Въпроси за бягането

04.07.06
00:03

Здравейте!
Искам да ви попитам по колко време и колко често е оптимално да се бяга. Аз съм на 29 г., тичам 3-4 пъти седмично 10-12 км. за 50-60 минути. Бягам за тонус и поддържане на формата. Имам малко мазнини по тялото, които също ми се иска да изчистя, но това ще е по-скоро допълнителен бонус. Храня се по НВД.
Също така искам да ви помоля да ми препоръчате някакъв модел удобни маратонки за бягане. Става въпрос за бягане по почва.
Предварително ви благодаря!  :)

06.07.06
23:01

Бягай по 4 до 5 пъти на седмица за около час както правиш. Не гледаи модела на маратонките а да са с равна подметка и да ти стоят удобно на краката това е.

06.07.06
23:32

someone```, питах за модел в смисъл-с дебела или тънка подметка. Защото се страхувам да не си прецакам коленете. В момента бягам с едни с тънка подметка, но след тренировка поне ден трябва да почивам, защото ако бягам 2 поредни дни, после едва ходя.

10.07.06
10:52

маратонките с равна и тънка подметка не са подходящи за тичане. Има специални маратонки, отиди в някой спортен магазин и дано попаднеш на не много отегчена и дебилна продавачка, която ще знае какви са подходящите модели.
Аз ти препоръчвам такива с малко по-дебела подметка и най-вече задната част да е леко повдигната, за да може като тичаш да има отскок и да не травмираш колената си. Има много такива модели, сигурна съм е ще намериш.

Успех !:)

Между другото от колко време тичаш? Аз тичам по 40 мин. три пъти седмично от 2 месеца и вече забелязвам първите резултати...та исках да знам как напредваш ти...

11.07.06
13:57

Бягам от месец някъде редовно. Иначе започнах през март, но не бях много сериозна-имах прекъсвания по 10-15 дни. :)

15.07.06
13:30

Абе хора бягането не набижа ли ставите?Чувала съм че не е мн полезно.  :roll:

[quote author=“CHELUVCHICA”]Абе хора бягането не набижа ли ставите?Чувала съм че не е мн полезно.  :roll:

набива ги ако не ти е добра екипировката. няма да ти давам съвети за марка и от къде да си намериш подходяща, защото, ще кажат че правя реклама. само гледай да е с хубава подметка съобразена с настилката, и ако можеш избягвай бягане на асфалт.

15.07.06
18:18

[quote author=“bgtrener”]набива ги ако не ти е добра екипировката. няма да ти давам съвети за марка и от къде да си намериш подходяща, защото, ще кажат че правя реклама. само гледай да е с хубава подметка съобразена с настилката, и ако можеш избягвай бягане на асфалт.

Ти  ли няма да кажеш бре :) я си виж по горното мнение:
[quote author=“bgtrener”]маратонки за бягане- при Дани маратонеца! Ако ddukov@abv.bg dukcheto@yahoo.com
0898776366.

То бива наглост ама ти съвсем не си направил реклама  :lol:  Не стига тва ми си слагаш и саита навсякъде. Е то бива 1-2 пъти ама то на всяко 2 твое мнение. Ама живи здрави щом модераторите дават.

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“bgtrener”]набива ги ако не ти е добра екипировката. няма да ти давам съвети за марка и от къде да си намериш подходяща, защото, ще кажат че правя реклама. само гледай да е с хубава подметка съобразена с настилката, и ако можеш избягвай бягане на асфалт.

Ти  ли няма да кажеш бре :) я си виж по горното мнение:
[quote author=“bgtrener”]маратонки за бягане- при Дани маратонеца! Ако ddukov@abv.bg dukcheto@yahoo.com
0898776366.

То бива наглост ама ти съвсем не си направил реклама  :lol:  Не стига тва ми си слагаш и саита навсякъде. Е то бива 1-2 пъти ама то на всяко 2 твое мнение. Ама живи здрави щом модераторите дават.

Имено заради първото ми изказване, имах разговор с споменатите модератори. Наглост е да се изказва човек неподготвен и да трупа актив, на чужд гръб. Споменатите модератори, те изпревариха с два дена!  Дръпнаха ми ушите. Надявам се ,че сега ще се успокоиш.
Точно заради това мнение, казах че няма да давам съвети от къде и какви.  А ти ако си беше направил труда да видиш сайта щеше да разбереш , че нямам нищо общо с екипировка за бягане.  Аз тренирам лека атлетика, не продавам екипировка.
А “човека” който препоръчах , е един от най-добрите маратонци. Ако той не разбира... Кво ще отговори някой билдер... А ако искате форума да ви върши няква работа, а не само да си говорим празни приказки...      Само си представи ако не се споменават фирми... или хора които да дадат съвет. Когато скъсах бедрен мускул, от този форум взех имената и номера на доктор, а не от афиши по спирките, или от вестникарски обяви. Слава Богу ,че не бяха таксували мнението, като реклама...

17.07.06
12:43

стига спорили за рекламите :)

Колкото до тичането наистина трябват добри обувки иначе много контузии се получават. Аз преди с някви евтини гумнки бях тичал 2 часа (футбол) и след това така ми се беше набила еднат апета че не можех да ходя 2 дена... Сега вече само с маратонки за футбол - водят се май обувки за футбол в зала. Много са удобни. Най-евтиния вариант е в Метро на Spalding.
Съвета ми е никога не тичай с гуменки. Много им е тънка подметката и въобще не е предвидена да ти действа добре на крака. само ти го скапва

20.07.06
22:09

некой хора бягат боси бе!!!!  :D за тва кви реклами за маратонки говорите почваш да  шляпаш бос хахахах

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1