Леблебията БМВ ?

14.07.06
09:29

Колко Белтъчини Мазнини и Въглехидрати имаше леблебията,че нещо не мога да си намеря енергийните таблици ?
Благодаря,предварително.
ПП:Леблебията също в някой крайща на България се казва “нахут”

14.07.06
15:00

20 (до 30%) белтък
40% въглехидрати
7% мазнини
12% витамини и минерали (лизин, вит.В1, В6, фолиева киселина)

61 В.Е. -т.е. повече от хляб дори (40-55), повече от шоколад с орехи (48) и мнооого повече от фасул (21). С една дума...не е за диета това. :roll:

14.07.06
15:47

[quote author=“Jicky”]20 (до 30%) белтък
40% въглехидрати
7% мазнини
12% витамини и минерали (лизин, вит.В1, В6, фолиева киселина)

61 В.Е. -т.е. повече от хляб дори (40-55), повече от шоколад с орехи (48) и мнооого повече от фасул (21). С една дума...не е за диета това. :roll:

Точно за НВД си е,значи 30% белтък идеално,това не е основния фактор от който се ръководи свалянето на килограми.

14.07.06
16:20

[quote author=“djpetko”][quote author=“Jicky”]20 (до 30%) белтък
40% въглехидрати
7% мазнини
12% витамини и минерали (лизин, вит.В1, В6, фолиева киселина)

61 В.Е. -т.е. повече от хляб дори (40-55), повече от шоколад с орехи (48) и мнооого повече от фасул (21). С една дума...не е за диета това. :roll:

Точно за НВД си е,значи 30% белтък идеално,това не е основния фактор от който се ръководи свалянето на килограми.

Нисковъглехидратната диета затова е нисковъглехидратна, защото е с ниско съдържание на въглехидрати!

С въглехидратен индекс по-висок от този на шоколад, да ти имам и диетите и чудото! :lol:
Можеш да продължаваш в този дух и да си отказваш в сирене! Само не казвай,че си на диета.

14.07.06
16:34

[quote author=“Jicky”][quote author=“djpetko”][quote author=“Jicky”]20 (до 30%) белтък
40% въглехидрати
7% мазнини
12% витамини и минерали (лизин, вит.В1, В6, фолиева киселина)

61 В.Е. -т.е. повече от хляб дори (40-55), повече от шоколад с орехи (48) и мнооого повече от фасул (21). С една дума...не е за диета това. :roll:

Точно за НВД си е,значи 30% белтък идеално,това не е основния фактор от който се ръководи свалянето на килограми.

Нисковъглехидратната диета затова е нисковъглехидратна, защото е с ниско съдържание на въглехидрати!

С въглехидратен индекс по-висок от този на шоколад, да ти имам и диетите и чудото! :lol:
Можеш да продължаваш в този дух и да си отказваш в сирене! Само не казвай,че си на диета.

Ооооо,това вече е груба грешка...има ОГРОМНА разлика между прости и сложни въглехидрати...ако изядеш 50гр шоколад това ще ти навреди десетки пъти повече от 50 гр леблебия...
Шоколадът е около 80% прости въглехирдрати,а леблебията не повече от 30% - 35%
Мисля,че имаш сериозни проблеми в правилното хранене,вземи прочети малко форума.

14.07.06
17:29

Ооооо,това вече е груба грешка...има ОГРОМНА разлика между прости и сложни въглехидрати...ако изядеш 50гр шоколад това ще ти навреди десетки пъти повече от 50 гр леблебия...
Шоколадът е около 80% прости въглехирдрати,а леблебията не повече от 30% - 35%
Мисля,че имаш сериозни проблеми в правилното хранене,вземи прочети малко форума.

О моля ти се! Не си ти човека дето ще ме учи на прости и сложни въглехидрати.  Медицинското ми образование някак ми стига... :lol:

Като не ти харесва шоколада, пази диета на пържени картофки и оризови спагети. :lol:

Сериозни са твоите пропуски. Вземи прочети що е то гликемичен индекс!

Многобройни проучвания през последните две десетилетия показаха, че различните въглехидратни храни притежават различна способност да повишават постпрандиалната (след нахранване) кръвна глюкоза. 
Опитът за подреждане (степенуване) на богатите на въглехидрати храни, взависимост от това как и колко дълго те влияят върху нивото на кръвната глюкоза, създаде понятието “гликемичен индекс“ (гликемичен отговор) на храните.
Гликемичният индекс измерва до каква степен кръвната глюкоза се покачва след прием на богата на въглехидрати храна.
В повечето от проучванията, като база за сравнение (= 100) бе използвана простата захар глюкоза. Тази захар не се нуждае от време за разграждане в тънките черва и поради това се абсорбира (постъпва) в кръвообращението почти веднага след консумация. Нивото на кръвната ггюкоза се повишава (“скача“) бързо и рязко. 
Гликемичният отговор на 300 вида богати на прости и сложни въглехидрати храни бе сравнен с този на захарта глюкоза. С помощта на сложни изследвания и математически изчисления, учените степенуваха храните взависимост от способността им да покачват нивото на кръвната глюкоза след нахранване.

Познанията за гликемичния индекс на въглехидратните храни е особено полезно за планиране на диетичен режим, който цели да намали резките скокове (пикове) на кръвната глюкоза след нахранване.
Познанията за гликемичния индекс на въглехидратните храни е особено полезно за адаптиране на храненето към планираната физическа активност и избягване на хипогликемиите по време и след интензивно двигателно усилие.

