07.07.06
13:33
В една статия, посветена на кардио-то и поместена в bb-team.org, се препоръчва протеинът да се взема преди - за да не допусне разграждане на мускулна маса, и след - за да подпомогне възстановяването на мускулите, кардио тренировка. Но ако допуснем, че кардиото е сутринта, а следобяд правим силова тренировка - както е при мен, кога тогава е най-добре да се приема протеин. Единият път със сигурност ще е след силовата тренировка.
Та на въпроса - кога е по-добре да се взема протеин при кардио (сутрин рано) - преди или след?
И още едно питане, понеже не получих нито едно мнение на http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=17509
Добре ли са 25-30гр глюкоза непосредствено след силова тренировка при положение, че спазвам НВР?
[quote author=“voland”]В една статия, посветена на кардио-то и поместена в bb-team.org, се препоръчва протеинът да се взема преди - за да не допусне разграждане на мускулна маса, и след - за да подпомогне възстановяването на мускулите, кардио тренировка. Но ако допуснем, че кардиото е сутринта, а следобяд правим силова тренировка - както е при мен, кога тогава е най-добре да се приема протеин. Единият път със сигурност ще е след силовата тренировка.
Та на въпроса - кога е по-добре да се взема протеин при кардио (сутрин рано) - преди или след?
И още едно питане, понеже не получих нито едно мнение на http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=17509
Добре ли са 25-30гр глюкоза непосредствено след силова тренировка при положение, че спазвам НВР?
Правя кардио сутрин и пия протеин преди тренировка... Може и след не е фатално. Всичко опира до финансии :wink:
Еми аз като имам кардио сутрин(винаги го правя +корем) пия преди и след тренировка на обяд също пия протеинче,и преди силова тренировка пия и след нея...
общо имам:5 приема на протеин(по-колко пия не съм мерил чесно казано)
Преди време зададох същия въпрос на няколко души от форума и отоговора беше след кардио.
Сутрин нивото на инсулина е най-ниско и с приема на протеин малко или много се вдига, затова го пия винаги след кардио.
Ровил съм доста из форумите на бб.ком и там останах в спечатлението, че мненията са 50/50 т.е едни пият преди други след.
[quote author=“emzo”]Преди време зададох същия въпрос на няколко души от форума и отоговора беше след кардио.
Сутрин нивото на инсулина е най-ниско и с приема на протеин малко или много се вдига, затова го пия винаги след кардио.
Ровил съм доста из форумите на бб.ком и там останах в спечатлението, че мненията са 50/50 т.е едни пият преди други след.
за това,го пиите преди и след(ако имате средтсва разбира се) :D