28.07.06
06:44
Значи искам да попитам дали ще има някакав вреден ефект, ако пия по 20 гр. креатин всеки ден 2-3месеца без никакви паузи.
28.07.06
09:04
Вероятно нищо няма да ти стане ама 2-3 месеца по 20гр няма смисъл освен ако не си 120-130кг.
28.07.06
09:20
[quote author=”Мирослав”]Значи искам да попитам дали ще има някакав вреден ефект, ако пия по 20 гр. креатин всеки ден 2-3месеца без никакви паузи.
Възможно е. Може да възникнат проблеми с бъбреците.
28.07.06
15:26
Лично аз нямах никакъв проблем с 25г креатин на ден в продължение на 8 седмици! Преди това не бях тренирал за 4 месеца (от ноември до началото на март заради работата ми) и свалих от 101 на 96кг. С креатина за тези 8 седмици (март-април) станах 105кг и си бих предишното постижение на лежанката с 5 кг!
Сега в момента съм 100кг (поизчистих малко, но силата не ми падна) и планувам нови 8 седмици на 25г креатин... Да видя сега като не почвам от пауза, а от върхова форма дали ще успее да ме избута още напред! :twisted:
Според мен креатина е единствената натурална добавка, която дава реален резултат! При здрави бъбреци няма да даде отражение натоварването - поне не повече, ако пиете бира!
:lol:
28.07.06
15:55
Пич 20 гр. 2-3 месеца ще ти са малко много .По добре направи зареждаща доза 5 дни по 20 гр. ,разделени на 4 равни приема . След това по 5 гр. на ден . :wink:
28.07.06
15:56
ок благодаря за отговорите ще пробвам, пак каквото стане.Пак и аз пия редовно бира за профилактика на бъбреците.
28.07.06
16:12
Аз исках да кажа, че бирата натоварва бъбреците! :lol:
[quote author=“nikolaBULL”]Аз исках да кажа, че бирата натоварва бъбреците! :lol:
значи са свикнали ....
28.07.06
16:59
Вижте сега... То всичко когато е в повече е потенциално опасно!
Големите тежести са потенциално опасни за ставите...
Многото бирата натоварва бъбреците и евентуално...
Креатинът в повече натоварва бъбреците и евнтуално...
Белтъчините в големи количества натоварват бъбреците и ЧД и евнтуално...
Цигарите потенциално предизвикват рак на белите дробове...
Когато искаш нещо повече ти си поемаш риска... и избора е твой! Аз спокойно се отказвам от бирата за сметка на повече креатин и белтъчини! Някои пък обратното - въпрос на приоритети! Както всичко в живота!
28.07.06
17:29
[quote author=“nikolaBULL”]Аз исках да кажа, че бирата натоварва бъбреците! :lol:
Не пиши такива неща че някой може и да ти повярва :wink:
А да не би да не е истина? Или си от любителите на бира ;)
29.07.06
00:54
А да не би да не е истина? Или си от любителите на бира ;)
Водата и бирата са едни от най-добрите елексири за бъбреците.Чрез бирата те се прочистват и работят по-добре, а не се затормозяват и натоварват.
Даже лекари предписват по 1 бира на хора със сериозни бъбречни заболявания.То бирата ако ги товареше едва ли щеше да е така.
А креатина затормозява бъбреците-той е на кристали, а бирата е течност-изобщо сравнението е много неточно от страна на - nikolaBULL.
[quote author=“realityman”]Водата и бирата са едни от най-добрите елексири за бъбреците.Чрез бирата те се прочистват и работят по-добре, а не се затормозяват и натоварват.
Даже лекари предписват по 1 бира на хора със сериозни бъбречни заболявания.То бирата ако ги товареше едва ли щеше да е така.
А креатина затормозява бъбреците-той е на кристали, а бирата е течност-изобщо сравнението е много неточно от страна на - nikolaBULL.
Бирата е алкохол, алкохола е диуретик, диуретиците натоварват бъбреците. На хора с проблемни бъбреци им изписват леки диуретици и ги карат да пият много вода. Та в случая бирата, както и всеки друг алкохол, помага и спокойно можеш да заместиш 1 бира с 1 водка и 400мл. вода :wink: . А това за кристалите го премисли :D .
И още нещо по темата за креатина и бъбреците - бъбреците са най-издръжливите органи в човешкото тяло, толкова са издръжливи, че биха ви изкарали не 1, а 2 живота, че и повече. Или ако на 8 г. дете му бъдат присадени бъбреци на 80 годишен старец би си живяло напълно нормално. Има хора, които живеят цял живот с 1 бъбрек и това не им пречи... И най-важното, е че здравите бъбреци трябва да бъдат натоварвани, за да работят нормално, иначе нямаше да пием по 5 литра вода на ден а по 500мл., за да си ги пазим. Лошо за бъбреците е когато останат “на сухо”. А който има проблеми с тях, да се консултира с лекар за креатина, алкохола и т.н.
30.07.06
09:09
AbSs
Виж какво ще ти кажа, аз преди да напиша нещо го пробвам и тогава пиша във форума, така че може много да знаеш и да си чел, но аз съм ги пробвал, обичам да ексоприментирам и да видя кое как работи реално, а не на книга и извода ми е такъв. това е.
Пробвал съм ги и двете и съм видял как работят бъбреците при повишена употреба на бира и такава на креатин.Така, че тези си ги разправяй на някой друг.
Като препиеш с бира, водка или друг алкохол, на сутринта усещаш сухота в устата и първото нещо за което мислиш е вода, с много креатин и малко вода е същото - усещаш постоянна сухота в устата, умора и т.н.
30.07.06
18:50
Когато някой иска да оправдае някое свое “пороче” винаги може да измисли извинение за това... :lol:
Някои пушат, защото цигарите ги отпускали или пък им помагали да се концентрират...
Всеки е свободен да прави каквото си иска щом не пречи на другите е моето мнение, който иска да се пие бира нека си я пие, но нека не насърчаваме хората към бирата... за да си поддържат бъбреците във форма! :lol: