Въпроси.Обща представа.

07.08.06
20:57

Здравейте.Значи имам нужда от вашата помощ.Имам някои въпроси по който очаквам да ми помогнете защото знам че има много опитни хора тук.Аз ходя от три месеца и нещо на фитнес,но откакто открих този сайт разбрах че съм гола вода.Та така..

За програмата.Разбрах че трябва да е така?-1.Гърди + Бицепс + Корем
2.Гръб + Трицепс + Трапец
3.Рамо + крака
4.Кардио

Да се ходи през ден на фитнес за да се избегне претоварване и психическо смазване.

За дишането много мнения,много голямо меле ми е в главата.”Трябва да се изпуска въздуха докато се вдига тежест” или “чак когато почти съм я вдигнал да отпускам въздуха”?И как през устата или да остана със затворена уста и през носа ?Най много ме измъчва това нещо.Искам да тренирам обаче ако получа херния или по сериозна травма знам че няма продължение за мен.На приятелите ми не им се ходи на фитнес с мен и немогат да ми помогнат с нищо относно фитнеса и разчитам само на хора който разбират нещата(Вие).

За храненето.Прочетох и разбрах доста неща.Не ям хляб и сладко.По точно искам да попитам какво да ям преди тренировка и след тренировка веднага?За после знам-ориз,пилешко,риба,яйца,мюсли и т.н.

07.08.06
22:29

Бих ти препоръчал малко разместване защото има по голям ефект ако разделиш рамената примерно:
1ден-гърди бицепс
2ден-гръб трицепс[по принцип трапеца се тренира с гърба мисля че беше пусната специална тема за това и бяха казали че той е част от гърба]
3ден-предно и задно рамо, корем
4ден-средно рамо и крака
За кардиото може и даже е по добре да се прави всяка тренировка примерно 15-20 мин на вело-аргуметара
За храненето преди тренировка: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=18130
За след тренировка пак имаше тема но немога да я намеря в момента не е с точно име но беше споменато какво да се яде веднага след тренировка и какво да се яде час час и половина след това. Потарси човек ще намериш. Успех :P

08.08.06
00:08

Хах, от къде ли ми е позната тази тренировка ?  :lol:
Значи аз тая тренировка съм си я правил аз, не фитнес инструктор. Имам стаж от 1 година и за тая година успях да опозная тялото си и как е най добре за мен, но както навсякъде - всеки човек си е индивидуален и всяко нещо действа различно при всеки. При мен така е голям ефекта от натоварване и разтеж. Относно това за “психическото смазване”, отначало е така - да, но след време ще се оправи, защото самия организам не е свикнал на такова натоварване и лека по лека ще се стегне и улегне и ще видиш как фитнеса ще ти стане част от ежедневието и ще изпитваш нужда да ходиш и кеф като тренираш. Правилно дишаш, аз също така дишам и навярно всеки един, който тренира ;) Успех и не се отказвай. Има едни плакати в нашия клуб и те гласят следното ” Тренирай упорито..или си върви вкъщи. ТУка няма място за плачещи бебета. Ако тренираш и не се отказваш при всяка трудност, ще ти бъде много по лесно когато срещнеш нова..”

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1