14.09.04
11:23
цифрата 3 ми се мотае в главата
ама дали беше на ден или на седмица не си спомням
Темата беше редактирана от Петко К на 17.05.10 20:59.
[quote author=“sinner”]цифрата 3 ми се мотае в главата
ама дали беше на ден или на седмица не си спомням
За тибетците и 1 яйце на седмица е много. :)
Иначе за нас.., 2 жълтъка макс. на ден, което ще рече, че можеш да навакваш с белтъка на яйцето.
Белтъци може да ядеш колкото пожелаеш! жълтъци не яж повече от 3 на ден, макар че ако ядеш по 3 всеки ден и това може да е опасно! от друга страна ако ядеш 1 път в седмицата яйца може да изядеш и 5 за един ден! то зависи и от организма ти! абе не яж повече от 10-12 жълтъка на седмица!!
14.09.04
16:11
хахахахаха не знам ама христомир христов е ял по 20, 25 белтъка на яйца на ден , и не се е оплаквал
Стан
14.09.04
16:23
да де
ние говорим за жълтъците
значи почвам да хвърлям яко
не е хубаво да се хвърля храна
особено ако си билдер :lol:
na 6 beltaka edin jaltak!!! za da polu4avame i vsi4ki pliusove ot jaltaka.USPEH!!! :lol:
01.11.04
10:56
Яйцата, наистина са хубав протеинов източник, но по - важно е защо, колко и кога да ги ползваш в диетата си.
02.11.04
11:48
Момчета аз ям около 4 белтъка на ден но изведнъж започнаха да ми излизат някакви обриви и отидох на кожен лекар и тои ми каза да не ям 1,2 месеца яица защото организма се бил пренаситил които е имал подобен проблем нека каже :wink:
07.11.04
08:41
...на мен обриви от яйца никога не са ми излизали, а трябва дас е има предвид че на НВД ям по 10 цели яйца на ден...!
Сега понеже съм на ВВД си отделям жълтъците и ги замразявам във фризера за времето когато пак ще превключа на НВД.
Да попитам ... какво може да ми стане на организма ако ям по повече жълтъци на ден? А и няма ли сам да го усетя, защото досега никакви признаци на натравяне или нещо подобно не съм изпитал...
07.11.04
13:33
Случвало ми се е да ям по 20 цели яйца на седмица без никакви проблеми . Мисля че всичко е до организъм , а и жълтъка всъщност е много хранителен . Ако беше толкова вреден , досега всички животни , които се хранят с яйца на птици да са се изпонатровили . Опасно е когато се яде жълтък от яйца , който не са пресни , тогава могат да се получат истинските проблеми !
maxx, жълтъците на яйцата съдържат много холестерол /макар че съдържат и лецитин, който е с обратно действие/. Също мазнините им са наситени, което в съчетание с другите наситени мазнини, характерни за НВД, може да доведе до проблеми с нивото на холестерола в кръвта ти.
Ако приемаш толкова жълтъци на ден, трябва да си изследваш холестерола.
Също ми се струва не много безопасно да държиш жълтъците във фризера за дълго време. Знаеш ли ги разните “животинчета” на какви температури издържат :) . Аз вчера хвърлих замразени зеленчуци, които се бяха развалили във фризера ми, може да е спирал и тока, но не си струва риска.
17.05.10
13:27
всяка сутрин ям по 6- 7 цели яица имам тук таме малко папки по гарба и раменете като прадна лошо мирише ама какво да направя нямам навика да хварлям храна (богохулство ;) )
Хаахаха, аз нямам проблеми с яйцата. 30-тина цели ги опуквам за една седмица и се чувствам идеално ;)
17.05.10
14:39
казано от KuzmanZarunov на 17.05.10, 13:27:
всяка сутрин ям по 6- 7 цели яица имам тук таме малко папки по гарба и раменете като прадна лошо мирише ама какво да направя нямам навика да хварлям храна (богохулство ;) )
Не знам дали някой от тези,които са писали горе ще ти видят мнението,защото темата е от преди 6години(2004г.)