05.09.04
18:39
Искам да ви попотам как да разбера колко калории на ден ми се полагат(калоричния баланс).И има ли някаква разлика в храненето в тренировачните и нетренировачните дни,ако има каква е!!!! 10х
Тва за калоричния баланс.
Енергиен баланс = приетите калори - израсходените калори!
Въпроса е :как да исчилиш енергорасхода? !
Това се състои от няколко неизвестни :
1-енергията необходима за подържане на фунцките на тялото в пукои.
1-подържане на сърдечна деиност ,подръжане на телесна температура,дихателна и нервна система. Това е към 70 процента от общия калориен разход.
2-енергията необходима за работата която извършваме през деня
2-Тука интересното е ,че като имаш по-голям процент мазнини ще израсходиш по-малко калори за дневната работа.
3-енергията израсходена по време на тренировка
3-тва може да се сметне лесно просто смятаме каква ние е била тренировка с каква продалзителност и смятаме според личното тегло
4-енергията необходима за смелянето и метаболизирането на яденето 4тука вече незнам зависи дали ядеш смесено или разделно и незнам да ли може да се исчисли
по-здрави
А как да определя колко калории трябва да поемам на ден,според теглото си ли?В раздела фитнес за жени там кьдето пише как да си сьставим хранителен режим не става много ясно!! Искам просто да разбера какво трябва да ям за де не са напразни тренировките ми,но си нямам представа как да си сьставя този режим.А и “emil_mlo”
ако може малко по простичко да ми обясниш това което си написал,защото сам начинаеща и не са ми много ясни нещата!!! Благодаря предварително!!!
Ето ти един фитнес калкулатор, с който може да си изчислиш усреднено колко калории ще ти трябват според теглото ти.
Зависи какво целиш. Ако целиш главно отслабване ще трябва да намалиш доста въглехидратите. Ако пък целиш просто да си стегната и да си в тонус, като цяло може да му се довериш.
[quote author=“bggirl”]А как да определя колко калории трябва да поемам на ден,според теглото си ли?ВИскам просто да разбера какво трябва да ям за де не са напразни тренировките ми,но си нямам представа как да си сьставя този режим.А и “emil_mlo”
ако може малко по простичко да ми обясниш това което си написал,защото сам начинаеща и не са ми много ясни нещата!!! Благодаря предварително!!!
Та значи калориния баланс е равен на приетите калори минос израсходените . А ако ти е положителен баланса качваш килограми. Ако е отрицателен сваляш ,а ако е равен подържаш теглото. Калорите които си приела лесно се изчислявят ,но трудно тези които си израсходила. В израсходениите калори имаме няколко неизвестни ,които при всеки са различни. Тоя калколатор не е чак толкова тъп иначе ма незнам как е сметнато тва. Със сигорност сметките им са без кръчмаря.
по-здрави
bggirl, свали си Fitness Assistant от http://www.x3msoftware.com/
и му се довери.
:D
20.09.04
20:43
Pri kalorien deficit ot 9000 kalorii na sedmica kolko kilograma se svalqt?
21.09.04
23:10
Зависи. Въпросът ти е неправилно зададен!