шпагат

22.07.06
22:14

Как да се науча да правя шпагат?(Искам да нанасям удари с крака)
Може ли да ми навреди на мускулатурата и фигурата?

22.07.06
22:24

хахааха, и ако си мислиш че като се разтегнеш ще правиш удари....я по добре виж тук www.daobg.com а аз лично ще ти кажа:по добре се запиши на муай-тай или киокушин карате - там имат най-хубавите ритници.

22.07.06
22:35

Еми аз ходил на АЙКИДО и знам колко време и търпение изисква постигането на добро ниво в бойните изкуства.
Просто искам да се разтегна и да мога да си вдигам краката високо на че ше тръгна да удрям някой.Според мен АЙКИДО е по ефективно на улицата.(За ударите го написах образно)
та как да правя Шпагат, има ли негативни ефекти

22.07.06
22:47

Айкидо е най-неефективното бойно изкуство за улицата.Освен това в Бг няма изявени майстори.Много бавно се напредва, + това има много неща който не се преподават навсякъде.По принцип за улицата за невъоръжен бой комбинацията от контактно ударно БИ и хватово такова е най добре - например - карате + айки-джуцу/джу джуцу или тай-бокс + борба или джудо или нещо такова.Ако ще се опитваш да риташ високо, недей го прави в реален бой че освен че ще се изложиш, може да изядеш як бой.(това е в случай, че тръгнеш сам да си ги учиш)

за рязтягането: виж първо в сайта има статия за стречинга.Аз ти препоръчвам много хубава разгрявка, и почваш от упражнения с ниска към упражнения с висока трудност ( естествено) като докато разтягаш, натягането се прави бавно и с издишване, като задържаш на момента, в който почне да те боли прекалено.това се прави около 20 минути.Много е важно мускулите да са загрети добре

23.07.06
01:19

[quote author=“Infernaloverkill”]Айкидо е най-неефективното бойно изкуство за улицата.Освен това в Бг няма изявени майстори.Много бавно се напредва, + това има много неща който не се преподават навсякъде.По принцип за улицата за невъоръжен бой комбинацията от контактно ударно БИ и хватово такова е най добре - например - карате + айки-джуцу/джу джуцу или тай-бокс + борба или джудо или нещо такова.Ако ще се опитваш да риташ високо, недей го прави в реален бой че освен че ще се изложиш, може да изядеш як бой.(това е в случай, че тръгнеш сам да си ги учиш)

за рязтягането: виж първо в сайта има статия за стречинга.Аз ти препоръчвам много хубава разгрявка, и почваш от упражнения с ниска към упражнения с висока трудност ( естествено) като докато разтягаш, натягането се прави бавно и с издишване, като задържаш на момента, в който почне да те боли прекалено.това се прави около 20 минути.Много е важно мускулите да са загрети добре

Аз пък мисля че най-полезно на улицата е Jeet Kun Do Комбинация от много бойни изкуства (от всяко се зима най - силно изявената страна) включва елемнти на Kick box , tai box, ground fighting, и много други но ся не ми се изброява , също се тренира и бой с оръжия в това число и пръчка , а такава на улица лесно се намира и от там нататък кат си добре обучен .....

23.07.06
11:17

[quote author=“3230”]Еми аз ходил на АЙКИДО и знам колко време и търпение изисква постигането на добро ниво в бойните изкуства.
Просто искам да се разтегна и да мога да си вдигам краката високо на че ше тръгна да удрям някой.Според мен АЙКИДО е по ефективно на улицата.(За ударите го написах образно)
та как да правя Шпагат, има ли негативни ефекти

Спора кое е ефективно на улицата стана по-пословичен и от този за яйцето и кокошката...  :lol:

По-същество, гъвкавостта сама по себе си е нещо уникално полезно за тялото. До някаква степен тя в вродена, но може и да се развива. Да правиш шпагат няма негативни ефекти що се отнася до самото правене. Виж за пример състезателите по БИ.

НО огромния проблем е как ще се тренираш за да постигнеш тази гъвкавост. Трябва ти професионална помощ, защото не са 1 и 2 случайте на зверски травми по краката на хара които са се мъчели да се разтягат както им падне.

Умната.

24.07.06
20:00

Разтягай се, но не прекалявай.
Повече от 15 мин. на ден вече е висш пилотаж (ако разбирате какво искам да кажа)  :)
Пускай и шпагат като преминаваш от мъжки в женски и обратното, но без да преобтягаш сухожилията без да са добре загряти.

А относно улицата и ритниците, единствено лоу кик и мае гери може да се приемат (като мае гери е малко съмнително)
Всичко друго си е тупаник с ръце, за зимата и дискотеки пък идарите с крака съвсем се изключват!

24.07.06
20:34

[quote author=“3230”]Как да се науча да правя шпагат?(Искам да нанасям удари с крака)
Може ли да ми навреди на мускулатурата и фигурата?

искаш да правиш като Анди Хъг ?! :))  http://www.metacafe.com/watch/179202/k1_fight_andy_hug/

24.07.06
21:02

Не точно искам, да направя номера на Жан Клод Ван Дам със шпагат на 2 стола, незнам в кой филм беше

DA

25.07.06
00:46

[quote author=“3230”]Не точно искам, да направя номера на Жан Клод Ван Дам със шпагат на 2 стола, незнам в кой филм беше

бтв аз като се учех преди , точно със двата стола от тоя филм успях, е вярно , бях бая по малък и ми беше лесно, но сега с малко усилие и пак бих успял ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1