Как се изхвърлят мазнините от тялото?

17.07.06
13:59

Този въпрос ме интересува,защото не вярвам просто да се изпаряват,някъде отиват и все по някакъв начин се изхвърлят от тялото ама как става тоя номер ?

17.07.06
14:04

с потене?  :wink:

17.07.06
14:17

използват се за енергия

17.07.06
14:17

[quote author=“Nazgul”]с потене?  :wink:

С потене си отива ЕДИНСТВЕНО вода.

17.07.06
14:21

Като не приемаш достатъчно калории демек имаш отрицателен калориен баланс.Организма започва да гори мазнини за да си набавя енергия.

17.07.06
14:24

[quote author=“Nask0`”]Като не приемаш достатъчно калории демек имаш отрицателен калориен баланс.Организма започва да гори мазнини за да си набавя енергия.

освен ако няма въглехидрати преди това да изгори, като свършат те тогава мазнините отиват в печката, демек ядрото на клетката

DI

17.07.06
15:20

в ядрото отиват ама друг път. В митохондриите отиват.

ZW

17.07.06
15:30

А митохондрите не се ли намират точно в ядрото ? :)

17.07.06
15:33

Глупости на търкалета :o За да се топят мазнини или да се превръщат в енергия трябва кислород,т.е аеробна работа иначе само си мислиш че топиш като се потиш

SI

17.07.06
15:54

[quote author=“zwei0”]А митохондрите не се ли намират точно в ядрото ? :)

Не ;). В цитоплазмата са.

17.07.06
15:58

ех ма съм много тъп,верно,че за енергия се използваха,благодаря на всички за отговорите :)

Е от кога митохондриите са в ядрото? Нали са в цитоплазмата  :shock:

17.07.06
16:18

Не че биологията ми е любим предмет, но с малко търсене:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/bg/f/fd/ZftCell.jpg

Click

Петко, смених урл-то че скапва целия layout и създава scrollbars :wink:
manson

HS

17.07.06
16:39

митохондриите са двумембранни плазмени органели,вътрешната им мембрана е силно нагъната и образува гънки наречени кристи,вътрешната  мембрана загражда кухина,която е изпълнена с полутечна “материя” ако може така да се нарече - тя се нарича матрикс,именно в матрикса се намират ензимите които разграждат веществата,които се ползват за енергия.при това разграждане се освобождава въпросната енергия,това освобождаване става стъпаловидно и се преобразува в макроергични връзки на АТФ(като после Е от АТФ се ползва за нуждите на клетката),това преобразуване и улавяне на клетките става чрез белтъчни комплекси,които са вградени във вътрешната мембрана.

а относно мазнините,при разграждането на мазнините се освобождава много повече енегрия,отколкото при разграждането на глюкозата(т.е. въглехидратите),но пътя по който се разграждат мазнините е много по-слоген и дълъг,поради това организма предпочита да използва първо въглехидратите,а като свършат въглехидратите почва мазнините

17.07.06
16:49

[quote author=“manson”]Е от кога митохондриите са в ядрото? Нали са в цитоплазмата  :shock:

В цитоплазмата са ,ама ти така си зададе въпроса ,че все едно нещо е станало и са се преместили вече в ядрото :)

ZW

17.07.06
16:52

Отдавна беше при мен биологията :) Мерси за просветлението.

[quote author=“Nask0`”][quote author=“manson”]Е от кога митохондриите са в ядрото? Нали са в цитоплазмата  :shock:

В цитоплазмата са ,ама ти така си зададе въпроса ,че все едно нещо е станало и са се преместили вече в ядрото :)

Въпросът беше риторичен. Някой хитрец си изтри мнението и сега моето увисва.  :lol:

17.07.06
20:39

По точно някой мод защото обикновените потребители не могат да си трият постовете. :wink:

17.07.06
22:15

като казах потене имах предвид с много труд (абе чист спам) ...а иначе при стопяването на мазнините мисля че се отделя много вода, която излиза като пот (може и да греша—имам някви спомени от 9 клас :)  )

18.07.06
18:04

[quote author=“Nazgul”][quote author=“Nazgul”]с потене?  :wink:

като казах потене имах предвид с много труд (абе чист спам) ...а иначе при стопяването на мазнините мисля че се отделя много вода, която излиза като пот (може и да греша—имам някви спомени от 9 клас :)  )

Потенето охлажда :wink: .

с тия митохондрии оспамихте цялата тема..Иначе некомпетентното ми мнение по въпроса е, че след като организмът изчерпи гликогена в мускулите почва да взима от запасите си , като разгражда мазнините до просто въглехидрати, които пък от своя страна използва за енергиините си нужди.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1