защооо не мога да тичкам?

DI

05.07.06
09:45

здравейте, тия дни ме е хванала манията да поспортувам повечко...по принцип всеки ден правя коремни и лицеви и клякания и още др. и нямам проблем, даже и ски тренажор имам и го карам почти всеки ден...обаче отнеска рещих да потичам ии открих, че точно след една минута се скапвам тотално и едва седя....дайте ми съвет как да се наууча да тичам продължително???
иска ми се да си взема и някъв фет бърнър да има по голям еффект...какъв например, и как се пие горе долу???
и също да питам- качване на стълби по-добре ли е от степер??
мерррси много на сички дето ще ми отговорят!

05.07.06
10:02

Бягай със съвсем бавно темпо, малко по-бързо от най-бързото ти ходене, стреми се да дишаш равномерно и ритмично и гледай да не вдигаш много пулса. И изкачването на стълби е добър вариант, освен, че се отразява чудесно на задника, но по-добре го остави за по-нататък, натоварва повече и от бягането. Фетърнъри - много и най-различни, поразгледай малко да се ориентираш. Най - много от храненето ти зависи колко и как ще сваляш.

05.07.06
20:01

освен казаното от NEO, понякога проблема е в мисленето и настройките.когато почнеш не мисли колко изминаваш и в какво темпо.мисли си за други неща и просто тичай.умориш ли се - продължи ходом и после пак тичай.

X_

05.07.06
20:03

колко килограма си и на колко години,това е важно

05.07.06
21:44

Ще споделя моят опит, много е важно как дишаш, аз преди се насилвах и тичах без да обръщам внимание на това, знех че е важно да тичаш повече от 30 мин за да гориш мазнини и едвам издържах 20 мин, сега тичам и като усетя че не мога вече ,ходя, после пак тичам, малко после пак ходя  и т.н и издържам доста повече и ми е много по добре въпреки че в началото повече ходех

DI

05.07.06
22:23

:)на 18 години съм, 65 килца..167 висока....със стълбите нямам проблем също..само с тичането! ограничавам много сладките неща и хлебец не папкам въобще..главно плодове и по- малко заланчуци ям:)

11.07.06
14:45

[quote author=“Diabla”]:)на 18 години съм, 65 килца..167 висока....със стълбите нямам проблем също..само с тичането! ограничавам много сладките неща и хлебец не папкам въобще..главно плодове и по- малко заланчуци ям:)

Като начало си вземи едно радио или мп3 плаър за да ти отвлича вниманието, когато тичаш мисли за нещо друго може да си пееш :) аз така правя.Когато те заболи страната или бъбреците започни да бягаш много бавно на малки крачки след около 5 мин. болката ще отмине и тогава няма да имаш спирачки ;) Няма да е зле и един хранителен режим.И да знаеш всичко постепенно

11.07.06
21:54

ми ти май никога неси тичала - за да имаш ръка ловка трябва много тренировка  :wink:

15.07.06
18:20

Ами относно тичането-всеки път удължавай тичането с по 2-3 минути и така ще свикнеш.Ами аз използвам Липозан на Нутрим,но ти тичай,а и ако изкаш да отслабнеш спазвай диета.

06.08.06
04:07

Винаги е така в началото. Аз когато реших да бягам първия ден едва направих 2 обиколки на стадиона. След това дойде мускулната треска и направо на 3-ят ден бях пред отказване. Обаче продължих и в края на втората седмица си правих 10 обиколки без проблем.
Това е нов навик за тялото ти, който се опитваш да придобиеш. Необходими са 21 дни преди да го изградиш. След това ще усетиш как тичането ще ти бъде удоволствие и организма сам ще го изисква. Важното е да не се откажеш в началото.  Успех.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1