Маса на гърдите от обратен лег ?

18.07.06
13:40

“Изтласкване от обратен лег(Decline Barbell Bench Press) - За да го изпълнявате, трябва да свалите облегалката на лежанката, под ъгъл около 35-40 градуса. Ако нямате специална лежанка с възможност за сваляне на облегалката, използвайте дъската за коремни преси. Изпълнявано по този начин, изтласкването натоварва предимно долната част на гърдите. Но има твърдения, че този вариaнт на упражнението натоварва пекторалиса до 92%. Интересно, а? Ако правите упражнението с тесен хват, но сочещи настрани лакти, ще натоварите активно и вътрешната част на гърдите.”

Тренирам от около 2 години и долната част на гърдите(възможно най-долната им част) ми изостава ,за сметка на това горната ми е развита, странно нали  :roll:  и искам да ги дръпна, но съм чувал противоречиви мнения за изпълнението от обратен наклон - едни казват само за отсичане на гърдите, други (мои познати) изобщо не го правят , защото мислят че като правят лег и горен лег , долната част на гърдите ще дръпне от самосебе си т.е. масата от горната гърда щяла да се прехвърли и на долната  :? изобщо много съм объркан за този обратен лег , а пък ми се искаше да го правя като първо упражнение за маса на долната част на гърдите като махна горния лег, за да изравня двете им части. Какво ще кажете , удачно ли е?

П.С. извинявам се ако има подобна тема, но търсачката не работеше  :?

18.07.06
13:53

Ами махни горния лег, започвай с долен. Защо не правиш кофички, супер са за долна част.

18.07.06
14:02

Твърдо съм за!!! Изтласкване от обратен лег - Супер упражнение е! Винаги е присъствало в тренировката ми за гърди. А и кг там са повечко, а какво по-хубаво от това :wink:

ZO

19.07.06
17:10

Според мен изтласкването от обратен лег е опасно за раменете упражнение,а пък и кофичките ги усещам много по-добре.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1