17.07.06
11:43
Знам, че има много теми по въпроса, но реших да постна тази, защото си мисля, че проблемът е различен.Тренирам плуване от около 1 година и отскоро (1 месец) тръгнах и на фитнес.В момента работя по примерната програма за начинаещи като съм заменил 1-2 упражнения с други.Имам лек напредък с масата, но ме притеснява дали няма да се получи някакво претрениране, ако ходя понеделник сряда и петък на плуване (тренировките са средно интензивни, плуваме по 1.5 км за 1 час тренировката ), а вторник четвъртък и събота на фитнес?
17.07.06
12:42
Мисля, че си тренираш много добре, но в крайна сметка както казват - послушай тялото си, ако се чувстваш изморен и нямаш тонус дай си почивка. Храната също е важна, вземи си амино или протейн и витамини (най-добре Centrum). Успех!
ПС: Дай някво инфо за ТРЕНИРОВКИТЕ ПО ПЛУВАНЕ, КЪДЕ И КОЛКО ПАРИ?
17.07.06
15:39
Ами аз съм от Варна :D
ПС:Не искам да правя сега и друга тема, но вярно ли е, че ако взимам протеини креатин или някакви добавки и после ги спра кожата ми ще се разпусне?
[quote author=“DDR2”] вярно ли е, че ако взимам протеини креатин или някакви добавки и после ги спра кожата ми ще се разпусне?
Не се притесняваи, като се къпеш редовно със студена вода ще се стесни :lol:
17.07.06
22:49
Ама аз питам сериозно, не се шегувай :wink:
[quote author=“DDR2”]Знам, че има много теми по въпроса, но реших да постна тази, защото си мисля, че проблемът е различен.Тренирам плуване от около 1 година и отскоро (1 месец) тръгнах и на фитнес.В момента работя по примерната програма за начинаещи като съм заменил 1-2 упражнения с други.Имам лек напредък с масата, но ме притеснява дали няма да се получи някакво претрениране, ако ходя понеделник сряда и петък на плуване (тренировките са средно интензивни, плуваме по 1.5 км за 1 час тренировката ), а вторник четвъртък и събота на фитнес?
От личен опит те съветвам:
Трябва да имаш макс трен, дни в седмицата. КАто не се презорваш на нито едно от 2-те.
Ако ти допада повече фитнеса. ходи 2 пъти на плуване и 3 на фитнес. Фокусираш на различните м. групи. С по-малко упражнения, по-малко повторения 3 серии и леко по-високи килограми. КАто може да се опитваш да правиш 1-2 повторения на тежесто БЛИЗО до макса /недей на макс/ Ако е обратното прави само 2 пъти в седмицата фитнес, като пак си тренираш бърди, гръб крака, само че разложени на повече от 1 седмица.
Храни се изклюичително качествено , за да нямаш проблеми. Трябват ти дооста много бавни въглехидрати и бързи след трен. по плуване за да се възстановяваш бързо. Както и определените протеини, то се знае, но енергията е жизнено важна при плуване.
Помисли дали няма да е добре да взимаш аминокисели, ще улекотят натоварването.
Ако правиш всичко добре, режима с плуване е перфектен. Но иначе моеж наистина да претренираш зверски. Ако чувстваш умора не се чуди, ами почивай.
УСпех и прочети повечеко за хранене и тренировки, да не правиш тъпи грешки.
[quote author=“DDR2”]Ама аз питам сериозно, не се шегувай :wink:
Няма такова нещо бе човек :) някои си е направил маитап с теб
18.07.06
11:19
Мерси за отговорите :D
18.07.06
12:40
ПОнеже и аз си мисля да ходя да плувам но нямам възможност много с тренер!Ако може кажи кви упражнения да правя за плуване 1 път в седмицата за развиване на мускулите(примерно да преплувам басийна няколко пъти на кучешката или нешо такова :oops: )
18.07.06
18:30
Ооо, на кучешката няма да стане :) Ако съвсем не можеш да плуваш посети някой от тези сайтове :
http://www.svl.ch/svlimmat_ratind.html
http://www.swim-city.com/media.php3 - най-долу има разни клипчета
гръб
бруст
кроул
делфин
подходяща разгрявка преди плуване
вдигане на тежести за плувци
разни неща на немски, в случай, че разбираш :)
на руски, много добър сайт, подробни обяснения за стиловете
плуването обяснено чрез физика
още един хубав сайт с добри обяснения за стиловете, на английски ( в менюто вдясно на сайта са и другите стилове )
Мене ако питаш си намери треньор, защото с кучешката най-много да се удавиш :wink:
18.07.06
21:52
ХАХ ок!МНого ти благодарч човек за сайтчетата!ЩЕ пробвам по тях ако не моа с тренер,ако не ще ида и при тренер(мен целта ми е през дните в коити не съм на фитнес да поплувам или поне ч път в седмицата) Още веднъй 10х :)