Отровните комбинации...

06.07.06
22:02

Да поговорим (по-точно попишем) затова кои са храните , които не трябва да се употребяват заедно. Примерно аз знам ,че яйца и риба в комбинация предизвикват хранително натравяне. Има ли някой информация по такъв въпрос

06.07.06
22:13

И аз съм чувал за яйца и риба и сирене и риба, но нямам логично обяснение защо  :!:
Имам познати дето си хапват риба, сирене и яйца едновременно.
———
май имаше такава дискусия преди време ей сега ще проверя

06.07.06
23:17

Аз съм от тия дето си хапват и май още съм жив :lol: ...или поне така мисля :roll:

Всяка седмица ми се случва да ям консерва риба тон с кисело мляко - поредния мит  :lol:

06.07.06
23:36

Не смесвай:
1.риба с мляко
2.мляко с плодове
3.риба с яйца
4.пилешко месо с мляко
5.плодове със зеленчуци
6.мед с растителни масла
7.месо , риба , хляб , картофи
8.маслини с мляко
9.сирене с мляко

Това е според Инг и Янг. Нещо китайско беше за зраве, забравих му името, май философия беше.

06.07.06
23:40

[quote author=“diksi”]
1.риба с мляко
2.мляко с плодове
3.риба с яйца
4.пилешко месо с мляко
5.плодове със зеленчуци
6.мед с растителни масла
8.маслини с мляко
9.сирене с мляко

Абсолютно всички съм ги ял заедно и нема никакъв проблем.

[quote author=“diksi”]Не смесвай:
1.риба с мляко
2.мляко с плодове
3.риба с яйца
4.пилешко месо с мляко
5.плодове със зеленчуци
6.мед с растителни масла
8.маслини с мляко
9.сирене с мляко

Това е според Инг и Янг. Нещо китайско беше за зраве, забравих му името, май философия беше.

и аз половината от нещата ги ям като разпран в същата комбинация :)

RE

07.07.06
02:33

Домати и сирене не е за препоръчване/макар че някой доста си ги смесват/
Сладко и солено също.

07.07.06
09:12

Виж тук
http://zdravoslovno.com/FoodCombining.html
Текста е с кофти кодировка, но таблицата е наред. Дано съм помогнала  :wink:

07.07.06
13:06

[quote author=“diksi”]Не смесвай:
1.риба с мляко
2.мляко с плодове
3.риба с яйца
4.пилешко месо с мляко
5.плодове със зеленчуци
6.мед с растителни масла
8.маслини с мляко
9.сирене с мляко

повечето съм ги ял и ми няма нищо...
Кисело мляко с банани ям.
Риба с картофи пак нищо

07.07.06
13:09

[quote author=“realityman”]Домати и сирене не е за препоръчване/макар че някой доста си ги смесват

...всеки ден на филийка ....

07.07.06
14:54

едно е разделно хранене, друго “отровни комбинации”... успокойте се.
То ако тези бяха отровни 3/4 от населението да се беше гътнало вече.  :lol:

07.07.06
19:08

Едва ли могат да се нарекат отровни, по-скоро много нездравословни.... аз имах едно такова четиво, направено собственоръчно от човек, който 17 години се занимаваше със спортно хранене.... той ми казваше, че парче торта и кока кола е една от най-лошите комбинации...

Иначе наистина има доста не-”хубави” комбинации.... рибата с мляко е една от тях... не е казано, че ще умрете, но примерно могат да се получат кофти стомашни натравяния примерно... едва ли някой би искал да му се случи... а това, че има хора, които не им причинява нищо - нормално :)

08.07.06
00:15

Опа опа. Дайте да се изясним. 3-ма човека ми казват, че това комбинациите които съм написал по-горе са ги опитвали и не им е станало нищо. Никъде не съм казал, че ще ви стане нещо. Нали не очаквате да умрете от нещо подобно? Смесването на тези храни затруднява стомаха в процеса на храносмилане, защото са от един “род”.
В такъв смисъл не смесвайте , за да не го натоварвате. Все пак вие си знаете най-добре.  :wink:

08.07.06
00:49

при билдинга взависимост от целта мисля че трябва да търсим оптималност  дори и  в процеса на храносмилане——което понякога е бързо храносмилане - понякога бавно - и от тук нататък за какво говорим въобще за здравословно хранене или ..........рационално ???

08.07.06
11:55

Единствената причина да не се смесват храните за трениращия човек е тази че се забавя усвояването им. По пътя на тази логика- избягваите даже да смесвате ориза с месото и яйцата защото в стомаха се отделят различни сокове(за белтъка-Пепсин- само него си спомням) Но съгласете се че такава диета ще е убиец. Важното е да знаете само кога не бива да смесвате храните- след тренировка например- за да се усвоят по бързо ... или сутрин след ставане! 8)

19.07.06
21:00

[quote author=“realityman”]Домати и сирене не е за препоръчване/макар че някой доста си ги смесват/
Сладко и солено също.

хляб ,сирене и домат е убийствена комбинация(не в буквалния смисъл де)направо е супер вкусно.не знам колко е полезно обаче на мен ми действа много ободряващо  :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1