04.08.06
20:19
Здравейте на всички. Смея да твърдя че изчетох доста от форума никаде не намерих тема за безсъние. Та на въпроса вечер лягам без желание за сън около 1 часа. Въртя се в леглото и по принцип заспивм към 4-5 часа. Към 9 вече съм буден и немога повече. През деня също не лягам да спя. Оттам и когато съм в залата ми е нещо кофти да трениръм. Дайте някакъв съвет. :cry: :cry:
04.08.06
21:54
[quote author=“B_Ball_P”]купи си климатик!
Чи той човека не е казал, че му е топло и затова не може да спи.
Провери в аптеките билковите.
Аз ти преопръчвам чай от жълт кантарион преди лягане.
Зависи много от това как ти минава деня по-принцип. Ако по цял ден нищо не правиш и се шляеш е нормално да не си толкова изморен.
04.08.06
22:12
Ами неможе да е от горещината защото спа по шорти на течение без да се разболявам де, мисля да пробвам със чая, а за деня понеделник сряда и петък ходя на фитнес с колелото до фитнеса, а през възтановителните дни карам по 10-15 км на открито и върша някаква работа за да си запълвам всекидневието. Благодаря на всички които се отзоваха. Утре съм на аптеката за чайче, ако някой има нещо друго да допълни приемам още предложения. По здрави :D :D :D
04.08.06
22:13
валерянче преди съм и си пушка!!! :wink:
04.08.06
22:29
На някои хора са им нужни не повече от 4 часа сьн а на други 12 часа не им стигат така че не се притеснявай
Ако се чувстваш бодьр през целия ден начи 4 часа са ти достатьчни
П.С: 2PAC е спял по два часа :roll:
04.08.06
22:32
и ти да поемаш такова количество наркотици на ден и ти ше спиш по толкова ... въобще нема да спиш!!! :lol: :lol:
04.08.06
22:35
и ти да поемаш такова количество наркотици на ден и ти ше спиш по толкова ... въобще нема да спиш!!! :lol: :lol:
Само яко трева е дьрпал не е бил на твьрдо 8)
Weed rulezzzz :lol: :lol: :lol:
Точно. Валериана помага и на мен.
04.08.06
23:01
малко не на място ,ама след един див секс се заспива :idea: :D
Вече спи по цял ден тей че се компенсира :lol:
Аз като се изкъпя късно вечерта и веднага ми се доспива супер много, пробвай може да подейства... :)
Опитай с тези успокойтелни които ти казахагоре, но съвсем за кратък период, докато затвърди някакъв режим, защото това е най-важното.
Като си свикнеш да си лягаш в 23ч 1 седмица и на втората няма да се замисляш даже.
Хората които имат проблем със съня обикновенно нямат стабилен режим.
05.08.06
00:40
Ще пробвам и останалите неща сега ще се изкапя и скачам в леглото да карам възглавницата по тавана. Утре като отида на аптеката ще питам фармацефтката за валериан да видя и тя какво ще ми каже. Още веднъж благодаря на всички 8) 8) 8)
[quote author=“tpd”]Опитай с тези успокойтелни които ти казахагоре, но съвсем за кратък период, докато затвърди някакъв режим, защото това е най-важното.
Като си свикнеш да си лягаш в 23ч 1 седмица и на втората няма да се замисляш даже.
Хората които имат проблем със съня обикновенно нямат стабилен режим.
Абсолютно прав.
ами обикновено като не мога да спя е защото не съм се уморил достатъчно. Комбинирай физическо и психическо натоварване и ще можеш да спиш по-добре :)
10.08.06
22:11
Тренирай вечерно време 8-10… после, протеинче с малко прости захари в 10:20 и хапване с много протеинче и средно мазниники без въглехидратки в 12:00 и след 2 рото си мортос към 1:00.
11.08.06
08:18
Освен из форумите потърси из сайтовете:
http://www.bb-team.org/articles/000036.php
съжалявам че е извън темата но не в тази статия ми стана интересно може човека точно от съня да е стигнал до безсъние :roll:
П.П. Иначе защо много сън не е полезен ?
13.08.06
11:47
съжалявам че е извън темата но не в тази статия ми стана интересно може човека точно от съня да е стигнал до безсъние :roll:
П.П. Иначе защо много сън не е полезен ?
Когато спите твьрде дьлго,според учените пресищате нощната почивка с тип сьн,при който бьрзо и за кратко движите затворените си очи(БДО -бьрзо движение на очите)Тогава сьнувате,но това трае средно 15 минути,след което изпадате в друг тип сьн-без движение на очите,траещ 90 минути.Двата типа сьн се редуват,като по време на сьня с БДО и фаза 3 и 4 от другия сьн се отделя хормона на растежа-лошото е че когато този тип сьн доминира,спомага за развитието на депресия и умора
Затова сьветьт на учените е постоянство-ако ставате всеки ден в 6 сутринта,намалявате типа сьн БДО и така подтискате депресията
Това за повече сьн повече вьзстановяване не е вярно
На мускулите им е необходимо 6 часа сьн за да се вьстановят
13.08.06
12:52
Ако не ти свършат работа валерианчето и чайчето от жълт кантарион може да пробваш с Мелатонин ,обаче гледай да не е български . :wink:
два хапа дето помагат за заспиване
lexotan по 1табл послаб
xanax 0.25 п силен
тия хапове ги дават само със зелена рецепта
от доктор
но
първо си пробвай с билките
как си с нервите?
има и комбинирани препарати
глог-валерян-мента
може да е по добре
ама пурво е валеряна
има варянти и краката в топла вода със или без морска сол
преди лягане
също и чаша п мляко с мед помагала
13.08.06
21:24
Благодаря на всички отзовали се по темата :)
Аз се оправих след всичко прочетено. Вече си лягам по едно и също време и преди да легна взимам един отпускащ душ много ми помага. Наистина преди нямах режим и затова ще е било но сега лягам и ставам всеки ден по едно и също време и организма ми свикна вече, като наближи времето и направо организма ми си го изразява че е време за лягане. Благодаря отново на всички.
П.П. Ако искат модераторите могат да заклиучат темата :wink: