Протеин + Овесени ядки

08.08.06
22:21

Закуската ми почти винаги е овесени ядки, накиснати в кофичка кисело мляко и отивам на тренировка... Сега взех протеин и понеже и него трябва да пия преди тренировка, а и пак го разбивам в кисело мляко, та ми става на закуска 2 кисели млека, овеса и протеина, което е доста голямо количество и само си разширявам стомаха, та има ли проблем да разтворя протеина в киселото мляко и след това към получения шейк да прибавя овесени ядки, които се накисват за 5 минутки и така се получава т.нар. от мен “Закуска за Шампиони” - хем протеин, хем овесени ядки на едно ???

08.08.06
22:36

Ми то протеина най-добре си го изпий на гладно и малко след това закусвай,30-40 мин след това.Така ще е по добре.Ама въпросната комбинация и аз съм я праил и става много приятна манджа. :wink:

08.08.06
22:46

Незнам дали е приятна манджата, ама шанса да усвоиш достатъчно добре тая комбинация, според мен е адски нисък.

Не може за има няма 2 часа около трен. да усвояваш към 60 г протеин, забрави... / овес-15 + 2*к.мляко*12 + 20 протеин да кажем.../

Според мен ако ти е добър протеина /а не някое скапано гейнърче/ си го  взимай вечер.

08.08.06
22:48

Там е проблема, че ставам рано, закусвам, бягам на фитнес за 1 час и после отивам на работа... та нямам тези 30-40 минути, та казваш не е проблем така да се приема протеина - заедно с овеса на “манджа”?
Протеина е суроватъчен, фирмата не ми се коментира!

Едит: Така става 1 кисело мляко + 2 лъжици протеин (към 30 грама) и овесени ядки към 3-4 супени лъжици (50-60 грама).

Понеже не искам да се лишавам от закуската (овеса и млякото), другия вариант е протеина да отиде след тренировка - ама ще е 4 супени лъжици - 60 грама поне.

08.08.06
23:42

Принципно те разбирам,но е по-добре да се разделят заради усвояването.И аз обаче правех така преди като ходих на работа,поради липса на време.Знаех,че не е много правилно но въпреки това го правех.Ако искаш опитай,много ми е трудно да ти дам еднозначен отговор(макар че и на теб ти е ясно как трябва да е),не заради друго,ами щото съм го изпитал на гърба си това с работата.

08.08.06
23:47

Еми значи втория вариант - закусвам овесени ядки с кисело мляко, тренировка и след нея 50-60 грама протеин в кисело мляко. Ама като гледам тя дозата е 30 грама, 2-3 пъти дневно, освен вечер преди лягане по кое време може да се вземе, че аз лесно качвам сланини и се притеснявам да пия вечер, ще омазня.

09.08.06
08:02

Над 30-40 грама протеин на едно хранене НЕ СЕ УСВОЯВАТ и това трябва да го знаеш...

11.08.06
00:27

Аз така правя-закуска-тренировка-протеин-обяд-протеин-вечеря :D
Преди правех като теб, ама доста хора ме посъветваха или да намаля дозата на протеина или да го взимам отделно от храната!

11.08.06
13:43

[quote author=“MacTukaTa”]Еми значи втория вариант - закусвам овесени ядки с кисело мляко, тренировка и след нея 50-60 грама протеин в кисело мляко. Ама като гледам тя дозата е 30 грама, 2-3 пъти дневно, освен вечер преди лягане по кое време може да се вземе, че аз лесно качвам сланини и се притеснявам да пия вечер, ще омазня.

Ако протеина ти е над 80% от него не можеш да омазниш! От останалата ти храна - да, но не и от протеина. Пие се на 2-3 дози през целия ден за да има постоянно аминок-ни в кръвта за строеж. С една дума - протеина може да се взема по всяко време!

Закуската ти е добра, можеш да добавиш 1 лъжица протеин.

По-здрави!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1