Каква е разликата между различните видове протеини?

09.08.06
11:32

Бих искал някой по запознат с протеините да ми обясни каква е разликата и има ли такава?До сега съм пил само креатин и незнам много за протеините.Но има яйчни,белтъчни,млечни,суроватъчни и тн.Кой бихте ми препоръчали за качване на чиста мускулна маса до колкото е възможно.Благодаря ви предварително! :wink:

Nikito1

09.08.06
13:50

Трябва ти суроватъчен протеин щом искаш да качваш маса :!:

09.08.06
14:24

Глупости!
Всеки протеин се усвоява по различен начин!
Най-бързия е суроватъчният! Той е най-подходящ сутрин за закуска.
А млечно-яйчният съдържа казеин, който се усвоява с часове и е подходящ вечер преди сън примерно, за да има прилив на белтъци докато спиш.
Няма значение какъв е протеина, всички са за маса!

09.08.06
19:16

[quote author=“doggeddogg”]Глупости!
Всеки протеин се усвоява по различен начин!
Най-бързия е суроватъчният! Той е най-подходящ сутрин за закуска.
А млечно-яйчният съдържа казеин, който се усвоява с часове и е подходящ вечер преди сън примерно, за да има прилив на белтъци докато спиш.
Няма значение какъв е протеина, всички са за маса!

Не само за закуска,ами и след тренировка :)

09.08.06
19:55

:arrow:  http://www.bb-team.org/stuff/000725.php

Какво е “нощен протеин”?
Това е белтъчна смес от разнородни по произход белтъци, изискващи различна продължителност на излагане на храносмилателните сокове в стомашночревния тракт. Това ги прави по-бавно смилаеми, което осигурява постоянни порции хранителни вещества на тялото в процеса му на покой и възстановяване. Сместа се продава като хранителна добавка, но може да се добие от храна, при смесване на няколко вида храни с високо белтъчно съдържание в едно хранене (пример яйца с извара). Повече за “Протеините” можете да прочетете тук.
[начало]

Соевият изолат се приготвя от соя и е с най-високо съдържание на соев протеин от останалите соеви продукти - над 90%. Най-много соев изолат се използва в хранителната индустрия, но той може да бъде приеман и като самостоятелна храна. Освен количеството на протеините, които съдържа, важно е да знаете дали соевият изолат, който консумирате, съдържа флавоноиди и ако да - в какви количества. Соевият изолат също се приготвя от соя, но технологията по получаването му е по-проста в сравнение с тази на изолата, а съдържащият се в него соев протеин е в количество от 70 до 90%.


Какво са яйчният протеин, албуминът, овалбуминът?
Обикновено под яйчен протеин се разбира сместта от овалбумин и жълтък, които се намират в яйцето. Овалбумин и албумин са синоними и чрез тези термини се обозначава само белтъка, “бялото на яйцето”, но не и жълтъка. Съотношението на аминокиселините, както в целия яйчен протеин, така и в овалбумина е такова, че организмът ни изцяло ги усвоява. Предимствата на овалбумина са в това, че той не съдържа мазнини, има още по-високо протеиново съдържание от целия яйчен протеин и е с по-ниска енергийна стойност от него. Поради това много спортисти си набавят значителна част от нужните им белтъчини чрез консумиране на яйчен овалбумин от яйца или от различни хранителни добавки, които го съдържат.


Какво е казеинът?
Казеинът е основният протеин, който се намира в прясното мляко, но се предлага и като хранителна добавка. Общото му количество в един литър мляко е от 15 до 32 грама. Счита се, че казеинът е висококачествен, пълноценен протеин, защото доставя на тялото достатъчни количества от всички незаменими аминокиселини. Някои спортисти консумират казеин като “нощен протеин”, под формата на хранителна добавка, защото той се усвоява много по-бавно в сравнение с някои други протеини, например суроватъчния протеин, но за сметка на това подтиска разграждането на мускулните протеини (катаболизма) по-силно, отколкото суроватъчният, тъй като осигурява на тялото по-слаб, но продължителен приток на аминокиселини в кръвта.

Има още много в сайта потърси

3230

това се казва отговор!
10Х  :idea:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1