ха познайте кой вече е 143 кг
3 кг за седмица е добре но нямам още НВД
по това трябва да по работя
снимката на аватара е от снощи
днес обаче ще опитам да направя и още една
голяма крачка
да не пуша поне до обяд
а след това да огранича пироните в ковчега на 3-5
утре ще докладвам да ли съм успял
интересно че от когато почнах да дебеля по сериозно и почнах май да пуша 10 г
сега ако успя да ги спра
да ли ще стрсирам много тялото
да не вземе да се у шашка и да почна да качвам или да спра да свалям
знам че е голям стрес
[quote author=“someone```”][quote author=“bimbim2k”]
Въпрос 14:
Колко е нормалния % мазнини при идялни кг?
По принцип споменават че нормалният процент на мазнините е 8-12% от телесната маса на човека. Най-лесно ще ги измериш на електронен кантар ако кожеш да намериш.
8-12% се води low body fat.
[quote author=“bimbim2k”]МаХо
за органа хабящ най много калории залагам на мозъка.
зa 86 кг мускул и кокал
от
146Х 41% мазнини= 86КГ
Под съмнение са ми тия 41% мазнини ... като имаш предвид ,че идеално изглеждащите имат около 10% .... та реално ти трябва да имаш физиката на около 95кг яко трениран.86кг мускулна маса е доста сила .... трябва да имаш много добри постижения във фитнеса.А за мозъка си прав ... та 2ма по 70кг ... ползват 2 мозъка :D .... и не е само мозъка... та тия таблици и калкулатори ги отеби. :D
Какво искаш да кажеш Махо, че 41% СА МАЛКО ИЛИ МНОГО мазнини реално за мен?
Как се вмества разделното хранене и НВД, да се старая ли да го спазвам?
мазнините ги смятах от тук
http://www.he.net/~zone/prothd2.html
при 136 см щкембе през пъпа
45 врат
183 вис и 143 кг
някъкъв друг метод емпричен освен
1,кантар с измерване на мазнини
2 меренето на гънки с нещо дето почваше с К....
има ли?
П.П.
резултат с цигарите е че постигнах това което бях планиарал
днес ще се опитам да повторя успеха
Разделното според мен е глупост ... ама то като си на НВД си един вид разделно ... примерно картофи и месо няма .... има само месо. :D А за тия калкулатори ... заеби ги ... резултатите съвсем не са точни .... имам предвид ,че мускулната ти маса е доста по-малко.Има вариант да имаш доста мускулна маса в краката ... понеже те се товарят с теглото, което трябва да носят ... но като отслабнеш ... голяма част от мускулната маса там ще изчезне ... просто няма да е натоварена с толкова кила.... ще атрофират значително. :D
Лошо ли е организма като не получава мазнини да си ги набавя като разгражда въглехидрати?
Ако не му стигнат въглихидратите които поемам няма ли да почне да си гори складирани мазнини?
след прочетеното за моето НВД
приемам че ще ми трябват
протеини 240-250 гр х 4 около 950-1000 ккал
въглехидрати 140-150 гр х 4 = 550-600 ккал
мазнини 50-70 гр х 9 = 500-600 ккал
или да приемам около 2100-2200 ккал
така отрицателните калории ще са около 1100-1200 ккал
и ще видя да ли свалям около 2-2,5 кг за седмица
ако е повече ще увелича калориите
но кой калории, калориите от мазнините ли да увелича?
и продължавам кардиото с велоергонометъра, стълбите и разходки в темпо за 1,5 часа
и другата седмица ще стане ясно по колко свалям
от движението се надявам да харча около 1500 ккал 5-6 дена в седмицата или около 1000ккал средно на ден
и така ще имам минус 2000 - 2200 кал х 7 дена 14000-15000 което на теория е около 2 кг мазнини
а сега почвам да си съставям режима с папканията, видовете храни и мястото на движението
Правилна ли ми е стратегията?
Перфектно ... вземи си електрона везна ... 26лв на Елит... преди 2 дни си взех. :D
аз имам един ТСМ механичен кантар до 150 кг. ама точно между 140 -150 се блокирва нещо и стрелката там е неподвижна нещо закача може аз да съм го прецакъл като съм се теглил като бях 160 оки
т.е тегли до към 140 кг
а аз до края на месеца се надявам да съм към 140 и вече да почне да ме хваща
че ми писн ада ходя пи един дядо на пункт за хартия с ония огромните кантари
мислех да си взема електронен даето мери и вода и мазнини
доклко са верни
някой има ли опит
да ли си струват парите тия екстри
под ЕЛИТ имаш впредвид тая българската марка дето ги правят в китай
той мери ли сланинки и вода или е чисто електронен
14.08.06
10:14
става дума за ел. везна, с която да си теглиш храната, а не да се теглиш колко кила си? нали така?
ами не е ясно май
аз имам една пак от ТСМ дето тегли до 4 кг ама е механична за храната
14.08.06
11:54
е, то с механи4на как ще си измериш грамовете?
а тая на Елит в ТЦМ ли я има? там не са ли само немски стоки?
