16.07.06
11:19
От около 2 години страдах от сърцебиене и ходих по лекари и ми казаха че съм добре.Но ми направиха ехограф на сърцето и установиха че имам синдром на Марфан.Това е че съм прекалено висок и аортата била дълга и помпела много кръв.Ще търся и второ мнение че и трето та лекърката ми забрани да ходя на зала :((((( напражо ми се плаче.Каза ми че ако кача 10тина че и поже4е кила може пак да тренирам.Килата били необходими корема да пождигне гръдния кош а същевременно и аортата.Та за килграмите няма знащение какви за чисти или не.Почнах яко ядене ама нещо се затруднявам и май ще трябва да давам пари за мразените от мен Гейнъри.По евтино ми излиза с тях защото тоя сникерси и вафли давам по 3-4 лева за тях.Та същинския ми въпрос е Цена и Наименование на Гейнър на Скайтек койото да няма много креатин и глутамин само яко Въглехидрати .Аз им имам каталога но сега не е у мен.И нека пишат тези които знаят нещо за Скайтек а не да ми казват вземи си тва или тва е по добро.Взимам скаитек главно заради вкуса и качеството а вкуса е важен за мен ако пиеш по 2-3 100грамови дози дневно.
16.07.06
11:54
Я кажи на колко си години и колко си висок
16.07.06
12:16
на 21 188см, 84 кг.Имах конкретен въпрос не спамете.
Писах ти в gohard.org ама и тука ще ти го постна:
Ходи на спортен кардиолог. В Бургас не знам дали има ама във Пловдив и София ще има. Тая диагноза, не искам да те плаша, ама си е доста сериозно нещо, така че недеи да тренираш а ходи на свестен лекар. Само дето навсякъде пише, че се предава по наследство, а не както са ти казали като си пораснал. Повече инфо има по руски саитове за нея. А тия съвети да тренираш са доста злонамерени, въпреки че в един руски саит пишеше,че може да се практикува спорт с ниска и средна интензивност но пак зависи от лекуващия лекар. Но аз не бих тренирал след като прочетох това:
Най-сериозното усложнение на синдрома е аортната аневризма. Именно това е и най-честата причина за смърт при тези пациенти.——д-р Манол Велев
16.07.06
12:50
ivaivalito - постоянно ли ти е сърцебиенето или се появява понякога?
Аз от малък имам порок на сърцето(пролапс на митралната клапа 0 до 1ва степен т.е. най-малката възможна) и ме следят през 2 год в 3та градска на ехограф. Там са най-добрите кардиоспец. в БГ препоръчвам ти там да отидеш. И не се притеснявай такъв синдром само от ехограф не може да се докаже - това е само догатка на кардиолога.
16.07.06
15:01
Малее и аз се плаша кат чета ко сте писали щот сьм 195
[quote author=“twista”]Малее и аз се плаша кат чета ко сте писали щот сьм 195
Аз като казах че е наследствено някои слуша ли ме?
Представлява наследствено обусловена непълноценност на съединителната тъкан.
http://www.med.primasoft.bg/tips_for_all/health_for_your_child/articles/marfan_syndrom.htm
16.07.06
16:02
майка ми и баба ми имат проблеми с сърцето но никой не е болен от това.Баба ми почина тя имаше сърдечнанедостатъчност а майка ми високо кръвно никой не е с това заболяване.А и симптомите като нарушено зрение и гръбначни изкривявания липсват засега.А това за аортна аневризма го знам.Сега пия хапчета и смятам да вида как ще съм с тях и да потърся още едно мнение в Бургас и задължително спортен лекър в София.