Производствен процес

30.06.06
17:17

ОТ какво се изолира (произвежда) суроватъчния протеин  :?:

02.07.06
11:41

От млечна суроватка.

02.08.06
01:22

[quote author=“obelka”]От млечна суроватка.

Демек от мляко  8) Когато млякото се пресече над него излиза воднист слой наречен суроватка. Сега незнам фирмите как точно го приготвят, но иначе това е суроватката.

02.08.06
08:51

[quote author=“Mortos”][quote author=“obelka”]От млечна суроватка.

Демек от мляко  8) Когато млякото се пресече над него излиза воднист слой наречен суроватка. Сега незнам фирмите как точно го приготвят, но иначе това е суроватката.

А отдолу остава това което нагъваме /някои/ под формата на извара. Но тъй като изварата е много белтъчинна, нещо не мога да си представя как и във водата отгоре пак ще има достатъчно протеини, че да извличат от нея препаратите. Или трябва да използват някакви луди количества от нея или незнам.... :)

И всичко това е свързано със сериозен технологичен процес, което означава, че фирмите които произвеждат такива суровини трябва да имат огромни бази.

02.08.06
12:08

[quote author=“tpd”][quote author=“Mortos”][quote author=“obelka”]От млечна суроватка.

Демек от мляко  8) Когато млякото се пресече над него излиза воднист слой наречен суроватка. Сега незнам фирмите как точно го приготвят, но иначе това е суроватката.

А отдолу остава това което нагъваме /някои/ под формата на извара. Но тъй като изварата е много белтъчинна, нещо не мога да си представя как и във водата отгоре пак ще има достатъчно протеини, че да извличат от нея препаратите. Или трябва да използват някакви луди количества от нея или незнам.... :)

И всичко това е свързано със сериозен технологичен процес, което означава, че фирмите които произвеждат такива суровини трябва да имат огромни бази.

Еми аз кзвам, че не са читави тия неща ама кой да слуша... Всеки се смее като му кажа,че неможе от 1 гр мляко да набавят 20 гр протеин  :roll:  Има нещо гнило в цялата работа. Аз по-горе обясних как са нещата по теория пък дали в действителност са така - незнам, аз невярвам  :?

02.08.06
15:32

Суроватката е отпаден продукт от производство на сирене, кашкавал и т.н., т.е. вместо да я изхвърляме може да извличаме останалия протеин. Тя е изключително евтина суровина. Фабриките за производство на протеина приличат на пивоварни или винпроми - с големи цистерни, които сигурно събират стотици тонове :roll:.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1