30.06.06
16:09
Започнах да тренирам преди 10-11 месеца. Тогава всичко беше супер и не усещах никва болка. С последните 3 месеца започна една болка в предмото ляво рамо. Направих почивка за 2 седмици и половина (не бях правил отдавна и + това си имаше и причина) и реших, че за тези дни рамото ще се оправи, но не..болката стана още по голяма и когато права упражнения (независимо какво) се усеща болката. Дали правя за гърди, гръб, крака пак се усеща..а когато правя за рамена -> :evil: Едвам издържам на болката и имам чувството, че рамото ще ми се пръсне. Оглеждах рамото, не е удряно, не е подуто, просто му няма нищо на външен вид. Упражненията ги правя както трябва, бавно и натоварващо с не много килограми (толкова, колкото са ми възможностите). Според вас това на кво е признак ? Трябва да отида на лекар, но не съм сигурен какво трябва да правя. Следващата тренировка ще сложа един от онея стягащи ластици за да видя дали ще има болка пак..
[quote author=“northshore`”]Започнах да тренирам преди 10-11 месеца. Тогава всичко беше супер и не усещах никва болка. С последните 3 месеца започна една болка в предмото ляво рамо. Направих почивка за 2 седмици и половина (не бях правил отдавна и + това си имаше и причина) и реших, че за тези дни рамото ще се оправи, но не..болката стана още по голяма и когато права упражнения (независимо какво) се усеща болката. Дали правя за гърди, гръб, крака пак се усеща..а когато правя за рамена -> :evil: Едвам издържам на болката и имам чувството, че рамото ще ми се пръсне. Оглеждах рамото, не е удряно, не е подуто, просто му няма нищо на външен вид. Упражненията ги правя както трябва, бавно и натоварващо с не много килограми (толкова, колкото са ми възможностите). Според вас това на кво е признак ? Трябва да отида на лекар, но не съм сигурен какво трябва да правя. Следващата тренировка ще сложа един от онея стягащи ластици за да видя дали ще има болка пак..
Причините може да са много и най-различни, не разчитай на диагноза по описание, а отиди при лекар. Ревматолог ти требе. Ако ядеш кюфтета, кебапчета, кренвирши, салами и др. от сорта, изхвърли ги 100% от менюто си, твърде вероятно е и болката да отмине.
30.06.06
16:57
Не ям такива продукти, наблягам на пилешкото филе и малко телешко.
[quote author=“northshore`”]Не ям такива продукти, наблягам на пилешкото филе и малко телешко.
Отиди при Джи Пи-то и си поискай направление за ревматолог. Направи го сега в първите дни на новия месец, имат ограничен брой направления и след седмица вече са свършили. Би ми било интересно после да чуя диагнозата. Успех.
30.06.06
17:19
Добре, след малко ще отида до болницата и ще поискам. Ще пиша после какво са ми казали :wink: А междодругото, трябва ли да има разрешение от родител ?
братле имам същият проблем, от един месец същото рамо ... мисля че когато правих лег, последната серия пуснах малко пред зърната .. и яко го вкарах в изтласкването и оттогава ме наболява спрях да правя рамо и гърди, мазах го с фастум гел че имаше такова в нас, изхабих полвината тубичка поотмина болката и направих преди 2 седмици гърди и пак ме заболя де*а... сега пак не правя и си чакам ли чакам да мине ... ахахаха можеби и аз ще ида на лекар макар че знам кво ше кае един лист с лекарстфа за 50 лева и ше ме закопа и пак ше си седя без да тренирам но кфо да се праи ... :)
@northshore` дано не е нещо сериозно.
Преди години имах подобен проблем. Не си спомням точно кое упражнение
за рамо правех, но след това рамото (май лявото беше) много ме болеше.
Изчаквал съм месеци без да го натоварвам, но след като го почвах отново,
пак ме заболяваше. От тогава рамо изобщо не тренирам. Сега мисля пак да го
почвам, но с леки тежести и май само с дъмбели.
Все си мисля, че не го загрявах добре рамото като го тренирах и може при
мен и от това да беше.
ми и аз имах ама го махнах значи махах раце(загрявах) половин 4ас след тва с наи леките гъмбели само рамо няколко дни и го майех с фастум и като мине треската рамена са на 6. успех! :wink:
11.07.06
00:30
Е, ходих на ревматолог, питах фитнес инструктори и те ми казаха различни неща :
1. Да не правя изтласкване на гири с облегнат гръб, защото засягало предното ляво рамо и това е мн често срещано.
2. Да не тренирам рамо 2-3 седмици (пробвах преди, не стана => сега пак ме боли)
3. Да спра фитнеса (ревматолога) => абсурд
Няма да го натоварвам толкова, ще правя по леко и ще го загрявам доста време, за да не прави проблеми и ще наблюдавам.. :)
11.07.06
13:06
Май често се срещат контузии на рамото, като чета колко хора се оплакват. На мен понякога направо ми иде да откъсна лявото си рамо. Преди време го бях контузил с тъпи изпълнения от рода “я да видя с колко мога да правя раменни преси и лежанка”. После помина, но от скоро пак започна да ме боли. Замених раменните преси с щанга първо с дъмбели, после минах на машина и сега изцяло съм ги спрял, но пак ме боли. За рамо тренирам май вече с някакви женски тежести, от рода 5-6 килограмови дъмбели, но продължава да боли. То е станало хронична травма вече, дори като времето е по-влажно, имам неприятно усещане в раменната става. На стари години кой знае как ще е, така че внимавайте хора, каквото сами си направим, друг не може.
[quote author=“northshore`”]Е, ходих на ревматолог, питах фитнес инструктори и те ми казаха различни неща :
1. Да не правя изтласкване на гири с облегнат гръб, защото засягало предното ляво рамо и това е мн често срещано.
2. Да не тренирам рамо 2-3 седмици (пробвах преди, не стана => сега пак ме боли)
3. Да спра фитнеса (ревматолога) => абсурд
Няма да го натоварвам толкова, ще правя по леко и ще го загрявам доста време, за да не прави проблеми и ще наблюдавам.. :)
По-добре не прави никакви упражнения за рамо известно време, може и 1-2 месеца, ако упражненията за другите мускулни групи не ти пречат на рамото си ги тренирай. Като ти се оправи, тогава го тренирай и него, за някой и друг месец няма да изостане много.
12.07.06
01:00
Запомнете че рамо не се тренира с зверски тежести щото другата крайност е че няма да можете въобще да го тренирате след време.
Аз отначало си тренирах с петици и ми се смехха ама хич не им обращах внимание после някой “капацитети” и силови атлети им останах по 2, 3 упражнения от многото тежко с което правеха щото всичко им е в контузии, а аз си продължавам и се развивам .Така че умната.
ПП:За рамото задължително спри лег-а.
ами аз като сложих на лежанката 50 кг :oops: и се опитах ме боляха лактите иглавно левия лакет.
искам да кажа че рамото не ме болеше :wink:
16.07.06
20:50
Ето на, болката пак се появи. Посъветнах се с един фитнес инструктор от София, който тренира редовно и е наясно с контузиите. Каза да не правя упражнението с облегнат гръб и изтласкване на гири, защото точно от това се появала тази болка. Повечко изтласквания пред тялото с гири за предно средно и задно рамо и така ще се оправи. Слава богу минаха няколко седмици вече не усещам болка като правя за рамена и всичко се възстанови в рамената. :wink:
причините може да са супер много. Най-вероятно имаш възпаление щом е такава болката.
Задължително преостанови тренировки. Взимай малко аспирин... Спри всичко което товари повече рамо на първо време /което означава 80 процента от трен. / и загрявай внимателно и продължително. Ако имаш болка при загрявката няма смисъл да почваш изобщо трнеировка.
“Човек трябва да знае кога да спре, за да може да продължи”