раменни преси начин на изпълнение

LU

18.07.06
21:59

Значи днеска с един пич в залата говорихме за раменни преси отзад и отпред дето са сваля!Според мене се сваля както е показано в ББ-теам-а
http://www.bb-team.org/exercise/000074.php
отпред се сваля до нивото на гардите или поне до брадичката,а отзад до средата на ушите че и малко по надолу!
Според него за задно рамо се сваля зад врат по нагоре до докато раменете не се изравнят смисъл повече надолу нямало смисъл!Както и съм гледал в таз зала за предно рамо свалят само до върха на носа!
Според вас кое е правилнО!
Аз лично съм свикнал да свалят за задно рамо до крата,или поне до към средата на ушите!
И отпред като свалям да свалям поне до брадичката ако ми тежи!Кво мислите за това!

19.07.06
13:33

[quote author=“LuckyTeam”]
Както и съм гледал в таз зала за предно рамо свалят само до върха на носа!

И аз съм ги забелязъл такива и според мен това са хора, които само се изхвърлят с тежести, които не са им по силите!Аз лично отпред свалям до гърдите, а отзад-до врата :roll:

LU

19.07.06
13:50

[quote author=“Go6kU”][quote author=“LuckyTeam”]
Както и съм гледал в таз зала за предно рамо свалят само до върха на носа!

И аз съм ги забелязъл такива и според мен това са хора, които само се изхвърлят с тежести, които не са им по силите!Аз лично отпред свалям до гърдите, а отзад-до врата :roll:

има нещо верно щото ако е отпред да сваля само до носа мога да сваля и 70-80 кг ефекта колко ще е не се знае,а ако се сваля до долу мах 55-60!
Както и факта че самото натоварване е в пати по голямо,а и със това сваляне до долу се натоварват и горните гърди,а като се сваля до носа само рамото и то е спорно и рамото колко щото при това малко разтежение едва ли се постига пълно натоварване!
Все пак бих се радвам и ако още някои си изкаже мнението!

Да добавя само,че в противовес на това твъдение,идва тезата че прекаленото сваляне надолу увеличавало риска от травми и също така увеличвало натоварването не сам над рамената ами и и го прехварляло на други мускули!

ZO

19.07.06
17:03

Аз ги правя само отпред и свалям до брадичката,а като ги вдигна не вдигам докрай-да не се заключат лактите.Така натоварването е постоянно.

LU

19.07.06
18:47

[quote author=“zoben_pitbul”]Аз ги правя само отпред и свалям до брадичката,а като ги вдигна не вдигам докрай-да не се заключат лактите.Така натоварването е постоянно.

Ммм аз го прая горе долу по сащия начин!Ама задното го свалям малко някаде до средата на ушите!

lex cazinsky

19.07.06
18:50

аз пък правя само милътъри преса (прав - отпред) и винаги пускам до гърдите . А и където и да отворите ще видите като описание “Press bar until arms are extended overhead. Lower to front of neck and repeat.”

LU

19.07.06
21:49

[quote author=“lex cazinsky”]аз пък правя само милътъри преса (прав - отпред) и винаги пускам до гърдите . А и където и да отворите ще видите като описание “Press bar until arms are extended overhead. Lower to front of neck and repeat.”

Еми да верно е че малко трудно се пуска до гърдите но все пак и според мене това е праилния начин,а не само да се пуска до носа!
Или ако неможем до гардите понеже наистина рацете малко трябва да се въртят поне да се пуска до брадичката!

20.07.06
11:18

Е .. трудно, ама ефективно, иначе и на лежанката би било най-лесно да се прави 1/2 движение, ама...

И аз ги правя, като теб
- зад врат - до средата на ушите
- пред лице - до нач. на гърдите. :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1