Какви килограми да ползвам?

04.07.06
12:28

Здравейте на всички! Това е първият ми пост...Дойде време да се захвана и с тежестите.Аз съм от първия тип - ектоморфен. Но моя случай е малко по-различен. Та така: занимавам се със спорт от общо взето 4-5 години. Спорта с който се занимавам е всъщност ника ми...Както може да забележите участват краката. Краката са ми добре развити, имат релеф и маса...Този спорт не е популярен хич, ама си представете че от 4-5 години почти всеки ден бягате в парка по 1-2 часа....
От година и половина ходя на плуване средно по 1-2 пъти седмично! За този период има значителен напредък откъм гръб, рамена  и в някаква степен и в гърдите. Обаче не съм доволен от ръцете си!!!  Покрай плуването се надъхах да си купя дъмбели, тъй като си казах че щом едно плуване може да промени така нещата представям си какво ще е ако започна да вдигам!! Общо взето апетита идва с яденето. Явно апетита ми е доста голям, защото избързах с покупката на дъмбели - 8х1.250кг и 4х5кг(нямаше 2.5кг)...С тези малките разфасофки добре, ама кво например да ги правя тези 5ци? Бих ли могъл да използвам за някакво упражнение такива тежести?...за бицепс бая тежичко ми идват 12.5кг!!...Какво бих могъл да развивам с тези килограми ? А ако сложа например и 4те диска стават 22.5кг!!!! Какво мога да прява с тях???
Моля ви кажете ми че не съм си дал парите напразноооо :? Това е първото ми питане :)

Както споменах, плувам и “бягам” :wink: Това се водят за някакви кардио-тренировки сигурно през погледа на хора занимаващи се с фитнес, демек през вашия :)  Не съм спазвал досега никакви диети, хранителни режими и т.н. Сега реших като за начало да започна да се храня по 4-5 пъти на ден...Та другото ми питане е тъпо ли е да процедирам така: Да развивам мускулни групи, които не се развиват от спортовете които споменах - като бицепс, трицепс и гърди? Понеже виждам че ИМА резултати от тези спортове(с които ще продължавам да се занимавам и за напред естествено) но само върху определени мускулни групи?? Сори ако съм досадил на някого с дългите си писания, но ще съм благодарен за съвети.

04.07.06
13:45

Спокойно!
Няма да усетиш, кога си почнал да се размахваш с 20-ки на ръцете.

5ците можеш да ги ползваш за раменни преси или за избутване от лег - първо с 5 или 2х5, после с 10, а накрая ще видиш, че и бицепсово сгъване с 20 кила, нищо не е.  :)
И тогава ще се юрнеш да си купуваш тежести, лостове и т.н.

04.07.06
13:58

Мерси много :D Помислих си че никой вече няма да ми отговори...Олекна ми наистина :o Щом дори и за бицепс след време ще мога да си ги ползвам това наистина ме успокоява :)

04.07.06
14:00

А ако някой ми отговори и на второто питане, няма да има грешка :lol:

05.07.06
11:40

[quote author=“footbag”]А ако някой ми отговори и на второто питане, няма да има грешка :lol:

Според мен развивай ги паралелно, за да може да получиш някаква хармония! Да не се получи изоставане на някоя мускулна група. Няма да ти навреди на формата и спортните постижения!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1