14.07.06
18:12

[quote author=“Jicky”]

Ооооо,това вече е груба грешка...има ОГРОМНА разлика между прости и сложни въглехидрати...ако изядеш 50гр шоколад това ще ти навреди десетки пъти повече от 50 гр леблебия...
Шоколадът е около 80% прости въглехирдрати,а леблебията не повече от 30% - 35%
Мисля,че имаш сериозни проблеми в правилното хранене,вземи прочети малко форума.

О моля ти се! Не си ти човека дето ще ме учи на прости и сложни въглехидрати.  Медицинското ми образование някак ми стига... :lol:

Като не ти харесва шоколада, пази диета на пържени картофки и оризови спагети. :lol:

Сериозни са твоите пропуски. Вземи прочети що е то гликемичен индекс!

Искаш да кажеш, че шоколада е по - подходящ от леблебията? Тоест, предпочиташ да ядеш наситени мазнини, рафинирани въглехидрати и захар?
И според моите данни ГИ на нахута (леблебията) е 48, а не 61.
И ГИ може и да е важен, но и вида на хранителните съставки също е важен, даже повече.
Не е все едно дали въглехидратите ще са ти от рафинирана захар, или от бобови култури, като леблебията.

14.07.06
18:35

[quote author=”Петко К”][quote author=“Jicky”]

Ооооо,това вече е груба грешка...има ОГРОМНА разлика между прости и сложни въглехидрати...ако изядеш 50гр шоколад това ще ти навреди десетки пъти повече от 50 гр леблебия...
Шоколадът е около 80% прости въглехирдрати,а леблебията не повече от 30% - 35%
Мисля,че имаш сериозни проблеми в правилното хранене,вземи прочети малко форума.

О моля ти се! Не си ти човека дето ще ме учи на прости и сложни въглехидрати.  Медицинското ми образование някак ми стига... :lol:

Като не ти харесва шоколада, пази диета на пържени картофки и оризови спагети. :lol:

Сериозни са твоите пропуски. Вземи прочети що е то гликемичен индекс!

Искаш да кажеш, че шоколада е по - подходящ от леблебията? Тоест, предпочиташ да ядеш наситени мазнини, рафинирани въглехидрати и захар?
И според моите данни ГИ на нахута (леблебията) е 48, а не 61.
И ГИ може и да е важен, но и вида на хранителните съставки също е важен, даже повече.
Не е все едно дали въглехидратите ще са ти от рафинирана захар, или от бобови култури, като леблебията.

Адаш,не се занимавай с хора,който спорят с неверни факти  :wink:  :wink:

14.07.06
18:41

[quote author=“Jicky”]

Ооооо,това вече е груба грешка...има ОГРОМНА разлика между прости и сложни въглехидрати...ако изядеш 50гр шоколад това ще ти навреди десетки пъти повече от 50 гр леблебия...
Шоколадът е около 80% прости въглехирдрати,а леблебията не повече от 30% - 35%
Мисля,че имаш сериозни проблеми в правилното хранене,вземи прочети малко форума.

О моля ти се! Не си ти човека дето ще ме учи на прости и сложни въглехидрати.  Медицинското ми образование някак ми стига... :lol:

Като не ти харесва шоколада, пази диета на пържени картофки и оризови спагети. :lol:

Сериозни са твоите пропуски. Вземи прочети що е то гликемичен индекс!

Многобройни проучвания през последните две десетилетия показаха, че различните въглехидратни храни притежават различна способност да повишават постпрандиалната (след нахранване) кръвна глюкоза. 
Опитът за подреждане (степенуване) на богатите на въглехидрати храни, взависимост от това как и колко дълго те влияят върху нивото на кръвната глюкоза, създаде понятието “гликемичен индекс“ (гликемичен отговор) на храните.
Гликемичният индекс измерва до каква степен кръвната глюкоза се покачва след прием на богата на въглехидрати храна.
В повечето от проучванията, като база за сравнение (= 100) бе използвана простата захар глюкоза. Тази захар не се нуждае от време за разграждане в тънките черва и поради това се абсорбира (постъпва) в кръвообращението почти веднага след консумация. Нивото на кръвната ггюкоза се повишава (“скача“) бързо и рязко. 
Гликемичният отговор на 300 вида богати на прости и сложни въглехидрати храни бе сравнен с този на захарта глюкоза. С помощта на сложни изследвания и математически изчисления, учените степенуваха храните взависимост от способността им да покачват нивото на кръвната глюкоза след нахранване.

Познанията за гликемичния индекс на въглехидратните храни е особено полезно за планиране на диетичен режим, който цели да намали резките скокове (пикове) на кръвната глюкоза след нахранване.
Познанията за гликемичния индекс на въглехидратните храни е особено полезно за адаптиране на храненето към планираната физическа активност и избягване на хипогликемиите по време и след интензивно двигателно усилие.

Гликемичния индекс НЕ Е основен фактор за свалянето на килограми...ако ти се ръководиш само от него това си е твой проблем,а и както каза Петко К има ОГРОМНА разлика от въглехидратите поети от бобови култури и от рафинираната захара например.
Вземи почети в форума и ще научиш тежката истина,че знаеш едва 1% от информацията,която е важна за отслабването...но с това отново доказваш,че лекарите не разбират от правилно хранене.Ама вие пък и сте нахални,влизате в неща от които нямате понятие...за това си има ДИЕТОЛОЗИ,а не лекари...
А да и да добавя...има голяма разлика когато една жена отслабва и един мъж отслабва,може би там идва разликата...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1