Дишане при тренировка.

07.08.06
15:08

Извинявам се че за милярден път се пуска тема от сорта “Как да дишам по време на тренировка?”.Аз търсих във форума има доста написано,но най ме дразни че мненията си противоречът и неможах да разбера напълно всичко.Аз ходя от близо 3 месеца и нещо на фитнес и съм още заек.Дишам по следният начин-Преди да започна да вдигам си поемам хубаво въздух и при вдигане на тежест издишвам.Не искам да получа херния и ако може компетентен съвет да ми бъде даден ще съм благодарен.Не правя гребане и мъртва тяга защото знам какво се получава при не правилна стойка и също знам че много малко хора правят правилно тези упражнение без да се наранят.

07.08.06
17:12

[quote author=“powerz”]Извинявам се че за милярден път се пуска тема от сорта “Как да дишам по време на тренировка?”.Аз търсих във форума има доста написано,но най ме дразни че мненията си противоречът и неможах да разбера напълно всичко.Аз ходя от близо 3 месеца и нещо на фитнес и съм още заек.Дишам по следният начин-Преди да започна да вдигам си поемам хубаво въздух и при вдигане на тежест издишвам.Не искам да получа херния и ако може компетентен съвет да ми бъде даден ще съм благодарен.Не правя гребане и мъртва тяга защото знам какво се получава при не правилна стойка и също знам че много малко хора правят правилно тези упражнение без да се наранят.

Диша се с диафрагмата. В интернет има сума материали, може да се информираш.

За хернията, практическия съвет е: Не се изсилвай с тежестта. И със стаж по-малко от година големи тежести не ти трябват. Колко е голямо за теб си зависи от структурата ти.

07.08.06
22:11

Ами добре си “дишаш”. Прави го по без да мислиш - механично, иначе си отнемаш вниманието от истинската работа

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1