17.07.06
12:40
Добре сметнах си колко трябва да ми е минимум приетата енергия - 2100 ккал. на ден
Но как да си изчисля изразходваната енергия: тренировките са ми с продъ;жителност 45мин-1час в Пон. , Вторник , четв. и петък , като сряда , събота и неделя задължително към 1 час кардио...
От днес започнах НВД за понижаване на мазнините , самоче още не съм ял нищо защото нз как да си изчисля изразходваната енергия ? Помогнете моля Ви.
Няма как да сметнеш точно, а не е и нужно. Почни с едни калории и регулирай според нуждите.
17.07.06
13:03
Не мога да разбера какво искаш да ми кажеш :roll:
Не мога да разбера какво искаш да ми кажеш :roll:
Ами адаша иска да ти каже,че не чак толкова фатално да не спазваш “отрицателен калориен баланс”.
Направи си хранителен план съобразен с нужните ти дневни калории за поддържане на теглото(неутрални калории или тези калории,с които нито качваш,нито сваляш) извади от тях 300-400 калории и се получава дневната ти калорийна дажба.Разбира се прочети кои храни не са подходящи за НВД(т.е. в краен случай се приемат сутрин)...кои са подходящи,и кои са забранени.Гледай да не ядеш след 18:00(но ако ядеш след 18:00 яж предимно максимално чисти от ненужни в-ва храни(високо съдържащи белтък като извара,пилешки гърди)...
След това изчисли нужните ти дневни вълглехидрати,мазнини,белтъци и гледай да не надвишаваш или намаляваш този прием.Това е всичко мисля.