Кофички ?

13.07.06
17:53

Здравейте !

Някой може ли да ми обясни малко по-подобрно коя част на трицепса хващат кофичките , тъй като в сайта намерих информация но само за кофичките на лежанка , а аз говоря за кофичките на двата лост и дали нямма да претоваря някоя глава защото правя на лежанката тясно която хваща вътре много и кофички които също ми се струва че хващат вътре много но не съм сигурен искам малко разяснение.

13.07.06
20:25

Полукофичйите натоварват основно външната (странична) и вътрешната (средна) глава на трицепсите. Вторично участие в упражнението вземат мускулите синергисти – делтоидеусите и гръдните мускули (акцента е върху вътрешният дял). От ширината на хвата зависи кои от мускулните глави на трицепсите ще поемат максиламното натоварване. При тесен хват се натоварва най-вече вътрешната глава на трицепса, а при по-широк - външната. Препоръчваме ви раменен или малко по-тесен хват. Не отклонявайте настрани лактите си по време на изпълнението на упражнението, за да се натовари трицепсът максимално ефективно.

13.07.06
20:32

[quote author=“Alonzo”]Полукофичйите натоварват основно външната (странична) и вътрешната (средна) глава на трицепсите. Вторично участие в упражнението вземат мускулите синергисти – делтоидеусите и гръдните мускули (акцента е върху вътрешният дял). От ширината на хвата зависи кои от мускулните глави на трицепсите ще поемат максиламното натоварване. При тесен хват се натоварва най-вече вътрешната глава на трицепса, а при по-широк - външната. Препоръчваме ви раменен или малко по-тесен хват. Не отклонявайте настрани лактите си по време на изпълнението на упражнението, за да се натовари трицепсът максимално ефективно.

Тва го прочетох вече , аз говоя за другия вид кофички.

13.07.06
20:42

Е кои ти е другия вид кофички  :?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1