И пак ръце.. :)

12.07.06
13:21

Как ви се струва тази трен’ за ръце? Мнения, препоръки?

Трицепс:
Тесен хват лег с 40кг 3х10, френско 20~25кг 3х8 и 1х8 с дланите нагоре, разгъване зад глава - 1х20 с 12.5кг и 3х10 с 15кг
Бицепс:
1.Сгъване на права щанга - 2х10 - с 35 и 37.5кг
  Сгъване с крива щанга - 1х10 - 37.5 и 1х8 с 40кг
2.Чуково сгъване на дъмбели - 3х8 с 15 или с 20кг
3.Сгъване с една ръка без завъртане на ръката - дланите насочени ‘напред’ с 20кг 3х8
4. Концентрично сгъване - с 20кг

Сега имам възможност и за скотово, та какво бихте ми препоръчали - да мине на мястото на някое от упраженията ли, въобще..дали не са много, въпреки че уж добре ги чувствам, ама са 4бр/сгъването с щанга с права и крива го броя за едно/.  :)

12.07.06
13:39

Прави по три упражнения и за бицепс, щото ще го претренираш. Аз лично правя: сгъване с щанга-3х8; сгъване с дъмбели-3х8 и концентрично или скотово (сменям ги)-3х8

12.07.06
15:45

Дори може и по две упражнения за бицепс, но то си зависи от човека  :wink:

IN

12.07.06
16:36

При 2 упражнения с по 3-4 серии за бицепс е напълно достатъчно.Мене така ми дръпна с 5 см за 3 месеца,не знам ти с тия 4 упр. кво искаш да направиш :wink:

12.07.06
16:49

Отскоро тренирам толкова малко, като серии и повторения. :)
2 упражнения ми се струват адски малко, предполагам че ще ме домързи да си правя труда да слагам тежести за някви си две упр.  :P

А и кои да са, а пък и само с 2 упр. не виждам как ще засегна мускула качествено ...

IN

12.07.06
16:57

Прави тогава макс. 3упр. х 3серии :wink:

13.07.06
00:31

какво е чуково и скотово сгъване ?
как се прави ?
снимки . . . ?

13.07.06
10:35

Чуковото е сгъване с ръце насочени към тялото - все едно държиш чук. Сгъваш ръцете, така както са си - без да завърташ.

Скотовото е на скотова пейка/бицеп плот http://www.bb-team.org/graphics/exercise/biceps/skotovo_1.jpg

Ето и чуково http://www.bb-team.org/graphics/exercise/biceps/dumbel_2.jpg

___

Иначе, снощи освен, че нещо не бях в пълна кондиция през цялата трен* - още на сгъването с щанга едвам си довърших серията с 40, а след това на скотовото което тествах първо с 30кг(множко ми бяха един път само), с 25(4 повторения  :roll: ) и накрая едвам успях да направя 2х8 с 20кг, та ....след това направих и чуково 3х8 и се спрях.  :lol:
Доста изцеждащо, май нямаше да мога да правя още 2, така че тренировката се напасна на 3 упражнения засега.  :)

13.07.06
19:44

ама имаш мързел  или се смяташ за мързелив по добре не стъпвай в залата , понеже ако си решил да градиш мускули трябва да си постоянен , а ти може да равиш и 10 упражнения и пак да няма напредък , а да ти кажа често тия 2 упражнения ако са подбрани добре и изплънение правилно с тежка тежест би имало мноого добър ефект ...

14.07.06
10:04

[quote author=“PaTriK”].... , а ти може да равиш и 10 упражнения и пак да няма напредък , а да ти кажа често тия 2 упражнения ако са подбрани добре и изплънение правилно с тежка тежест би имало мноого добър ефект ...

Подписвам се под това ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1