09.09.04
11:12
през колко време трябва да се сменят тренировките?
примерно сега тренирам гърди и бицеспс; гръб и трицепс; рамо и крака, но мисля да я сменя на гърди и трицепс; гръб и бицепс; рамо и крака, но не знам кога....
вярно ли е, че тази програма е по-подходяща за маса:
бицепс и трицепс; гръб и гърди; рамо и крака ?
още нещо - какво означава негативно повторение?
Програмите се сменат, когато спрат да работят. Докато дадена програма работи и прогресираш по нея, няма нужда да сменяш нищо.
09.09.04
17:07
през колко усетиш че си в застой демек правиш всичко както трябва ма не вървят нещата!индивидуално е всичко в този спорт разбери го тва е !
Втория вариант е добър, ако ти вървят ръцете. Ако те обаче са ти изоставащи няма да имаш сила да ги тренираш след голямата мускулна група и мисля, че няма да е добра идея. По принцип всеки месец променяй по нещо макар, че ако вървиш добре с дадена тренировка не я сменяй докато не я изцедиш докрай и не си кажеш - тя повече неможе да ми даде. Негативното повторение е обратно на позитивното :) Но си е метрод на трениране. Примерно се набираш и при спускането надолу пускаш бавно и накрая като неможеш да се набереш още един път скачаш нагоре и правиш само негативната част. При почти всяко упражнение може да правиш негативни повторения. Те обаче са доста тежки и опасни трябва да се практикуват с мярка, особено ако не си напреднал.