тя мвханичната тсм е с кръгла подробна скала и показва всеки 10 грама
а за елит ето ти данни
http://www.elite.bg/aladin.asp?mode=1&ArticleType=31&Lang=BG
има всякви кантари се оказа
ама тоя за 26 явно е за храната се оказва май
http://www.elite.bg/asp/view_prod.asp?article_id=KS-307E&Lang=BG
14.08.06
12:48
ако и тва си купя ве4е не знам кое по-напред ше събирам в кухнята
Да ... пропуснах да напиша ,че става въпрос за кухненска везна. :wink: Много е полезна ... едно ,че храната си следиш ... и 2ро протеина ... тия мерителни лъжици са алабала.Мери доста точно и есе пак до 1гр.... та доста ще ви е от полза!!!
само дано излезе добра стока че тая марка е малко под средното ниво или около него според мен
някой сравнявал ли е данните за мазнините
дето ги дават ел кантари, релните измерени с гънкомера и теоритичните чрез калкулатор
че се чудя да ли да си вземам електронен кантар дето мери мазнини
Огледалото върши работа. :wink: Огледало + тия уредите за кръвно и пулс ... като почнеш да се харесваш и уредчето показва ,че на сърцето му е страхотно ... значи всичко е както трябва. :D И все пак пиши примерно всяка седмица какви резултати имаш ... а за Елитчето ... ми има гаранция 2 години ... за 26лв си струва.
14.08.06
22:24
Толкова ли било просто?
Няма просто и сложно - има само необходимо!
Въпрос 1:
Да вкарам ли и л-карнитин, фат бурнери вече или е рано още (знам че са 5% само от успеха, основното е диета и после движението(тренировките))?
Лецитин - това е суплемент, който ще подобри клетъчният метаболизъм - работи дори без да спортувате. Лив 52 - друга хранителна добавка подпомагаща чернодробните Ви функции. Гарантирам за ползата на добавките по-горе.
Не бързайте със скъпите фет бърнари и л-карнитина, преди това посетете личния си лекар. Направете си пълни изследвания на кръв и урина, идете да Ви види кардиолог. Едва след това мислете за спорт.
Мисля да почна да ги вземам когато вляза в зала
- Правилно, до тогава са пари на вятъра.
Въпрос 2:
Ти какво ми би препоръчал като марка модел и съотношението качество/цена?
/едва ли би имало отговор че ще се окаже реклама, но все пак мнението на спеца/
Вижте точка 1.
Първо бих разделил следващата година и половина на 4 периода:
- пред тренировъчен - изменения на хранителните навици и ежедневието в рамките на няколко седмици
- навлизане в тренировъчна активност - към променените навици, се поднася кардиосъбразена програма с кръгов характер - периода завършва когато бъде свален определен % от теглото и сърцето вече не е застрашено...
- същински тренировъчен - тук загубата на тегло вече се контролира спрямо загубата на мазнини и вода и загубата (евентуалния прираст) на мускулна маса. Този период свършва, когато тялото достигне определени пропорции на мускулна, мастна тъкан и към ту килограми.
- социално съобразен тренировъчен - тук борбата с килограмите си е отишла и сега се занимаваме с преразпределение на мерките - оформяне, гонене на желани параметри и пр, като се съобразяваме с ежедневието на трениращия - това е най-важният от всички период понеже негова цел е трениращия да остане във форма до края на дните си, ето защо този период не свършва... За период 1 препоръчах суплементи в първия въпрос, за останалите думата ще има човека, който Ви води през прехода.
Загубата на повече от 8% от теглото за месец смятам за крайно стресираща и ненужна, ето защо описания от мен период е обосновано дълъг.
Въпрос 3:
Кога да вляза в зала ?
Та в зала мисля да влизам и да вземам добавки като достигна 135 кг т.е съм по намалил тежеста за организма и съм по свикнал с движението
Към 130 кг. Съм спирал хаповете за кръвно щото се нормализирва поне така се получи преди 4 години
Ще са нужни малко повече неща от това да достигнете дадено тегло - иска се % мазнини, мониторинг на кръвно налягане 1-2 седмици, изследвания. Това как е било преди 4 години е хубаво за статистика, но не достатъчно да се осланяте на него - сега сте по стар с 4 години - факт!
Въпрос 4:
Какво знаеш по темата за омега-3 кислините, дали наистина могат да прочистят от плаки кръвоносните съдове?
Има доказателства, че редовната им консумация в определени граници снижава риска от сърдечен удар. Доказателствата за взаимовръзката между омега 3 и 6 и холестеролните плаки все още се дискутират. Ясно е че има връзка, но трябват нови изследвания. Факт е че хората консумиращи по-високо ниво на животински есенциални мастни киселини имат по-тънки холестеролни отлагания от тези не консумиращи такива или консумиращи ниско ниво.
Едно балансирано хранене ще ти осигури достатъчно омега 3 и 6.
Въпрос 5:
По колко и как се вземат?
