Моята програма

BU

16.07.06
13:48

Аз съм на 22г., 53 кг, 173 см .  :D Тренировките ми протичат по следния начин: започвам на колелото (20-30 мин., рядко 40), след което всеки ден тренирам различна група мускули - бицепс и гръб, рамо и трицепс, гърди, крака (3 серии по 15) и т.н. и завършвам с корем. Тренирам 4-5 пъти в седмицата. В предложените програми за жени тренировките не са повече от 3 дена. Въпросът ми е правилно ли е това, което правя? Трябва ли да спазвам хранителен режим? Или по-точно задължително ли е? Не см спазвала такъв досега. Мога ли да взимам Л-карнитин, протеини или нещо друго? Целта ми не е отслабване, нито натрупване на много мускулна маса, а по-скоро стягане и оформяне на тялото  :wink:
Това, което искам да направя е мускули на корема. Упражненията ги правя с тежест от 5 кг, 3 пъти, докато не се изморя и после вдигам краката от висилка - 3 по 10-12, защото това ми е по-трудно.Въпросите са същите като по-горе.
Благодаря предварително 8)

16.07.06
15:00

Хранителен режим винаги е хубаво да спазваш. Ако не спазваш гледаи поне да  се храниш с правилните работи.  Карнитин може да вземаш, както и протеин и аминокиселини, ще ти подобрят възтановяването, само кинти да имаш. Коремните ги прави с тежест, а кардиото да е след тренировката.

17.07.06
12:39

Хранителен режим гледай задължително да спазваш макар и да не е олкова стриктен. Л-карнитин наистина ще ти се отрази доста добре.
Колкото до тренировката в дена който правиш бицепс и гръб според мен не е толкова удачно защото когато правиш гръб се натоварва и бицепса а другите ти мускулни групи почиват. затова както и най-популярно прави в един ден гърди и бицепс и в друг гръб и трицепс за да ти се натоварват равномерно мускулите.
Като правиш коремните и като се умориш свали тежеста и направи 10-15 с малка амплитуда - много къси и след това веднага премини на висилката да вдигаш краката

BU

17.07.06
12:54

А ако карам колелото в края, след корема, както предложи x_3_mar, какво да правя в началото за разгрявка? Защото досега съм го карала в началото на тренировката и така съм загрявала. :)

17.07.06
21:47

[quote author=“Bugaboo”]А ако карам колелото в края, след корема, както предложи x_3_mar, какво да правя в началото за разгрявка? Защото досега съм го карала в началото на тренировката и така съм загрявала. :)

ми според мен нищо не ти пречи и 5-10 минути кардио преди тренировката да направиш за загрявка и тонус.

18.07.06
01:01

5-10 мин. на някои кардио уред колкото да ти се раздвижи кръвта, да загрееш. После подготвяш ставите които смяташ да участват в упражненията с малко въртеливи движения. Може малко да разтегнеш, правиш една пирамида на първото упражнение, като почваш със много малки кг. и си готова

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1