За алкохола и кръвното налягане...

ZI

19.07.06
19:48

Здравейте , искам да ми кажете  кои видове алкохол понижават кръвното налягане , и съответно, кои го повишават... аз знам , че червеното вино го качва... но не знам как стоят нещата с твърдия алкохол... някои казват ,че ракията го понижава . това вярно ли е...:)

19.07.06
20:44

Чувал съм, че водката понижава кръвното, но нямам факти да го докажа :)

NO

19.07.06
21:27

Аз не знам да има алкохол, който да понижава кръвното защото алкохола натоварва организма :D така съм чувал ама нямам факти да го докажа  :wink:

13.08.06
20:58

действието на алкохола е такова че първо действа съдо разширявщо за кратко но после обратно кръвосвиващо и като цяло си вдига кръвното

в малки количества по мага да спадне ако е нервна почва
като блокирва мозака 

а червеното вино е тежко заради танните
но влияе и прочистващо за организма
при определени случай

на болни след сърдечна оерация се е давало малко вино да пия май по чаша

има видове вино който премахват радиоактивни елементи от тялото, чувал съм за стронции и др

13.08.06
21:19

Аз съм чел че алкохола разширява кръвоносните съдове и през зимата когато се пие алкохол на студено за да “загрее” деисвието е съвсем противоположното. кръвоносните съдове се разтварят и кръвта навлиза по лесно в капилярите като така се отделя повече топлина, предходена от “зачервени бузи” примерно. А всъшност ефекта е следния че тялото отделя нужната му топлина и след като премине деиствието на алкохола и кръвоносните съдове се затворят вече я няма тази топлина която поддържа постоянната температура и тялото изтива. Доказано е с изследвания че консумирането на алкохол през студеното време има само отрицателно влияние. А иначе щом разширява кръвоносните съдове следва че кръвното спада, но зависи от вида на алкохола

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1