Започнах да ги вземма вече 10 дена, но не ми е ясно поколко трябва да се пият
на малката разфасовка по 500мг пише 2-3 пъти дневно
на голямата от 1000мг пак пише 3 пъти!?
Имате доста мастна тъкан - колкото и да вземете, ще съхраните приетото в мастните депа за бъдеща употреба, а част от линолеичната и линоленовата киселини ще заместят част от мазнините в холестеролните плаки - за добро ли, още не се знае, но едва ли е за лошо... Т.е. смисълът на тоя обмен още е спорен. Понеже сте едро момче пиийте не повече от максималната доза указана на опаковката и не се бойте.
Въпрос 6:
В следната таблица
http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1
данните за суров продукт ли се отнасят или за готов?
Предполагам за суров.
Ама като сложа 400 гр пържола на скарата след това остава 260-270 гр
а като ям чушка с ориз(булгур) пълнена, знам ли от колко суров продукт се е получила знам че ориз с вода се смесват 1:3 да стане, ама ми е зор да си направя сметка като се опитвам да броя калориите, нещо “немога да разделя сламата на две магарета ”?
Правилно сте се ориентирал - за суров е. Да, сложничко е да се изчисли какво се случва като го сложите на скарата. Едно време (преди 10-ти) хората развиваха диететиката в БГ и съставяха таблици в едни редки книги от по хиляда бройки с по хиляда страници, писани от светила в готварството и медицинската диететика бачкащи към ХЕИ и някогашното Министерство на Народното здраве. Който може да си намери 1 такъв артефакт с таблици за фири и знае как да ги ползва ще намери отговор на някой от поставените проблеми, който не - ще чака мен да си свърша домашното, за да му се радва после!
Въпрос 7:
Колко време след похапване е добре да тренирам ( за сега въртя само велоергонометър) когато го правя след вечеря, вечерята приключва най късно до към 19 ч ?
Останах с впечетление, че след 2 часа
Колко време след като сте яли какво? Ами ако сте яли ябълка? Нали до 2 часа ще Ви простърже... Въпроса е супер относителен и зависи от макронутриентите (и водното съдържание вкл.) в стомаха, кулинарната обработка, спецификите на индивидуалното храносмилане. Това е тайната на бодибилдинг гурутата - да знаят кога, по колко от какво... и да пишат формулки с коефициенти, а те (коефициентите) бачкат индивидуално! Като открия универсалната формула и таблица с коефициентите + указания как да намерите своя всички ще разберат!
Въпрос 8:Трябва ли да пия аспирин сутрин след ставане преди тренировка да помогна на сърцето да се посъбуди, аз и без това имам ядове и си пия хапове срещу високо кръвно и забавяне на пулса някакъв бета блокер стандартно ми е около 100 уд/мин?
НЕ! НЕ, НЕ за Бога! Аспиринът при дълготрайна употреба води до втръврдяване на кръвоносните съдове и така човек умира от аспирин и свински крачета (холестеролни плаки и инфаркт/инсулт)... Забравете за аспирина!
Въпрос 9:
Ако е ДА отговора, знам че на гладно е кофти за стомаха дори да е от не дразнещи стомах да закусвам ли преди да го пия и какво се чудя?
Пиете плодов сок - грейпфрут, лимон, домати и моркови. Комбинирайте както искате - след 30 мин перисталтиката ще се е раздвижила, а от кафе нужда може и да няма...
Въпрос 10:
Оплетох се като пате в калчища при опита ми за НВД?
10.1. и последно кое е истината?
10.2. Като смятах колко протеини са нужни се получи 150г това за НДВ ли е или по принциптрябва толкова на организма да не разгражда мускули и органи?
и аз пак се обаркотих при опита да си направя нвд.
10.3. Какво да спазвам за да го направя?
Използвах следното:
Цитат “ Прочети тази статия, която публикувана от специалисти, допускаме за коректна:http://bb-team.org/nutrition/000176.php
Ми, таз статия е моя и мнението ми го има там.
За сега изчислих че ми трябват дневно към BMR=3333ккал според http://naemi.bg/fitness/ ,
но според http://zdravoslovno.com/Calculators.html са 2500 ккал
Използвайте формулата на Харис - Бенедикт в статията ми! - http://www.bb-team.org/nutrition/000192.php
10.4. И сега кво правим средно аретметично към 2900 така ли, (пак мъгла)?
Ако консумирате 3333 ккал бавно ще губите тегло. Понеже всяка изразходвана в движение и съществуване калория в повече ще е в преразход (това е ориентировъчно). Приемате 1 калории за стартови - карате 7 до 14 дни на тях, като забавите темпа на сваляне смъквате още малко и така след още 14 дни пак и пак. Колко да свалите ще Ви каже разликата в BMR преди и след.
10.5. На колко трябва да бъдат за да намалявам теглото четох че трябва да са 1800?
индекса ми BMI е 44и 41% от тялото ми са мазнини
сметнах (Протеини от тук:
http://www.he.net/~zone/prothd2.html )че НВД ми трябват
към 150 гр протеин х 3,75 = 562 ккал и 150 гр въглехидрати х 4 = 600 ккал
т.е дотук 1160 ккал
мазнини Х-незивестно колкото по малко по добре
3300ккал – 1160 има още 2150 ккал
Това което всички калкулатори предлагат е формула в идеална среда, където двама индивиди с еднакви мерки следва да имат еднакъв обмен и скорост на метаболизма - само дето и да се намерят 2 ма еднакви, то скороста и обема на метаболитните цикли ще е доста различна и зависима от външната среда. Ето тук е мястото на специалиста, да ти подскаже (предскаже) идеалните параметри, в които да се движиш. Другия вариант - Във Вашият случай, избирате 1 калории - карате 7 до 14 дни, мерите се, смятате пак, сваляте още и пак така. Свалайте с поне 200 ккал (когато има нужда да сваляте, понеже ако губите тегло и без да сваляте - оставате на тези калории!!!) на седмица докато се стигне до застой (7 дни не си мръднал), но без да падате под 2200 ккал/ден. Тогава следва да започне и периодът на навлизане в тренировъчна активност - понеже метаболизмът Ви е забавен. Калориите се качват за няколко дни -> + спорт и остават на 1 ниво известно време, после се качва енергоразхода или се намалява прихода на калории -> според нюха на водача Ви в процеса на слабеене. За туй в сайта ни калкулаторите не са на мода -> те се ползват системно на базата на опит или с презумцията, че в процеса ще се добие такъв!
10.6 т.е тях ще ги изгарям от мазнини в тялото за да ги осигуря така ли?
и ако карам колело 30 мин хабя 1000ккал,
ако ходя бързо 8-10 км за около 1,5 -2 часа още 500ккал разход
т.е. -1500ккал
или на теория
разхода при диета и движение
2100 + 1500 =3600ккал
3500 ккал на ден са по около 0.5 кг мазнини изхабени
10.7. ама нещо си мисля че си правя сметките без кръчмаря?
Я по добре опитайте на 3333 ккал за 1 седмица и пишете как се развиват нещата! Пък после ще се установи каква е цифрата, но подозирам че ще сте смъкнал и то без зор. Няма да изгаряте само мазнини, а освен това повечето калкулатори за калории, в които не фигурира скорост са измислени...
Въпрос 11:
При въпросите на тема хранене се натъкнах на следното:
Цитат “За колко време ще сваля пет килограма? Дори въпросът да не е формулиран така, всички се питат за колко време, колко ще свалят. Отговорът на въпроса е много прост, но и незадоволителен - “Според зависи!” Можете да изхвърлите много вода, да изгорите органна и мускулна тъкан и мазнини. Ако перефразираме въпроса на: “За колко време ще изгоря 1 кг подкожни мазнини?” Най-простият отговор е: “Когато изгорите приблизително 7000 ккал!” Това ще рече: “Тогава, когато разликата между приетите в храна калории и тези изразходвани в тренировки и поддържащи живота процеси достигне 7000 ккал. Излиза, че всъщност зависи от Вас!”.
При положение, че 1 гр мазнини е 9,37 ккал не трябва ли да се изразходят 9370 ккал за да се махне 1кг подкожни мазнини?
Тук вече съм отговорил...
Въпрос 12:
В статията по тема тренировки “Знаем ли всичко за кардио тренировката?” има следната таблица Примерна таблица, която показва колко ккал се изгарят за един час тренировка според теглото на атлета и вида кардиодейност. Дейност \ Тегло на атлета 55 кг 80 кг 100 кг Велоергометър 10 км/ч 333 460 600 Велоергометър 20 км/ч 460 666 850 Скачане на въже 460 666 850 Тичане 10 км/ч 545 750 1000 Ходене 5 км/ч 190 260 333 На моя компютър на вело ергометъра пише, че карам с около 55-60 км/ч на 2ра степен на натоварване За 30 мин хабя около 40 кал като изминавам 25-30 км а в таблицата пише че при скорост 20 км/ч се хаби 850 ккал Въпроса ми е кое е вярното,
По колко ккал се хабят с велоенергометъра?
За разлика от пътеката, при велото има триене което действа като спирачка - избирате ергометър, на който калориите зависят от: - скорост, степен, възраст, тегло
Като намерите такъв - доверете му се! Тия са със скъпи процесори и програми и хората дето ги правят рядко си измислят данни, а ги тестват!
Успех! :!: 8)
Ето наистина и отговорите на въпроси 11 и 12 който бях задал първи на владимир недков по емаила
по понеже са интервсни реших да ги публикувам и тях за да се видят от повече хора
отг за 11?:
Един килограм мастна тъкан има около 7000 ккал поради простата причина, че мастната тъкан не е 100% мазнина, там има и вода, протеинови компоненти, фосфолипиди и пр и пр. Тестовете на база на емпиричен подход са довели до тази приблизителна стойност. Освен това цифрата която споменавате е малко спорна – срещал съм какви ли не цифри – 8,81; 9,2 ; 9,37 и т.н Прието е цифрата да се закръглява на 9 ккал. Когато изразходвате калории, не изразходвате само мазнини дори и при идеален пулс в продължително кардио. Говори се за предимно изразходване, т.е предимно мазнини, по-голям % мазнини, основно мазнини и т.н. Няма как да знаем колко мазнини сте изразходил, освен ако не Ви следим храната, не тренирате в стая където кислородния обмен се засича преди и след тренировката, правят Ви се локални биопсии (пробождане за проба от мускулна тъкан) в работещите мускули преди, по време, непосредствено след и някоко часа след тренировката... Взима ви се кръвна проба и урина преди и след и пр.
