Каква тренировка ми трябва?

31.07.06
20:10

На 18 години съм, 1,82 м. висок, 66 кила. Гледам да качвам, колкото мога.

Тренирам от година и половина вече и не знам още каква програма е по-разумно да използвам.
Когато започнах, след първата седмица някой ми каза, че трябва да ги правя разделени упражненията и почнах така: пон.: гърди и бицепс, вт: гръб и трицепс, ср: крака и рамо. И така до сега. (Краката ги пренебрегвах и почти не съм ги правил сериозно).

Сега знам, че начинаещите започват с много видове упражнения всяка тренировка и се питам, дали трябва да продължа да ги правя разделени, както винаги, или да започна всичко от начало (т.е. обикновена тренировка за начинаещи).

Принципно, имам напредък някакъв, защото преди бях доста слаб, но нямам кой знае какъв напредък за времето, прекарано във фитнеса. Друг е въпроса, че не ям както трябва.

VL

31.07.06
22:43

Според мен първо си оправи храненето, пък тренировките ако са поне 3-4 в седмицата не виждам смисъл да почваш от начало. Ако не си променял нищо в тренировката от началото може би не е зле да я посмениш, ама без правилно хранене надали ще има кой знае какъв напредък. 
А защо не тренираш краката? Аз ги бях оставил месец и половина така и веднага ми изостанаха както са ми силна група...

31.07.06
23:17

Мерси за мнението, аз сигурно ще посменя малко схемата, ма се чудя, дали да е гърди с бицепс, след това гръб със задно рамо, след това крака с трицепс и предно рамо или пък бицепса и трицепса да са заедно :?: Знам ли, може би просто мога да посменям само видовете упражнения и да си ми остане същата програма :?:

VL

01.08.06
00:17

Еми както решиш. Аз тренирах като тебе, по програмата от първия ти пост и ми вършеше работа ама сега я смених с 4 дневен сплит. Ако не си доволен пробвай, примерно за по месец и виж коя програма ти пасва най-добре :)
Май доста хора правят Гърди-трицепс, Гръб-бицепс Рамо-крака, или предното и задното рамо може съотв. при гърдите и гърба ако правиш по-обемна трен. за крака, в случай че държиш да е тридневен сплита. Може да поразгледаш bb-team сайта за идеи за тренировки, а и по форума има бол  :wink:  Да смениш само упражненията или реда им също става. Ти си решаваш, само че ако сложиш две големи групи в един ден и направаиш и за двете тежка тенировка може много да ти дойде, примерно гръб и гърди. Е, не със сигурност де, зависи от теб :lol:
Все пак преди да правиш по-сериозни промени в програмата си си направи хубава диетка, из форума може да видиш, идеи много. При мене за 2 месеца със свястно хранене прогреса беше по-голям отколкото за 4 без режим.

Айде успех  :D

01.08.06
13:49

имаш стаж 1 година и половина това е добре
http://www.bb-team.org/training/000158.php - тридневен сплит за покачване на маса ( за напреднали )
http://www.bb-team.org/training/000160.php - Четиридневен сплит за покачване на маса (за напреднали)

едит; рагледай хранителен режим за покачване на ММ

02.08.06
15:58

Ок, мерси, само искам да попитам отностно една от програмите за гърба в четиридневния сплит.
След гребането, набиранията и тягата, мислите ли, че съм способен да направя пълноценно още 3 серии на скрипеца, за мен ми се струва не невъзможно, но доста изцеждащо. Не трябва ли тягата да е последна? :(

И другият въпрос ми е: Ако искам да правя пулоувър, мога ли, например, да го правя понякога вместо флайса или дъмбелите? (Чувал съм, че някои го правят и при краката, но не мога да видя смисъла.)

И последно: В предложението за тридневен сплит има мъртва тяга и гръбни преси в една тренировка :shock:
Не е ли по добре само едното или пък да се редуват някак?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1