Някой който знае от къде може да се купи тоя протеин изобщо отваря ли темата?
Гледам и цените по магазините не като тука във форума....
Мнението беше редактирано от mugger на 02.09.07 14:06.
02.11.07
12:37
#62
ако някой каже каде се продава тази суроватка в София ще съм му много благодарен. Аз преди време бях търсилм но не намерих. Само знам че го има в магазините за диабетици ама колкото такива магазина минах го нямаше в нито един.
Хора, определено ме заинтригувахте с този протеин за 21 лв. Но не успях да видя в темата - в крайна сметка къде се намира в София?
Когато попаднах на темата се заинтригувах, но така и не успях да намеря повечко информация във форума, но...
Въпрсният протеин (новозеландски - суроватъчен, който бил с не по-малко от 75% белтъчини от цялата субстанция) може да се намери в София на улица Лавеле 21, в някакъв диетичен магазин. Само че цената е нова - 40 лв/кг. Явно са видели, че има търсене и далавера и са решили да го вдигнат двойно. Думите на продавачката са, че “тя също е изненадана от повишението”, а когато влиза клиент и пита за “нещо подсилващо”, продавачката отговаря - “вземете си от тези протеини, те са смесица от витамини и минерали и имат блоготворно влияние”.
Няма да налагам мнение, това е видяно и чуто!
Просто не съм съгласен да ме правят на боядисано врабче! След време пак ще проверя същия магазин. Не знам от колко време цените са такива, но едва ли ще просперират с новите, особено като се вземат предвид цените на други български маркирани протеини които са ако не с гарантиран произход, то поне с марка, която е гаранция за този анонимен произход.
Ако имате предложения за други насипни стоки давайте!
Мнението беше редактирано от vatrak на 15.11.07 16:04.
25.11.07
12:43
#64
Здравейте! Не съм писал до сега във форума, но мисля че е подходящ момент да го направя. Мисля, че това начинание е едно от най-хубаите и полезни неща, който са се раждали тук.
Аз съм с твърдото убеждение, че когато купуваш нещо, имаш пълното право да знаеш какво точно получаваш за парите си. Подяволите, искам да знам какво купувам и за какво си давам келявите 50 лева, който едвам успявам да спестя. Не искам да купувам боклуци повече и да пълня джоба на някой долен тарикат и смятам, че това е начина.
Само напишете колко и каде да пратя парите.
Успех на всички!
Аме братчето ми, нека ти пратя 1кг. суроватка за 30 лева пък ти ще ми кажеш после дари ти е харесало. Да мога да ти потвърдя какво ти пращам, между другото много момчета незнаят какво значи наистина WPC ,НЕсуроватка а WPC
promil.bg@gmail.com
25.11.07
12:51
#65
Здравейте! Не съм писал до сега във форума, но мисля че е подходящ момент да го направя. Мисля, че това начинание е едно от най-хубаите и полезни неща, който са се раждали тук.
Аз съм с твърдото убеждение, че когато купуваш нещо, имаш пълното право да знаеш какво точно получаваш за парите си. Подяволите, искам да знам какво купувам и за какво си давам келявите 50 лева, който едвам успявам да спестя. Не искам да купувам боклуци повече и да пълня джоба на някой долен тарикат и смятам, че това е начина.
Само напишете колко и каде да пратя парите.
Успех на всички!Аме братчето ми, нека ти пратя 1кг. суроватка за 30 лева пък ти ще ми кажеш после дари ти е харесало. Да мога да ти потвърдя какво ти пращам, между другото много момчета незнаят какво значи наистина WPC ,НЕсуроватка а WPC
promil.bg@gmail.com
Е айде не скривай значението на WPC от публиката... дълго време се чудих - WPC - web page construction…
WPC - whey protein concentrare
WPI - whey protein isolate
WPH - whey protein hydrolysate
Сигурен, че това е известно на всички, не ни взимай чак за такива мухи ! ;)
25.11.07
13:12
#66
Момчета от скоро съм регистриран в този форум, но май ще ми е интересно.
Нека да кажа няколко думи пък вие може и да не ги одобрите! АЗ СЪМ МАНЯК НА ТЕМА WPC, НЕ СУРОВАТКА А WPC!!!
Разликата е от небето до земята. Правя си собствени изслезвания ходил съм до фабрики в Европа където се произвежда този протеин и мисля,че знам доста.Имам си фаворит за производител и го представлявам тук в България, но не искам да си правя реклама сега ,не е етично. Определено за насипен протеин 21-22 лева е добре, ако е новозеландски пак е добре, най-големият износител на WPC е Нова Зеландия. Ноооо, как изведнъж стана 40 лева??, ми много просто, чул е ,че има световно поскъпване на суроватката, а то е драстично и хоп 40 лв, А пък и качествата са му спорни както казвате Вие.
Някои потребители от незнание, както и някои производители не етично заменят протеиновия концентрат от суроватка
с обикновена сушена суроватка !!! Какво означава това? Двете суровини се различават предимно в количеството
на белтъчини и със съдържанието на лактоза – млечна захар. По време на специални диетични режими в повечето
случаи не е желателно да се използва много захар - затова сушената суроватка с оглед на високото си съдържание на
лактоза (млечна захар) е изключително нежелателна хранителна добавка и представлява „енергийна бомба”
СРАВНЕНИЕ НА СЪСТАВА НА СУШЕНАТА СУРОВАТКА И WPC
Съдържание на белтъчини на лактоза на минерални вещества
WPC - 65 - 80 % max. 20 % 3,5% WPC
Сушена суроватка - 12 % 73 % 11 %
Нека да ви кажа моето мнение за разтворимоста!!!!!! Лесно се разтварят Гейнерите,защото съдържат повече захариди, Белтъка не можеш да го разтвориш с две-три раздрусвания на шейкъра-помислете, нека да разтворим малко извара, я пробвайте -ТРУДНО!!
Още нещо- топни мокро пръстче в праха- като го разтъркаш, ако е мазничко значи пием сухо млекце, WPC-то задължително се обезмаслява до 0,1% масленост.
Истинското WPC- оставя на върха на небцето лееко тръпчив вкус за около 15 минути.
Трудно,трудно е да ги разпознаеш по-принцип за това най-добрия резултат го показва нашето тяло, WPC е с най високо съдържание на аминокиселини, а ако със 100 гр. прием на ден не усещаш резултат, най-вече възстановителен-значи нещо не е наред,чао Групировка
беше ми твърде интересно
25.11.07
13:26
#67
Здравейте! Не съм писал до сега във форума, но мисля че е подходящ момент да го направя. Мисля, че това начинание е едно от най-хубаите и полезни неща, който са се раждали тук.
Аз съм с твърдото убеждение, че когато купуваш нещо, имаш пълното право да знаеш какво точно получаваш за парите си. Подяволите, искам да знам какво купувам и за какво си давам келявите 50 лева, който едвам успявам да спестя. Не искам да купувам боклуци повече и да пълня джоба на някой долен тарикат и смятам, че това е начина.
Само напишете колко и каде да пратя парите.
Успех на всички!Аме братчето ми, нека ти пратя 1кг. суроватка за 30 лева пък ти ще ми кажеш после дари ти е харесало. Да мога да ти потвърдя какво ти пращам, между другото много момчета незнаят какво значи наистина WPC ,НЕсуроватка а WPC
promil.bg@gmail.comЕ айде не скривай значението на WPC от публиката... дълго време се чудих - WPC - web page construction…
WPC - whey protein concentrare
WPI - whey protein isolate
WPH - whey protein hydrolysateСигурен, че това е известно на всички, не ни взимай чак за такива мухи ! ;)
Нее приятелю не става дума за абревиатурата, радвам се ,че го поясни между другото.Имах в предвид,че в тази джунгла от суроватки много хора не правят разликата между продуктите. Защото ефира е беден на информация какво е това WPC и защо се казва така. Отговор: Защото сушената суроватка минава процес на ултрафилтрация при която се отстранява Лактозата, пепелта,остатъчни мазнини, киселини и т.н., и се достига максимална концентрация на белтъчини. И от там вече казаното от теб СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН КОНЦЕНТРАТ
Айде със здраве
Когато попаднах на темата се заинтригувах, но така и не успях да намеря повечко информация във форума, но...
Въпрсният протеин (новозеландски - суроватъчен, който бил с не по-малко от 75% белтъчини от цялата субстанция) може да се намери в София на улица Лавеле 21, в някакъв диетичен магазин. Само че цената е нова - 40 лв/кг. Явно са видели, че има търсене и далавера и са решили да го вдигнат двойно. Думите на продавачката са, че “тя също е изненадана от повишението”, а когато влиза клиент и пита за “нещо подсилващо”, продавачката отговаря - “вземете си от тези протеини, те са смесица от витамини и минерали и имат блоготворно влияние”.
Няма да налагам мнение, това е видяно и чуто!
Просто не съм съгласен да ме правят на боядисано врабче! След време пак ще проверя същия магазин. Не знам от колко време цените са такива, но едва ли ще просперират с новите, особено като се вземат предвид цените на други български маркирани протеини които са ако не с гарантиран произход, то поне с марка, която е гаранция за този анонимен произход.
