За имунната система...

22.07.06
22:04

Здравейте колеги
Вярно ли е че за трениращите и изложените на интензивни физически натоварвания имунната система е занижена. Знам че приемането на забранени в/ва като ст@роидите намалява функциите на Имунната с/ма, но дали самият процес на изтощително трениране влияе отрицателно върху нея... поне до 3-4 дни докато се възтановим напълно ?
Въпроса е много интригуващ и ще се радвам ако хвърлим малко светлина в/ху въпроса.
Благодаря.

22.07.06
22:07

Еми важното е да не тренираш докато си на антибиотик ,защото (или пък ,ако си нещо настинал) освен ,че организма се бори с болестта ти го изтощаваш допълнително с трена и може много тежко да те лепне някоя болест.Това от личен опит го знам.

22.07.06
22:16

Според мен се постига обратното :
Редовните тренировки
-засилват кръвообръщението
-вдигат естествените нива на хормоните
-тонизират тялото
-помагат за изхвърлянето на токсини
-увеличават скоростта метаболизма в известна степен
и куп други полезни неща
Защо да отслабва имунната система? По този начин се дори засилва.
Проблемът според мен идва най-вече от
-По-голямо изразходване на енергия
-Нужда от повече хран. вещества
-Повишаване изразходването на витамини
-и единственото което е най-лошо -Преумора
Ако един организъм се храни пълноценно и се пази от травми,спи достатъчно ,не виждам защо да отслабва имунитетът.
Стероидите може да доведат до двете крайности - увеличаване и рязко намаляване силата на имунитета.
Има бели кръвни телца /левкоцити/ ,тяхното количество , лимфоцити и техните анти-тела които произвеждат,абе малко съм го позабравил учебника по биология ,но общо взето това е.Съответния стероид и описанието в листовката може да ти даде най-пълна информация за това как ще подейства той на организма,а колкото до тренировката изказах това което знам  :wink:

23.07.06
01:55

Най-искрени благодарности.
Поздрави.

JI

23.07.06
10:29

самите тежки тренировки наистиня я заслабват в смисал вероятността да хванеш грип след тежка трнеировка и не много добро възстановяване ( тоест ядене и спане ) е много по голяма от тази ако си ядеш вафлите фокус и пиеш колата във вас .

23.07.06
10:40

[quote author=“JiVk0”]самите тежки тренировки наистиня я заслабват в смисал вероятността да хванеш грип след тежка трнеировка и не много добро възстановяване ( тоест ядене и спане ) е много по голяма от тази ако си ядеш вафлите фокус и пиеш колата във вас .

Точно за това и при най-малките симтоми на настинка трябва да не се прави зверска тренировка.По някога непровеждането на трена е по-добрият вариант.

23.07.06
10:42

Откак тренирам грип не съм хващал, дори и настинките са максимум до 1 път годишно и то в много бърз и лек вариант...и то дължащи се не на трениране, а на небрежност от моя страна, а като се усетя, че настивам - една тренировка и като ме загрее и всичко ми е ОК.  :)

23.07.06
10:45

[quote author=“NRG52”]Откак тренирам грип не съм хващал, дори и настинките са максимум до 1 път годишно и то в много бърз и лек вариант...и то дължащи се не на трениране, а на небрежност от моя страна, а като се усетя, че настивам - една тренировка и като ме загрее и всичко ми е ОК.  :)

Просто не си хванал подходящия вирус.
Тренирах от година и 2 месеца и нищо не ме беше удряло нито грип нито нищо и ,ако вдигна темперетура на другия ден нямам и всичко е ок.Но преди една седмица такава гнойна ангина ме подкара ,че ми *** майката  направо.Както и да е много бързо се възстанових и нямах загуби, но не е добре да си мислите ,че сте неуязвими ,защото има вируси които имунната система неможе да спре.(Колкото и да сте калени) :wink:
Едит:
Тази ангина ме подкара точно след една много изтощаваща тренировка за крака.Болеше ме нещо гърлото и си викам чакай да повдигам малко барем ми мине... Да ,ама не получи се точно обратния ефект организма се изтощи ,абе направо се изцеди и явно е нямал сили вече да се бори с болеста и вечерта веднага 38,8 градуса ,така че внимавайте.

23.07.06
10:48

Еми не знам, около мене всички падат, като трупи, а на мене нищо ми нЕма.
А дано и занапред да е така. Аз и по принцип, много рядко вдигам температура и боледувам на крак, виж ако ‘легна’ тогава става гадно.  :(

24.07.06
10:25

Това за тренирането - и подсилването на имунната система е доста точно. В смисъл - допреди няколко години - преди да се захвана с домашно раздвижване, танци и такива работи, през зимата си бях през седмица болна.

Сега много рядко - ама като ме тръшне - проспивам един цял ден и съм нов човек :mrgreen:

24.07.06
11:22

:arrow:  http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=17980 Може да е интересно

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1