12.07.06
10:24
Нужно ли е след всяка тренировка да сме с мускулна треска или пък е вредно?
Има ли разлика от една мускулна треска до друга? Кога усещате, че сте с мускулна треска?
Пускам темата, защото ония ден правих коремни на 30-40 градуса наклон, а иначе ги правя на пода и чак вчера в късния следобяд(ок.24ч след трен) усетих м.треска - какво означава това, не е ли множко това забавяне? :)
Ауе какво мислите за мускулните трески изобщо?
Дължи се на отделянето на млечна киселина в мускулите.За да не е съкрушителна по-добре спазвай загрявките и разпускането.Душ след тренировка също помага.
Изглежда си натоварил друга група мускули,които при коремни на пода са останали незасегнати.
12.07.06
10:56
Аз лично обичам мускулната треска защото ми показва че съм си дал зор тая тренировка,дори и това да означава, че съм претренирал.Макар че мускулна треска имам само 1вите тренировки след като съм правил дълга почивка,после те изчезват защото тялото свиква с натоварването и влиза във форма
ами не е задължителна мускулната треска и нетрябва тя да ти е индикатора за добра тренировка. а при корема е закъсняла, защото не е мн тренирам явно по този начин.. има една тънка разлика между мускулна треска и претрениране, въпреки че мн хора ги бъркат..
а аз от както тренирам 90% след тренировките имам мускулна треска и ми е кеф :lol: (тренирам от ~3 години)
[quote author=“NRG52”]Нужно ли е след всяка тренировка да сме с мускулна треска или пък е вредно?
Има ли разлика от една мускулна треска до друга? Кога усещате, че сте с мускулна треска?
Пускам темата, защото ония ден правих коремни на 30-40 градуса наклон, а иначе ги правя на пода и чак вчера в късния следобяд(ок.24ч след трен) усетих м.треска - какво означава това, не е ли множко това забавяне? :)
Ауе какво мислите за мускулните трески изобщо?
Не чак след всяка, но след повечето тренировки имам мускулна треска. И се появява точно след 24 часа. Ако съм тренирал вечерта, чак на другият ден вечерта се появява.
И какво значи, кога усещаме дали имаме? Мускулната треска не може да се сбърка.
[quote author=”Петко К”]
Не чак след всяка, но след повечето тренировки имам мускулна треска. И се появява точно след 24 часа. Ако съм тренирал вечерта, чак на другият ден вечерта се появява.
И какво значи, кога усещаме дали имаме? Мускулната треска не може да се сбърка.
не точно след 24 часа но на другия ден ще усетиш мускулната треска особено в гърдите.Както написа Петко мускулната треска не може да се сбърка
При мен мускуната треска е по същия начин. Аз се кефя на тия трески... :D
12.07.06
22:42
Да бе а аз като имам на гърдите и ръцете немога да си измия ръцете:(
[quote author=“DunevmotorSport”]Да бе а аз като имам на гърдите и ръцете немога да си измия :(
Сори,ама това прозвуча доста смешно :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
А по темата,еми аз лично мисля,че не мускулната треска е индикатор за добрата тренировка,а резултатите след самата тренировка :wink: .
[quote author=“svrakata”]Дължи се на отделянето на млечна киселина в мускулите.За да не е съкрушителна по-добре спазвай загрявките и разпускането.Душ след тренировка също помага.
Изглежда си натоварил друга група мускули,които при коремни на пода са останали незасегнати.
по добре да взимах душа поне 12 часа след трен защото по време на трен се потиш и после е добре да изчакаш организма сам да си поеме изгубените соли и тогава чак да се къпеш.
другия вариант да се къпеш веднага след трен е ако пиеш нещо :wink:
не е невъзможно но е препоръчително!