08.08.06
22:21
Закуската ми почти винаги е овесени ядки, накиснати в кофичка кисело мляко и отивам на тренировка... Сега взех протеин и понеже и него трябва да пия преди тренировка, а и пак го разбивам в кисело мляко, та ми става на закуска 2 кисели млека, овеса и протеина, което е доста голямо количество и само си разширявам стомаха, та има ли проблем да разтворя протеина в киселото мляко и след това към получения шейк да прибавя овесени ядки, които се накисват за 5 минутки и така се получава т.нар. от мен “Закуска за Шампиони” - хем протеин, хем овесени ядки на едно ???
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Ми то протеина най-добре си го изпий на гладно и малко след това закусвай,30-40 мин след това.Така ще е по добре.Ама въпросната комбинация и аз съм я праил и става много приятна манджа. :wink:
Незнам дали е приятна манджата, ама шанса да усвоиш достатъчно добре тая комбинация, според мен е адски нисък.
Не може за има няма 2 часа около трен. да усвояваш към 60 г протеин, забрави... / овес-15 + 2*к.мляко*12 + 20 протеин да кажем.../
Според мен ако ти е добър протеина /а не някое скапано гейнърче/ си го взимай вечер.
Там е проблема, че ставам рано, закусвам, бягам на фитнес за 1 час и после отивам на работа... та нямам тези 30-40 минути, та казваш не е проблем така да се приема протеина - заедно с овеса на “манджа”?
Протеина е суроватъчен, фирмата не ми се коментира!
Едит: Така става 1 кисело мляко + 2 лъжици протеин (към 30 грама) и овесени ядки към 3-4 супени лъжици (50-60 грама).
Понеже не искам да се лишавам от закуската (овеса и млякото), другия вариант е протеина да отиде след тренировка - ама ще е 4 супени лъжици - 60 грама поне.
Принципно те разбирам,но е по-добре да се разделят заради усвояването.И аз обаче правех така преди като ходих на работа,поради липса на време.Знаех,че не е много правилно но въпреки това го правех.Ако искаш опитай,много ми е трудно да ти дам еднозначен отговор(макар че и на теб ти е ясно как трябва да е),не заради друго,ами щото съм го изпитал на гърба си това с работата.
Еми значи втория вариант - закусвам овесени ядки с кисело мляко, тренировка и след нея 50-60 грама протеин в кисело мляко. Ама като гледам тя дозата е 30 грама, 2-3 пъти дневно, освен вечер преди лягане по кое време може да се вземе, че аз лесно качвам сланини и се притеснявам да пия вечер, ще омазня.
Над 30-40 грама протеин на едно хранене НЕ СЕ УСВОЯВАТ и това трябва да го знаеш...
Аз така правя-закуска-тренировка-протеин-обяд-протеин-вечеря :D
Преди правех като теб, ама доста хора ме посъветваха или да намаля дозата на протеина или да го взимам отделно от храната!
11.08.06
13:43
Ако протеина ти е над 80% от него не можеш да омазниш! От останалата ти храна - да, но не и от протеина. Пие се на 2-3 дози през целия ден за да има постоянно аминок-ни в кръвта за строеж. С една дума - протеина може да се взема по всяко време!
Закуската ти е добра, можеш да добавиш 1 лъжица протеин.
По-здрави!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече