Трите лежанки ?

09.07.06
12:53

Добре ли е тренировката ми за гърди да се състои от трите лежанки и ако да с щанга ,дъмбели или две с щанга едната с дъмбел ида правя ? Или някаква друга комбинация?

09.07.06
22:11

лично аз не правя нито едно от трите, лежанката съм си я нагласил с малък наклон, колкото и горната част на гърдите да отнася част от натоварването, от разпарчетяването на много упражнения само се чистя. Що се отнася до лег с обратен наклон от това упражнение не виждам никаква полза, само потенциални травми. Мое мнение!

09.07.06
22:26

[quote author=“Nask0`”]Добре ли е тренировката ми за гърди да се състои от трите лежанки и ако да с щанга ,дъмбели или две с щанга едната с дъмбел ида правя ? Или някаква друга комбинация?

Попринцип колкото е по голям наклона (да кони към седнало положение) толкова повече се акцентира на раменете и по малко на гърдите
А доколкото съм чел при изтласкване на щанга от обратен лег натоварването пада 92% върху гръдния мускул , това поне четох от сайта , ти си прецени :)

09.07.06
22:32

Когато тренирам комбинирам упражненията за гърди по различни начини, но винаги правя вдигането на щанга от лег и дъмбели от отрицателен наклон. Комбинациите ми са различни и с различна интензивност на натоварването с цел по различни начини да натоварвам мускула.

Що се отнася до това има ли смисъл от това да се вдига от отрицателен наклон тук се е говорило вече и не смятам да коментирам.

09.07.06
23:14

Ами до сега правих от лег с щанга и от обратен лег с дъмбели и кофички сега мисля да пробвам трите лежанки с щанга и ако няма особен ефект да ги сменя.

10.07.06
00:11

Доста е стресиращо за гърдите и въстановяването е прекалено бавно, по добре редувай

ако ги правиш по 3 серии (9 серии) и това е цялата тренировка, мисля ,че ще е добре.

10.07.06
20:09

Аз преди правех трите лежанки и флайс, обаче един приател казваше, че по-добре да правиш две с дъмбели и една с щанга, защото дъмбелите са по-свободна тежест и повече изграждат гърдите. Незнам обаче доколко е вярно това :idea:

10.07.06
20:19

Може горната да я правиш с дъмбели

10.07.06
20:46

[quote author=“Go6kU”]Аз преди правех трите лежанки и флайс, обаче един приател казваше, че по-добре да правиш две с дъмбели и една с щанга, защото дъмбелите са по-свободна тежест и повече изграждат гърдите. Незнам обаче доколко е вярно това :idea:

Какво ще постигнеш с дъмбели ли? Дъмбелите тренират мускула по отделно и спомагат за това да се израни силата в ръцете, защото в 90% от случаите едната ръка е по-силна от другата. Също с дъмбелите сваляш и по-надолу като така се получава по-голямо разтягане, но така може да си контузиш раменната става.

10.07.06
21:37

Ами какво да ти кажа...
Моята тренировка за гърди е :
Лежанка(права) с щанга 3 серии + 1 загряваща
Лежанка(обратен лег) с дъмбели 3 серии
Лежанка(за горна част) 3 серии
и накрая
Пек-Дек 3 серии
Нито се изморявам,нито претренирвам...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1