15.09.04
19:30
е това може вече да сте го дискутирали
ама не ми се рови из темите за овесените ядки
аз преди лягане огладнявам и опъвам 100 грама овесени ядки
как е като идея?
http://www.nutritiondata.com/nf.php?q=01-02s14ek
малко в повече са въглехидратчетата за преди лягане =)
папай няколко белтъка най-добре...
Вечер преди лягане са ти необходими - бавни въглехидрати или мазнини + протеин(най добре от няколко различни източника)
Овесените ядки са добра идея за преди лягане, но 100 гр са може би малко повече от необходимото!зависи и от самия теб - колко тежиш, метаболизъм!
ако нямаш проблеми с мазното или масираш, няма проблем за 100 гр. овесения ядки, сложи си малко кисело мляко и извара и приятен апетит :D
15.09.04
23:18
:lol: мерси
аз съм слаботелесен, с бърз метаболизъм и масирам в момента
ама не искам да масирам в паласките
а обикновено яйцата са ми за закуска затова не ги ям преди лягане :(
15.09.04
23:31
мндааа овесени ядки преди хранене е добро аз лично го правя ама пък чак 100гр не ама 70-80 :lol: :lol:
Аи с здраве
16.09.04
14:54
Лично мое мнение си е че такива въглехидратки като че ли са добре не преди лягане, а след ставане.... Поне от гледна точка на правилното хранене ми се струва че е по - добре така.
Но пък не е нужно чак толкова да се вманиачаваме в диетите до милиграм. Ако се чувстваш по - добре - няма д преядеш от тях.
Овесените ядки според мен са добър избор за преди лягане, като източник на бавно усвояеми въглехидрати (гликемичен индекс между 30-50%). Те ще ти доставят енергия за дълъг период от време (докато спиш в случая). Мазнините които съдържат са почти изцяло ненаситени. Относно количеството, много ми се виждат 100г, но ти каза че си с бърз митаболизъм и искаш да качиш маса. Аз лично преди лягане взимам до 15г въглехидрати, но това за мен - при теб може да са малко! Все пак 50-60г. ми се виждат по-добре щом искаш чиста мускулна маса.
[quote author=“Pars”]ако нямаш проблеми с мазното или масираш, няма проблем за 100 гр. овесения ядки, сложи си малко кисело мляко и извара и приятен апетит :D
Нъпълно съм съгласен с Pars. С 200-300г. кисело мляко - 2% и 150-200г. извара става чудесно хранене преди сън. Имай в предви, че млякото ще добави около 10г. въглехидрати.