отг за 12?
Питате „кое е вярно?” – всичко по-горе казано е вярно! За жалост, обаче в практиката нещата са все още относителни и за да се ориентира човек на къде се движи има нужда от системен самоконтрол и индивидуално познаване на ситуацията. Това ще рече клипер, метър и кантар на всеки 7 – 14 дни, изчислена храна и системни тренировки.
Велоергометърът, показва колко ккал са били необходими да се стигне от място Х до място У, само дето нещата не свършват там. Има значение колко тежи каращия, колко % е подкожната му мазнина, колко водата, колко мускулната тъкан, каква е тренираността му, какъв е бил пулсът му, какъв пол е, каква раса е, на колко е години, какво е съпротивлението на лагера (демек наклон на пътя и пр.). Подозирам, че и на Вашия велоергометър както и на моя има не повече от:
- скорост
- пулс
- тегло
- време
- изминато разстояние
- калории
Това което Ви предлагам да направите е да се измерите на кантар мерещ мазнини, мускулна маса, вода, костна тъкан, да си вземете обиколки и мастни гънки с клипер и да влезете в поддържаща диета -> изразходвате толкова колкото да поддържате постоянно тегло. Т.е. дневна дажба калории колкото изгаряте със ежедневна дейност и BMR. Карате си велоергометър всеки ден по 30 мин с една и съща скорост. След 14 дни следва да има промяна в:
- теглото в отрицателна посока и кг-те които сте свалили са мускулна, мастна тъкан и вода
- измервате се отново на електронния кантар и той ви казва пропорциите вода, мастна тъкан, мускулна маса и константата костна тъкан
- мерите си кожните гънки
- съпоставяте всички получени данни с тези от преди 14 дни и смятате с елчица колко точно мазнини сте загубили, от къде и на какво количество енергия се равняват те. После делите на 14 и получавате средно колко калории сте изразходвали всеки ден на велоергометъра. После сравнявате калориите които пише велоергометъра с тия дето сте получили Вие и взимате средно аритметично за истинските мерки за Вас. Те ще са сравнително постоянна величина за Вас. Като си изчислите коефициента на грешката ще знаете точно колко мазнини изразходвате за 30 мин вело...
Успех, не е толкова сложничко :) !
Благодаря много за отговора на владимир Недков сега ще го осмислям
Всички тези изчисления и калкулатори според мен лично плашат и отказват доста хора .... струва им се сложно и непостижимо.
от няколко дена карам по тази схема
час дейност подробности забележка
07:15 ставане хапове за кръвно и пулс
7:20-7:50 тоалет по събуждане
7:50-8:20 колело 30мин
08:20 душ
08:40 закуска 1 домат 350 грама и сирене 50гр
08:50 тоалет
09:00 на работа
11:00 закуска 2 к мляко 2% 200гр, овсени ядки 50гр
12:30 почивка 30 мин
обяд въглехидратен 300-500гр/последните дни съм хапвал гювеч с витабелени кубчета, пълнени чушки с витабелена кайма и булгур и зеленчук / може и пържола или риба със салта да вкарам
13:00 на работа
16:00 закуска 3 плод /банан, праскова кво има/, 200гр някой път ядки - каисиеви фъстък леблибия 30гр
17:35 удома хапове за кръвно и пулс
18:10 колело 25-30 мин
18:45 душ
19:00 вечеря пържола или риба 200-300 гр с салата 300-500 гр
19:15 разходка 1.5-2 часа
21:30-22 удома
22:30-23:00 лягам
23:15 сън
горе долу това ми е режима през деня който ще се опитвам да спазвам вече
знам че трябва да намлям количествата приемани на едно хранене да са помалки
и знам че това не е НВД но ще ми помогане да се приспособя като вече имам
засега ще уча организма да према по-малки порции качествена харана и в точно определено време
е сигурно няма да мога карам колело 2 пъти дневно пък и всяка вечер да правя разходки но ще се старя
ако някой помогне да си направя НВД и да по поправим режима няма да му се СЪРДЯ ОБЕЩАВАМ
мисля да го карам на около 2200 ккал
с протеини 240-250 гр х 4 около 950-1000 ккал
въглехидрати 140-150 гр х 4 = 550-600 ккал
мазнини 50-70 гр х 9 = 500-600 ккал
или да приемам около 2100-2200 ккал
така отрицателните калории ще са около 1100-1200 ккал
П.П.
за МаХо
относно калкулаторите ми стана ясно че са орентировъчни
но все пак дават насоката и началото
за Владимир Недков
ЛИВ52 съм вземал преди време за профилактика на черния дроб
Лецитин не се ли съдържа в чесънът
мисля че подобряваше нивото на холистерола и помагаше за по ниско кръвно
изследвания си правих преди 3 мес на кръвта преди да почна - бяха добри
преди 2 седмици си правих пак /бях на профилакториум в Банкя за кръвното/ и те са добри
миналата седмица се консултирах се и с кардиолог
за терапията, гледаме на ехограф за сърцето каза че е ОК, прави кардиограма и всичко изглежда Ок , но каза да продължавам в същия дух
мониторинг на кръвното си правя всеки ден по 2-3 пъти и от както намалям килограмите и поемам качествена храна и се движа се движи около 120/110-130/ на 80 /75-85/
, което ме радва че за сега е много добре даже спрях обезводяващите хапове за през лятото при това кръвно
а кафе аз не пия мнго ми действа кофеина
Къде в Бургас мерят сланни, ще ходя да търся първо по залите чух и за някакъв кабинет в болница света АНА?
Интерсено че напоследък интереса към секса намаля/ нямам голямо желание но продължителността се увеличи/
може би е от омега-3 дето се базикат с тестостерона
Какво е кръгова кардио трениривка?
При тренировъчната активност какви пропорци на ММ, мазнини и вода са целата?
15.08.06
13:47
Интерсено че напоследък интереса към секса намаля/ нямам голямо желание но продължителността се увеличи/
може би е от омега-3 дето се базикат с тестостерона
След 9 до 11 дни на нискокалорична диета нивата на тестостерон започват да падат - трибулус може да Ви помогне с този проблем.
Какво е кръгова кардио трениривка?
При тренировъчната активност какви пропорци на ММ, мазнини и вода са целата?
Като стигнете 30% масленост значи сте готови за по-сериозна тренировъчна активност.
Кръгова кардио програма е по 1 упражнение за в няколко серии с много повторения (Вашия случай) за малките мускулни групи и по 2 упражнения за големите. Тренировката започва със загрявка и завършва с дълго леко кардио (бързо ходене по наклон, степер - но Вие сте твърде тежък за степер, колело)
15.08.06
14:42
махай го тоя булгур !
и тия плодове следобяд ги махай, особено бананите.
ако искаш да ядеш плодове, яж ги до обяд (например предиобедна закуска плод с кисело мляко, ама без овесените ядки, 4е мн въглехидрати се събират).
за следобедна закуска яж варено яйде примерно или 2 да ре4еми някакъв зелен4ук и може малко ядки, ама според мен 200 грама на едно ядене са много (въпреки теглото ти). 200 грама бадемипримерно са около 1400 кк. ти колко ядеш на ден? тва са ти май около половината?
кво е тва ВИТАБЕЛЕНО?????????????
cranberrry
Булгура е натрошена пшеница на ситно, мисля че подобре от ориза и яко прочиства червата
Витабела е някаква соева имитация на месо.
И си мислех, че все пак може да го замествам някой път месото с нея
Да не става много , да е по балансирано, все пак е растителен протеин.
Многото месо вдига холистреола въпреки че пилешко или телешко.
Нека да не прекалявам а?
А и не съм казал че ще ям само това всеки ден
И аз се чудя какво да си измисля за обяда?
Най лесно е пържолката ама кога и как да ям въглехидрати тогава?
Плода го ям следобяд към 16 ако карам колело в 18 за да имам енергия и са минали 2 часа до тренировката
все пак аз съм доста биг биг мен и имам да ям 150 гр разпределен въглехидрат поне
когато няма да мога да карам колело вечер няма да ям въглехидратен плод в 16
ядките не са 200 гр а плода
ядките са около между 30 -50 гр зависи как ми е кеф
а колко имам да ям
от съответните градивни елементи и калории
съм писал по нагоре
нещо днес си разсеяна или бързаш
може да е от жегата
15.08.06
16:03
абе 4ета ти я темата, ама не се заглеждам във вси4ко, ти си мноо обстоятелствен, което не елошо де, ама понякога ме мързи.
ами за тия два 4аса въглехидратите от плодовете ве4е са се разградили. както и да е, тва да е проблема.
махай соята, не е мн здравословна. яж 4исто месо на скара с лимони
ориз, картофи, булгури (знам кво е булгур, мн оби4ам табуле и преди нвд-то си я правех с булгур, както и да е) - мулгури и т.н.
хапвай кисело мляко, ама не по 3 кофи4ки на ден. по 1 примерно в някоя от междинните закуски. оттам земаш въглрхидрати също.
и не знам що ти трябват тия 150 грама въгл, кво като си 150 кила (или там до колкото си ги докарал). може и по-малко д ядеш въгл за сметка на нещо друго, което също ще ти осигури, без да при4инява флуктуации в нивата на кръвната захар, което никак не е ок.
аз днес открих перфектния обяд, който винаги е бил пред о4ите ми едва ли не, пък никога не съм се сещала - в кафетерията на работа правят кюфтета на скара, супер със салата от домати :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
това за перфектния обяд яко ме развесели
и аз много ги уважавам
всякви мръвки и мръвко образно
това май си ми е от кръвната група /нулева/
за соята мяй няма да е ползвам често или ще спра ще прочета да се образова по тая тема
кво е табуле?
