22.07.06
22:14
Как да се науча да правя шпагат?(Искам да нанасям удари с крака)
Може ли да ми навреди на мускулатурата и фигурата?
22.07.06
22:24
хахааха, и ако си мислиш че като се разтегнеш ще правиш удари....я по добре виж тук www.daobg.com а аз лично ще ти кажа:по добре се запиши на муай-тай или киокушин карате - там имат най-хубавите ритници.
22.07.06
22:35
Еми аз ходил на АЙКИДО и знам колко време и търпение изисква постигането на добро ниво в бойните изкуства.
Просто искам да се разтегна и да мога да си вдигам краката високо на че ше тръгна да удрям някой.Според мен АЙКИДО е по ефективно на улицата.(За ударите го написах образно)
та как да правя Шпагат, има ли негативни ефекти
22.07.06
22:47
Айкидо е най-неефективното бойно изкуство за улицата.Освен това в Бг няма изявени майстори.Много бавно се напредва, + това има много неща който не се преподават навсякъде.По принцип за улицата за невъоръжен бой комбинацията от контактно ударно БИ и хватово такова е най добре - например - карате + айки-джуцу/джу джуцу или тай-бокс + борба или джудо или нещо такова.Ако ще се опитваш да риташ високо, недей го прави в реален бой че освен че ще се изложиш, може да изядеш як бой.(това е в случай, че тръгнеш сам да си ги учиш)
за рязтягането: виж първо в сайта има статия за стречинга.Аз ти препоръчвам много хубава разгрявка, и почваш от упражнения с ниска към упражнения с висока трудност ( естествено) като докато разтягаш, натягането се прави бавно и с издишване, като задържаш на момента, в който почне да те боли прекалено.това се прави около 20 минути.Много е важно мускулите да са загрети добре
[quote author=“Infernaloverkill”]Айкидо е най-неефективното бойно изкуство за улицата.Освен това в Бг няма изявени майстори.Много бавно се напредва, + това има много неща който не се преподават навсякъде.По принцип за улицата за невъоръжен бой комбинацията от контактно ударно БИ и хватово такова е най добре - например - карате + айки-джуцу/джу джуцу или тай-бокс + борба или джудо или нещо такова.Ако ще се опитваш да риташ високо, недей го прави в реален бой че освен че ще се изложиш, може да изядеш як бой.(това е в случай, че тръгнеш сам да си ги учиш)
за рязтягането: виж първо в сайта има статия за стречинга.Аз ти препоръчвам много хубава разгрявка, и почваш от упражнения с ниска към упражнения с висока трудност ( естествено) като докато разтягаш, натягането се прави бавно и с издишване, като задържаш на момента, в който почне да те боли прекалено.това се прави около 20 минути.Много е важно мускулите да са загрети добре
Аз пък мисля че най-полезно на улицата е Jeet Kun Do Комбинация от много бойни изкуства (от всяко се зима най - силно изявената страна) включва елемнти на Kick box , tai box, ground fighting, и много други но ся не ми се изброява , също се тренира и бой с оръжия в това число и пръчка , а такава на улица лесно се намира и от там нататък кат си добре обучен .....
[quote author=“3230”]Еми аз ходил на АЙКИДО и знам колко време и търпение изисква постигането на добро ниво в бойните изкуства.
Просто искам да се разтегна и да мога да си вдигам краката високо на че ше тръгна да удрям някой.Според мен АЙКИДО е по ефективно на улицата.(За ударите го написах образно)
та как да правя Шпагат, има ли негативни ефекти
Спора кое е ефективно на улицата стана по-пословичен и от този за яйцето и кокошката... :lol:
По-същество, гъвкавостта сама по себе си е нещо уникално полезно за тялото. До някаква степен тя в вродена, но може и да се развива. Да правиш шпагат няма негативни ефекти що се отнася до самото правене. Виж за пример състезателите по БИ.
НО огромния проблем е как ще се тренираш за да постигнеш тази гъвкавост. Трябва ти професионална помощ, защото не са 1 и 2 случайте на зверски травми по краката на хара които са се мъчели да се разтягат както им падне.
Умната.
Разтягай се, но не прекалявай.
Повече от 15 мин. на ден вече е висш пилотаж (ако разбирате какво искам да кажа) :)
Пускай и шпагат като преминаваш от мъжки в женски и обратното, но без да преобтягаш сухожилията без да са добре загряти.
А относно улицата и ритниците, единствено лоу кик и мае гери може да се приемат (като мае гери е малко съмнително)
Всичко друго си е тупаник с ръце, за зимата и дискотеки пък идарите с крака съвсем се изключват!
[quote author=“3230”]Как да се науча да правя шпагат?(Искам да нанасям удари с крака)
Може ли да ми навреди на мускулатурата и фигурата?
искаш да правиш като Анди Хъг ?! :)) http://www.metacafe.com/watch/179202/k1_fight_andy_hug/
24.07.06
21:02
Не точно искам, да направя номера на Жан Клод Ван Дам със шпагат на 2 стола, незнам в кой филм беше
25.07.06
00:46
бтв аз като се учех преди , точно със двата стола от тоя филм успях, е вярно , бях бая по малък и ми беше лесно, но сега с малко усилие и пак бих успял ;)