не харесва соковете понеже са ментета. И аз не ги харесвам, само Florina.
Ами как да ги харесва като са пълни със захар и консерванти.Виж ако ти си правиш сока - ОК, въпреки че не е много за препоръчване по време на НВД.
Истината е във водата :mrgreen:
Сладоледа е с по - нисък гликемичен иднекс и съответно е по - подходящ.
[quote author=“Authority”]
И според теб е по-правилно да се яде сладолед, в който има сметана, захар, прясно мляко, шоколад/ванилия и т.н. други неща?
Да, точно заради това. Пък и е по - вкусен ;)
Ако си говорим за диета за отслабване - нито сладолед, нито натурален сок са допустими. Съжалявам, ама някои неща изисват жертви. Напитките с калории е добре да ги забравите, ако сте на диета. И изобщо, забравете за захарта под каквато и да е форма, ако искате оптимални резултати.
добре де петко к ама 100г 1,2 пути седмично няма да са усвинчи се пак за ко да са лишава от такова удоволствие през жегите :D
Сладоледа е с по - нисък гликемичен иднекс и съответно е по - подходящ.
[quote author=“Authority”]
И според теб е по-правилно да се яде сладолед, в който има сметана, захар, прясно мляко, шоколад/ванилия и т.н. други неща?
Да, точно заради това. Пък и е по - вкусен ;)
Ако си говорим за диета за отслабване - нито сладолед, нито натурален сок са допустими. Съжалявам, ама някои неща изисват жертви. Напитките с калории е добре да ги забравите, ако сте на диета. И изобщо, забравете за захарта под каквато и да е форма, ако искате оптимални резултати.
Ако сутрин е подходящо една кисела ябълка повреме на НВД,защо да не е подходящ сока от нея ?
08.07.06
01:46
:evil: Я направо удари една сладоледена торта! Кво толко?Вобще няма да я усетиш! :twisted:
09.07.06
00:33
Човешко е да “прегрешиш” понякога. Около 5-6 пъти в месеца (поне на мен ми се случва) да ям сладолед, шоколад, ядки или нещо, което не е полезно за диетата ми :) (изключвам вафли - мразя ги) :lol: