08.09.04
01:45
За две години тренировки направих страшни ръце и рамена, донякъде и гръб :D .Обаче гръдният ми кош като цяло е слаб.За това искам няколко месеца да наблегна само върху разширяването му, обаче нямам особена идея как да стане това.За сега съм го планирал така 1ден- гърди, клек+пуловър; 2дeн-плуване 3ден-плуване 4ден-гърди, клек+пуловър и така ги редувам с плуване(за сга изпускам ръцете и рамената) Та с тая програма ще стане ли нещо или е глупост :?:
Прави за гръб само скрипци те помагат за раширяването на гръдния кош и прави корем с гърба и хиперекстензи. Пулоувара е дубро. Плуването както сам си прецениш.
по-здрави
Но плуването също увеличава гръдния кош, нали???А упражненията за гърди ще свършат ли работа???Клекът+пуловърът в колко серии да го правя?
Ами аз не плувам братле ,но като гледам плувците явно го овеличава. Само с тва плуване може да хабиш много калори и да се претоварваш. Упражненията за гърди вършат работа да. Клек и пулоувър не е задължително да ги правиш заедно.
по-здрави
Техниката се нарича дихателно клякане (или клякане с дишане). Правиш 20 повторения клякане, като след всяко повторение вдишваш 3 пъти. След това правиш серия дихателен пуловър. Принципа е същия, след всяко повторение вдишваш 3 пъти. При пуловъра ползваш леки тежести, а при клякането сравнително големи. Целта все пак е усиленото дишане и разтягането на гръдния кош. Не трябва да правиш повече от 1 - 2 суперсерии в този стил, понеже е доста уморително. Техниката върши работа, ако си млад и все още растежа ти не е завършил. Не е нужно да изключваш другите мускули, прави упражнения и за гърба, предимно набирания и гребане на скрипец, както и раменни преси за раменете. Широките рамене също са важни. Може да правиш комбинацията клякане + пуловер в началото, а после да правиш упражнения за другите мускули - набирания, лежанка, раменни преси и др.
Да видя дали съм разбрал правилно- значи клякам, изправям се и дишам три пъти дълбоко после клекам и т.н?
А какво ще кажете за суперсериите гърди-гръб???
Правилно си разбрал. Всъщност, за пуловера съм написал грешно (по инерция), няма смисъл от три вдишвания при пуловера, просто вдишваш дълбоко при разтягането в долна позиция. Суперсериите за гърди и гръб са доста изморителни, но не виждам проблем да се използват. Но ако правиш комбинацията от клякане и пуловери, и после и суперсерии от гърди - гръб ще е доста изморително. По - добре в отделни тренировки.
В залата виждам, че хората правят pull-over с прави и свити(на 90градуса) ръце.Та каква е разликата в действието на двата вида pull-over-и???
При сгънати ръце натоварването се прехвърля основно на гърба и освен това могат да се използват по - големи тежести и се превръща в силово упражнение за сила и маса. Дихателния пуловър се прави с прави ръце и по - лека тежест за разширяване на гръдния кош, като обикновенно 7 - 10 кг дъмбел е напълно достатъчен.
Много мерси за отговорите :wink:
Имам последен въпрос- щом като pull-over-а е предимно дихателно упражнение мога ли да го правя по-често - примерно всеки ден или през ден и в колко серии???
09.09.04
18:13
Много му е. Два пъти седмично най много според мен. 3-4 серии.
Мислих, мислих и измислих ей тая програма за увеличаване обема на гръдния кош:
I вариант:
1ден- гърди и клек+pull-over с прави ръце
2ден- плуване
3ден- pull-over със свити ръце+гръб и раменни преси с щанга
4-плуване
5-като 1ден
6-като 2ден и т.н
Надявам се да кажете какво мислите???
IIвариант
1ден- гърди и клек+pull-over с прави ръце
2ден- плуване
3ден- pull-over със свити ръце+гръб и раменни преси с щанга
4ден- плуване
5ден-гърди и клек+pull-over с прави ръце
6-плуване
7-плуване
26.09.04
14:10
Извиняжам се предварително но можелиу някой да ми обясни как то4но се пражят тези раменни преси икакво е това “пуловър”? :wink:
26.09.04
18:40
мерси :D