15.08.06
18:42
салата с домати мента лимони и маслини и един вид кус кус които не се вари, ама го няма маи в бг, аз си я правех с булгур, накиснат за 1 нощ, без да го варя
bimbim2k, според мен правиш страшно драстични промени спрямо организма си. Ако това го прави един човек 65 кг. ще стигне до анорексия. Скоро гледах в едно предаване за жена която за една година смъква 50 кг. 160 – 110. след това се налага да и правят операция, но сърцето и не издържа. Давай по-бавно за да издържиш по дълго. Виждаш ли се да издържиш на такава програма до края на живота си? Колко дни си на този режим вече?
Освен това ти смесваш диетата за качване на маса с тази за намаляване на маса.
Ако въобще ядеш плодове ги яж до 14 ч. както ти казва cranberrry
Смени си закуските. Млякото го яж следобед, а плодовете към 11.
Сутринта ми ядеш някакви измислици и вечерта се натъпкваш с пържола.
Сутрин на гладно изяждаш една лъжица мед + огромна чаша вода. Колелото. На ден не виждам да ядеш яйца. Аз съм момиче и трябва да ям 3 белтъка всеки ден, за теб 6. не ядеш зелени зеленчуци.
с тези хапчета за кръвно и с това червено месо на къде си тръгнал? Мазнините ги топиш само с първото каране на колелото сутрин на гладно. Следобедното просто се залъгваш че правиш нещо. Следобед се правят силовите тренировки в зала.
Изморих се да пиша....
TedyK много стряскащ пример.
програмата е отворена
тя ще се наглсая за мен и аз към нея
затова е написах да е коригирате както сметнете за нужно
тя все още не е НВД а само подготовката към него
едвали винаги ще мога да карам колело 2 пъти на ден и да се разхождам
следобедното колело го включих за тонус и ако имам сили и възможност
гледай на него че засега ми замества залата вечер- едва ли ще е всяка вечер
на хранителния режим вече съм към 10 дена
поне от тогава си водя дневник кво ям
на някой хранения усещам даже че се засищам на половина от порцията в чинитя
затова сега че се стремя да ги по ограни ча към по ниските мерки
и ще сменя размера на чинията да ми изглежда пълна
миналата седмица бях свалил 2,5кг което е в рамките на 2% от теглото за седмица и пишеше че е нормално
сега ще видя какво става тази седмица при този режим на хранене и колело сутрин
Пържолите могат да са няколко вида - свински, телешки, пилешки и др.
защо прие че ползвам червено месо
вземам си 3кг пакети от метро с п. пържоли много на сметка илзаха някъде към 5 лв/кг
даже преди и 4,80 а сега са 5,5
яйцата ще ги почна след петък /дена на истината-кантрът ми/
до тогава се надявам да си подредя режима и храната
благодаря за отделеното внимание
а що се измаряш толкова бързо?
bimbim2k, белтъците от яйца няма да ти качат килограмите. То е белтък.
Обикновено порциите се измерват според шепата ти. Това не е закономерност, но наистина главната цел е да се свива стомаха което означава по малко храна като количество но по добра като качество ( правилно разпределена).
А изморявам се да пиша защото влизам в форума през работно време, ама след работа не искам да поглеждам монитори.
TedyKза умората при писането те разбирам и моя раб ден минава така
това за шепата и порцят ми хареса ще го запомня
именно сега работя върху количеството и качерството за това питам
Балгодаря
[quote author=“TedyK”]bimbim2k, белтъците от яйца няма да ти качат килограмите. То е белтък.
Обикновено порциите се измерват според шепата ти. Това не е закономерност, но наистина главната цел е да се свива стомаха което означава по малко храна като количество но по добра като качество ( правилно разпределена).
А изморявам се да пиша защото влизам в форума през работно време, ама след работа не искам да поглеждам монитори.
Искаш да кажеш,че от белтъка не се качват КИЛОГРАМИ или,че не се качват мазнини,защото ако е първото не е вярно...
Белтъка е храната на мускула и след като човек приема нужната доза белтък и тренира ММ ръсте,т.е. качват се килограми...определено има разлика.
И да не забравяме,че мускула тежи 2 пъти повече от мазнините и е с по-голяма плътност.
[quote author=“djpetko”][quote author=“TedyK”]bimbim2k, белтъците от яйца няма да ти качат килограмите. То е белтък.
Искаш да кажеш,че от белтъка не се качват КИЛОГРАМИ или,че не се качват мазнини,защото ако е първото не е вярно...
Белтъка е храната на мускула и след като човек приема нужната доза белтък и тренира ММ ръсте,т.е. качват се килограми...определено има разлика.
И да не забравяме,че мускула тежи 2 пъти повече от мазнините и е с по-голяма плътност.
Само да отбележим, че той не влязъл още в залата. Сигурно греша, но ако замени вечерната порция месо с яйца ще е доста по за предпочитане. Поне сърцето ще му е благодарно.
Яйцата се усвояват по-лесно, но пък имат мазнини.Бяло пилешко месо е идеално за вечеря.
това за белтъка бях почнал да го уточнявам и аз
ама нали съм новобранец който иска съвети не исках да изглежда че се заяждам и много разбирам
но ако се взема голямо количество белтък какво става ?
да ли
1. си тровйя организма и увеличавам кетозата - жална им майка на бъбреци ч.дроб
2. въпреки всичко 1гр. белтък си има еднргията на 1 гр въглехдрат
и ако дойде в повече и не е я изхрача си мисля че пак ще си образувам мазнини
TedyK
би ли се обосновала защо яйцата са подобри от пилешкото или рибата месото
с тяхния жълтък няма ли получа повече холистерол и то точно вечер
пък и всяка вечер яйца, някой път за разнообразие съм съгласем
а знаем как се отразява повишения холистерол на сърцето и кръвоносните съдове нали
да ма след като прочетах тая статия вече не съм сигурен май за холистерола
http://www.voy.com/160207/20.html
и като се сетя че книгата за диетат саут бийч
беше описано че проблема е отношението между добия и лошия
и големината на някви си частици дето те първа ще ли да почват да ги вкарват като стандартно изследване
и че яйцето оказва неутрално влияние върху холистерола щото увеличавало еднакво и двата т.е съотношението се запазвало
а в зала не съм влязъл щото все още сме двама в едно тяло
и подобре е да не вдигна белия бяряк преди да е почнала битката
все още имам доста работа до залата
и с психиката и начина на живот и с многото нови навици който трябва да създам
не съм изкрал и 21 дена даже
то и истиско НВД нямам още
ако има да местя една цяла планина и ще се откажа
но камък по камък ще успя да е преместя
[quote author=“bimbim2k”]
но ако се взема голямо количество белтък какво става ?
да ли
1. си тровйя организма и увеличавам кетозата - жална им майка на бъбреци ч.дроб
2. въпреки всичко 1гр. белтък си има еднргията на 1 гр въглехдрат
и ако дойде в повече и не е я изхрача си мисля че пак ще си образувам мазнини
“но ако се взема голямо количество белтък какво става ?”- не се притеснявай ненужния белтък се изхвърля от организма(в тоалетната :wink: )
1.Нищо не си тровиш,спокойно :wink:
2.От Белтъка мазнини не могат да се получат,а и 1 гр вългехидрат може да има енергията на 1 гр белтък,но въглехидрата се превръща в захар,а захарта се усвоява като сланина по корема,ръцете и т.н. , а пък белтъка храни мускула(и го стимулира да ръсте).
[quote author=“bimbim2k”]
TedyK
би ли се обосновала защо яйцата са подобри от пилешкото или рибата месото
с тяхния жълтък няма ли получа повече холистерол и то точно вечер
пък и всяка вечер яйца, някой път за разнообразие съм съгласем
Извинявай, аз обикновено винаги пиша белтък на яйце но този път говорих за прибавяне на яйца в менюто ти. Когато споменавам думата яйце визирам само белтъка. С жълтъците момичетата си правим маска за косата, ама при теб май директно ще ги изхвърляш. Друга алтернатива не виждам.
А и още нещо – мъжете можете да ядете 6 белтъка на ден съвсем нормално. Някой ядът по 21, ама това в по късен период ще го правиш когато вече си стопил мазнините и започнеш да хапваш за маса.
какво става ако ям повече белтък от колкото ми трябва?
изхвърлям го така ли?
8:00 колело 30 мин. пулс 120-130
08:30 4 белтъка от яйца и един жълтък, чаша сок от грейпфрут 250гр или лъжица мед
08:50 закуска 1: к мляко 2% 200гр с овсени ядки 50гр
11:00 закуска 2: плод (цитрус) 200гр, домат 300 грама, пил месо(кашкавал) 100 гр
12:40 обяд варен ориз 100 гр или вар.боб (леща)150 гр или вар. картофи 200 грама и
месо, риба или млечно 200 гр и Салта 300 гр
16:00 закуска 3: плод (цитрус,сезонен) 200гр и пил пържола 100гр с домат 200гр
18:15 колело 25-30 мин
4 белтъка от яйца, лъжица мед или чаша фреш 250гр
19:00 вечеря пържола или риба 300гр и салата 300-500гр
20:00 разходка 1.5-2 часа
23:00 сън
Това как е, вече наближавали към НВД?
при 143 кг 85 чиста маса без мазнини
въгл 150 гр х 4 =600
мазнини 80гр х 9 = 720
протеин 280 гр х 4 =1120
за около 2450ккал от 3300 нужни
я кажете някой друга таблица за калориите и хранителните вещества
че тая е много постна и доста работи липстват и не мога да си сметна точно калориите и грамовете белтъци,мазнии и въгл
http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1
и колко да преима че е 100гр сварен ориз?
може би 33 гр суров ?
да вкарам ли и по една лъжица зехтин на салатите