09.09.04
23:14
Искам да ви питам колко калории са ми необходими на кг. тегло за да качвам маса? Има ли нещо вярно, че трябва да взимам по 40 калории на килограм? И това нормално ли е или е повече за да остават и за масата? И също ме интересува в каква форма трябва да ги взимам - колко белтъци, мазнини и въглехидрати?Ай чакам компетентна информация! :)
Вярно е. :) И малко повече да вземеш обаче лошо няма. Според мен 50-55% въглехидрати, 30-35% белтъчини и 15-20% мазнини са оптималното.
OK!А има ли значение как си ги набавям - т.е. храната? Какво ще кажеш за следния хранителен режим?
7 часа
Хранене 1
100 г. овесени ядки
4 яйчни белтъка
300 г. плодове или чаша сок
10 часа
Хранене 2
нискомаслено кисело мляко
13 часа
Хранене 3
100 г. телешко месо
салата
16 часа
Хранене 4
200 г. плодове
50 г. ядки
18,30 часа
Хранене 5
протеинова напитка
плодове или плодов сок
19 часа
Хранене 6
100 г. пилешко месо
100 г. ориз
салата
22 часа
Хранене 7
2 филии хляб
200 г. плодове
40 калорий на кг. са за поддържане на маса, за да качваш трябва да ги увеличиш, за да заделиш енергия за мускулен растеж.За другото ти каза човека.
10.09.04
02:00
Ти да не си алергичен към белтък нещо? Щото като гледам и 100 гр за ден нямаш?... :shock:
Взимай един калкулатор, вади таблицата и смятай! Изчисли си белтъка по 2 гр за кило. От получените калории при уравнението 40х Х (теглото ти) = приемани калории за ден, вадиш калориите на белтъка умножавайки нужният ти дневен минимум белтък по 4. Крайната цифра я попълваш от въглехидрати и мазнини в отношение според избрания хранителен режим!