Ако имате предложения за други насипни стоки давайте!
Преди няколко дена бах в магазина на Лавеле. От него си купувам глюкозата, но чак от поста по-горе разбрах, че именно те продават новозеландския протеин. Значи с две думи - селска работа >:-( Първо на въпроса какъв е протеина - американски. Колко струва - 43 лева/кг, бил 80%. Помислих, че могат да имат няколко вида и за това им казах, че специално търся новозеландски. Изведнъж се оказа, че не е американски, а новозеландски... Това е, тръгнах си без да споря за цената щото върло ме изнервиха. :coolsmirk:
27.03.08
10:04
#69
Neo, ако си чел внимателно спецификацията на въпросния новозелански WPC (вероятно производство на NZMP или Fonterra) , ще видиш , че съдържанието на вода (moisture) в продукта може да стигне до 5-7%.
Повечето производители на суровини за хранителната промишленост декларират съдържанието на протеин като процент от сухото вещество (moisture-free content). Технолозите, които работят с тези суровини винаги имат предвид свързаната вода, когато преизчисляват рецептурите си. Това, което са ти дали като резултат от ХЕИ e абсолютното съдържание на протеин в 100 грама, а не спрямо сухото вещество и изцяло се припокрива със спецификацията на “80% WPC”.
Повечето производители на хранителни добавки правят същото - пишат, че продукта им е примерно 90% протеин, но някъде със съвсем малък шрифт казват, че това е спрямо сухото вещество. Повечето прахообразни добавки съдържат около 2 до 6% свързана вода.
Така че ако занапред тестваш протеинови добавки, тествай два параметъра - общо съдържание на влага и съдържание на протеини, и изризчно поискай уточнение - съдържанието на протеин е в 100 грама сухо вещество или в 100 грама продукт. Така ще придобиеш най-точна представа.
27.03.08
17:58
#71
Нека да ви кажа моето мнение за разтворимоста!!!!!! Лесно се разтварят Гейнерите,защото съдържат повече захариди, Белтъка не можеш да го разтвориш с две-три раздрусвания на шейкъра-помислете, нека да разтворим малко извара, я пробвайте -ТРУДНО!!
Още нещо- топни мокро пръстче в праха- като го разтъркаш, ако е мазничко значи пием сухо млекце, WPC-то задължително се обезмаслява до 0,1% масленост.
Истинското WPC- оставя на върха на небцето лееко тръпчив вкус за около 15 минути.
Трудно,трудно е да ги разпознаеш по-принцип за това най-добрия резултат го показва нашето тяло, WPC е с най високо съдържание на аминокиселини, а ако със 100 гр. прием на ден не усещаш резултат, най-вече възстановителен-значи нещо не е наред,чао Групировка
беше ми твърде интересно
Не съм съгласен, че белтъка не може да се разтвори. Разтворимостта на един белтък във вода зависи от изоелектричната му точка. Казеина и суроватъчния протеин имат различни изоелектрични точки, поради което при ph малко над 4 , казеина се пресича, а суроватъчните протеини остават в разтвора.
Един практичен съвет - ако си приготвяте домашни шейкове от WPC, добавете една щипка лимонтозу (лимонена киселина). Това драстично подобрява разтворимостта. Друг доста по-приятен вариант е да смеси Step или някоя друга инстнанта напитка с подсладители към WPC, както е сухо, да се разбърка малко и после да се добави водата.
Освен WPC, които съдържат 80% протеин на база сухо вещество, индустриалните производители предлагат и WPC -instantized, както и WPI - изолат с над 90% протеин на база сухо вещество. Цената.. по-добре да не я коментирам :)
На последната си работа имах възможност да поръчам мостри от WPC от над 10 производителя, от промил включително.
Ще помисля малко над някакъв леснодостъпен тест за домашни условия, с който може да се определи колко лактоза има в даден продукт. Засега се сещам само за един тест за нещо дали е суроватъчен протеин концентрат- ако при награвяне над 80 градуса се пресече, ок. Ако е сухо мляко, то и при 100 градуса няма да се пресече.
Това с усещането за мазничко също не е гаранция какво пиеш, защото сухото обезмаслено мляко е с 34% протеин и разликата - лактоза, и е доста сходно на вкус като WPC, с разликата, че сладни доста повече - но тая разлика в сладостта може да се усети от опитни дегустатори.
01.06.08
18:48
#72
Е в крайна сметка как да разпознаем новозеландския протеин, само на чувалили се продава, колко кг е един, каде да го намерим и колко струва????? Мерси.