мъртва тяга въпрос

LU

22.07.06
23:18

Значи имам следния въпрос,надявам се наи сетне някои да ми отговори компетентно!
Значи когато правя с 50-60 кг тягата за загряфка не чувствам натоварване макар че е правя както в ББ-теам сите-а без да се пъча,само си отпускам ръцете надолу и се изправям!
Та въпроса ми е трябва ли изкуствено да се напряга гърба!
Щото в сите-а на ББ-теам пище да се напрегне гърба, което поне мене така ми се струва но в тежести над 100 може би заради голямата тежест става от самосебеси до някаде!
Та като цяло въпрося ми е глобален като се изправем и отпуснем ръцете,трябва ли да напрягаме гърба за да усетим тягата или просто се изправяме и това е?!
Аиде някои да отговори че живо ме вълнува това!

23.07.06
00:55

Ами трябва да усещаш във всеки момент тягата,в смисъл бавно много контролирано и внимателно го прави при мен лично проблем нямам с натоварването винаги го усещам.Бързото или механичното вдигане прехвърля натоварването и в други МГ

DO

23.07.06
21:01

ми майката му е да се правят бавни движения контролирани и може би най-важното което са ми казвали е да се издърпват максимално ръцете назад в горно положение и дори там може да се задържи при мен ефекта от тягата е страхотен и съм много доволен от нея

LU

23.07.06
22:20

[quote author=“donPECI”]ми майката му е да се правят бавни движения контролирани и може би най-важното което са ми казвали е да се издърпват максимално ръцете назад в горно положение и дори там може да се задържи при мен ефекта от тягата е страхотен и съм много доволен от нея

“3. Веднага след изправяне на тялото отпуснете раменете надолу и напрегнете целия гръб и седалищните мускули. Не се навеждайте назад, не издърпвайте раменете назад.
4. Бавно и контролирано се върнете в изходна позиция. “
от
http://www.bb-team.org/exercise/000161.php
Виж ко са ти писали хората “не издърпвайте раменете назад.” а ти маи праиш точно тва!
А моя въпрос е за напрягането всичко друго е спам,и няма нужда да ми обяснявате колко бавно и т.н. аз и сам си знам!Имам конкретен въпрос и исках конкретен отговор!
и ръцете трябва да са максимално отпуснати,не максимално драпнати назад!

23.07.06
23:03

А защо не се дърпат назад???

25.07.06
02:58

Абе човек тяга вобще да те питам имаш ли понятие коя част на гърба натоварва?И следното след като си знаеш за какво питаш?Тяга се прави с бавно и постъпателно движение и в най горната точка раменете се издърпват назад.Как може според теб да си стегнат искуствено че малко не го разбирам това, ти ако не си стегнал крака гръб раце би ли обяснил как ще дръпнеш 180кл?И не гледай какво са ти написали в сайта ми питаи някои трибоец или  иди на състезание по трибои и виж как се прави правилно тяга.

:Отговорите на момчетата по горе също са прави и не те лъжат.

25.07.06
10:00

Егати...
Така му се скара, че вече ще си вдигаме ръка с две пръстчета и ще викаме “Моля, другарката”, като искаме да питаме нещо.

На мен лично, тази тема би ми била ползезна и все пак, имам един въпрос - нормално ли е след правене на мъртва тяга и то с мн. малко кила(говорим за 40кг), в сравнение с вашите да имам 2 дни болки в кръста и малко над него?

Предполагам, че е въпрос на техника, м?

25.07.06
10:19

Не е нормално да имаш други болки, освен мускулна треска, и да, въпрос на техника е, в случая на грешна такава ;)

25.07.06
10:54

По-скоро е мускулна треска, ама на доста странно място - а за техниката..със сигурност не я правя.  :(
Ще трябва да направя няколко цикъла с ептен никакви тежести, колкото да нацеля верния метод, въпреки че като го правя с отпуснати ръце така пукат и разпукват, че не е истина.  :)

25.07.06
17:43

Питай инструктора, или някой опитен от залата какво бъркаш :wink: Не трябва да имаш болки в кръста точно :!:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1